StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes,blauwe datjes (08/01/2014) archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

fichebak FICHEBAK OUD-SPELERS
SK BEVEREN


LEE Sang-il

25-05-1979
Zuid-Koreaan.
Kwam in de zomer van 2000 vanuit het verre Zuid-Korea naar KSK Beveren, waar hij een 1-jarig contract tekende. In diezelfde periode trok trouwens een allegaartje van buitenlanders richting Freethiel. Zo kwamen de Marokkaanse doelman Fouhami, de Brazilianen Junior, Renato, Agnaldo en da Costa, de Argentijn Rios en de Uruguayaan Rodriguez toen allemaal bij KSK Beveren terecht.
Lee vertoefde eerst enkele maanden in de Beverse B-kern maar in november 2000 werd hij daar door trainer Emilio Ferrera opgevist en kwam toen in de A-kern terecht.
Beleefde weinig plezier aan zijn Belgisch competitiedebuut. Werd toen net voor het uur tijdens de uitwedstrijd tegen Club Brugge (12-11-2000) ingebracht als extra spits bij een 2-0 achterstand. Sportkring slikte echter nog 4 doelpunten in dat laatste halfuur en leed dus een smadelijke 6-0 nederlaag. Stond in de competitie voor het eerst aan de aftrap net voor de winterstop in de uitmatch bij Sporting Charleroi (20-12-2000) maar ook daarin was er voor Lee en geel-blauw weinig plezier te beleven. Sportkring verloor met zware 5-0 cijfers en eindigde de partij met slechts 9 spelers na rode kaarten voor de Braziliaan Renato en Olivier Suray.
Kwam pas na nieuwjaar echt "in the picture". Was in de thuiswedstrijd tegen FC Antwerp (20-1-2001) op een hard bevroren terrein de absolute uitblinker bij geel-blauw en was toen o.a. betrokken bij het eerste Beverse doelpunt, gescoord door de Uruguayaan Rodriguez. Beveren won uiteindelijk de partij met 2-1.
Boekte twee weken later (3-2-2000) met geel-blauw opnieuw een 2-1 thuisoverwinning, ditmaal tegen Lierse SK.
Was één week later bijzonder ongelukkig toen hij in de uitwedstrijd tegen KRC Genk (1-0, 10-2-2001) na een kwartier spelen nogal driest inging op de Genkse doelman Brockhauser, die daarbij een beenbreuk opliep. Werd toen bij de rust door trainer Ferrera wijselijk in de kleedkamer gelaten want na dat voorval werd Lee voortdurend op een schandelijke manier aangepakt door de Genk-spelers. Een lakse scheidsrechter Huyghe liet echter begaan...
Kwam één week later echter opnieuw positief in het nieuws. Scoorde toen zijn eerste en enige competitiegoal op Belgische bodem in de thuiswedstrijd tegen AA Gent (17-2-2001).
Geel-blauw kwam in die partij reeds vlug op achterstand maar Lee wist reeds na een kwartier spelen de 1-1 op het bord te schieten, meteen de eindstand.
KSK Beveren zat toen echter reeds in een diepe financiële crisis en dat was niet bevordelijk voor de gemoedsrust van de spelersgroep. Toch kon Lee met geel-blauw nog één overwinning behalen nl. een 1-0 thuisoverwinning tegen Eendracht Aalst (28-4-2001). Door deze zege was Sportkring meteen ook mathematisch zeker van een verlengd verblijf in de eerste klasse. Verliet na dat seizoen (2001) de Freethiel en ging voor Germinal Beerschot voetballen.

Bijzonder vinnige en fijnvoetige aanvaller(1m78) en tevens vrij snel en doelgericht.
Schoot begin 2001 in de Belgische competitie als een komeet de hoogte in maar nauwelijks één jaar later was Lee al verdwenen uit de Belgische competitie niettegenstaande hij na zijn vertrek bij geel-blauw een 4-jarig contract tekende bij Germinal Beerschot.

clubs als speler :
Ilee Dong Middle School (Zuid-Korea)
Chungang University (Zuid-Korea)
KSK BEVEREN (2000-2001)
Germinal Beerschot Antwerpen
Guangzhou (China)
FC Daegu (Zuid-Korea)
Chunnam Dragons (Zuid-Korea)
Changsha Hinde (China)

aantal wedstrijden (aantal goals) :
2000-2001 : 19 (1)

plaats in het elftal :
aanvaller

competitiedebuut bij KSK Beveren :
uit bij Club Brugge (12-11-2000)

enige competitiegoal voor KSK Beveren :
thuis tegen AA Gent (17-02-2001)

GDV.