LIUS Ismo

30-11-1965
Fin.
Verliet in november 1985 zijn thuisland en tekende een contract van zes maanden bij KSK Beveren.
Debuteerde bij geel-blauw in het vriendschappelijke duel uit bij tweedeklasser Verbroedering Geel (0-4, 19-11-1985). Scoorde daarin op aangeven van Marek Kusto halfweg de eerste helft het tweede Beverse doelpunt.
Maakte zijn Belgisch competitiedebuut in de thuismatch tegen KV Mechelen (1-12-1985) waarin hij tien minuten voor tijd Hans Christiaens mocht vervangen.
De wedstrijd lag toen al met een 2-0 voorsprong in een definitieve plooi.
Mocht één week later in de uitwedstrijd tegen Standard Luik (8-12-1985) vijf minuten voor de rust opnieuw invallen voor de ditmaal geblesseerde Hans Christiaens. Sportkring won de partij met 0-1 en boekte zo zijn vijfde opeenvolgende competitiezege en was daarmee opgeklommen naar de derde plaats.
Stond voor het eerst aan de aftrap in de thuispartij tegen FC Antwerp (15-12-1985) waarin geel-blauw op weg leek naar een zesde zege op rij doch een laat strafschopdoelpunt van Antwerp-speler Wildschut gooide roet in het eten (1-1).
Werd door trainer Pauwels bij de rust van de Wase derby thuis tegen Lokeren (22-12-1985) in de ploeg gebracht ten nadele van Robby Buyens. Geel-blauw boog in die partij op karakter een 0-2 achterstand om naar een billijk 2-2 gelijkspel.
Scoorde ook nog eens een doelpunt in de vriendschappelijke wedstrijd uit bij derdeklasser Eendracht Zele (2-4, 2-1-1986).
Kwam nog eens aan de aftrap in de topper thuis tegen leider Club Brugge (2-2-1986) en vormde toen bij geel-blauw met de Westduitser Franz-Jozef Schmedding een onuitgegeven spitsenduo. Het was trouwens de enige competitiewedstrijd in zijn 8 Freethielseizoenen waarin Erwin Albert vanop de bank startte. Op het uur werd Ismo in die partij vervangen door Albert en na een actie van de Westduitse topscorer kon aanvoerder Paul Theunis alsnog de verdiende gelijkmaker netten : 1-1.
Een late invalbeurt op de 30ste speeldag thuis tegen concurrent Club Luik (22-3-1986) was het laatste optreden van Ismo in Beverse loondienst. Beveren won trouwens die partij met 2-0 en hield zo zijn kansen gaaf op een Europees ticket.
Verliet na dat seizoen (1986) de Freethiel en ging opnieuw voor het Finse Kuusysi Lahti voetballen.

Vrij kleine (1m72) maar snelle spits die in Finland met Kuusysi Lahti furore maakte door er veelvuldig te scoren. Wekte daardoor geruime belangstelling op en belandde zo op de Freethiel. Was tevens sterk met de bal aan de voet maar hij kon bij zijn weinige speelkansen zijn "tor-instinct" op de Freethiel niet demonstreren.
Werd in 1985 door de journalisten verkozen tot Fins voetballer van het jaar en had ondanks zijn nog prille leeftijd (20 jaar) bij zijn komst naar Beveren reeds een vijftal selecties voor het Finse nationale A-elftal verzameld.

Behaalde in zijn carrière uiteindelijk 28 A-caps waarin hij driemaal wist te scoren.

Won in 1984 met het Finse Kuusysi Lahti de landstitel en veroverde drie jaar later met diezelfde club de Finse beker. Won in 1996 nog eens de Finse beker maar dan met HJK Helsinki.