StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes,blauwe datjes (08/01/2014) archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

fichebak FICHEBAK OUD-SPELERS
SK BEVEREN


LOLO Alexandre Igor

22-07-1982
Ivoriaan.
Kwam begin november 2003, samen met zijn landgenoot Romaric, vanuit Ivoorkust bij KSK Beveren terecht. Was echter niet direct speelgerechtigd en kon pas na de winterstop worden ingezet.
Nam met geel-blauw deel aan het eerste "Domo Flanders Soccer Cup", gespeeld in de Gentse Topsporthal (4-1-2004). Een technisch superieur Beveren won het tornooi na een bijzonder spannende finale tegen Cercle Brugge (7-6).
Maakte zijn echte debuut bij Sportkring tijdens de bekerpartij uit bij Germinal Beerschot (21-1-2004, ¼ finale heen) waarin hij door trainer Helleputte na één uur spelen werd ingebracht ten nadele van zijn landgenoot Joss. Door een doelpunt van Vleminckx in blessuretijd won SKB de partij met 1-2 en zat toen reeds met één been in de halve finales.
Igor speelde zijn eerste volledige wedstrijd bij Beveren in de Wase derby thuis tegen Lokeren (31-1-2004). De partij eindigde op een billijk 1-1 gelijkspel en daar waren de bezoekers best tevreden mee want door hun positie in de gevarenzone was elk punt toen belangrijk voor Lokeren.
Speelde met de andere Ivorianen een beresterke partij uit bij degradatiekandidaat Heusden-Zolder (22-2-2004). Geel-blauw won overtuigend met 1-4 en Igor zag zijn knappe partij beloond worden door het scoren van een enig mooi doelpunt (0-2). Was één week later minder gelukkig in de thuiswedstrijd tegen landskampioen Club Brugge (29-2-2004). Bij een 1-1 tussenstand begon Igor een kwartier voor tijd onnodig te dribbelen in het eigen strafschopgebied. Balverlies en de 1-2 van Verheyen waren het gevolg. Het werd uiteindelijk nog 1-3 voor de Bruggelingen.
Behaalde daarna met geel-blauw nog twee competitiezeges (0-1 uit bij Charleroi en 5-2 thuis tegen FC Antwerp) maar de stunt van het seizoen was de uitschakeling van Anderlecht in de halve finale van de Belgische beker. Igor diende in de memorabele terugwedstrijd (0-0, 26-3-2004) op de Freethiel net na de rust wel geblesseerd het terrein te verlaten maar zijn vervanger Lardenoit maakte toen een ijzersterke invalbeurt waardoor Sportkring voor het eerst in 19 jaar nog eens de bekerfinale bereikte.
Verloor met Sportkring die bekerfinale in het Koning Boudewijn-stadion wel met 2-4 tegen Club Brugge maar KSK Beveren was voor de wedstrijd wel al verzekerd van Europees voetbal.
Beleefde echter het Europese avontuur van geel-blauw niet mee want Igor werd in volle voorbereiding op het volgende seizoen vrij verrassend naar Metalloerg Donetsk uit Oekraïne getransfereerd, dit tot groot ongenoegen van het Beverse trainersduo Helleputte-De Bolle. Een paar weken later arriveerde zijn opvolger Diabis echter reeds op de Freethiel.

Stoere (1m80) maar technisch uitmuntende verdediger. Bijzonder sterk in de duels en tevens kopbalsterk. Beschikte ook over een uitstekend positiespel maar nam bij het uitverdedigen wel eens onnodige risico's.
Werd op de Freethiel de geknipte opvolger van de in februari 2004 ook al naar Metalloerg Dontesk getransfereerde Arsène Né maar langer dan enkele maanden duurde dat dus niet. Belandde één jaar later (2005) echter opnieuw in België en speelde nog twee seizoenen bij Germinal Beerschot en één seizoen bij KRC Genk.
Behaalde in 2008 zijn eerste A-cap met Ivoorkust in een partij tegen Paraguay en verzamelde nadien nog een 20-tal caps.

Speelde in 2005 met Germinal Beerschot 1 UEFA-cupwedstrijd en dit tegen het Franse Marseille.

Won in 2014 met Rostov de beker van Rusland.

clubs als speler :
ASEC Mimosas Abidjan (Ivoorkust)
Sabé Sports de Bouna (Ivoorkust)
KSK BEVEREN (2003-2004)
Metalloerg Donetsk (Oekraïne)
Germinal Beerschot Antwerpen
KRC Genk
Dnipro Dnipropetrovsk (Oekraïne)
AS Monaco (Frankrijk)
FK Koeban Krasnodar (Rusland)
Tavrija Simferopol (Oekraïne)
FK Rostov (Rusland)
KVC Westerlo

clubs als coach :
Pandurii (Roemenië) (assistent-trainer)

aantal wedstrijden (aantal goals) :
2003-2004 : 10 (1)

plaats in het elftal :
verdediger

competitiedebuut bij KSK Beveren :
uit bij Sint-Truiden VV (24-01-2004)

enige competitiegoal voor KSK Beveren :
uit bij Heusden-Zolder (22-02-2004)

GDV.