StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes,blauwe datjes (08/01/2014) archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

fichebak FICHEBAK OUD-SPELERS
SK BEVEREN


LORRE Ingmar

18-08-1962
Belg.
Verhuisde in 1975 van Racing Club Wetteren naar SK Beveren.
Was als jeugdspeler op de Freethiel geregeld bij de uitblinkers en werd zo tijdens het seizoen 1981-’82 in de Beverse A-kern opgenomen.
Werd door Beveren-coach Urbain Braems aan de aftrap gebracht in de jublieumwedstrijd van Jean-Marie Pfaff (20-4-1982). Jean-Marie werd toen op de Freethiel gevierd voor zijn tien jaren dienst in het eerste elftal elftal van SK Beveren.
Geel-blauw nam het die avond op tegen een internationale selectie m.o. spelers als Boskamp, Nico Jansen, Koudijzer, Skov, Leekens maar ook de Beveren-spelers Danny Pfaff, Paul Vangenechten en Jean Janssens stonden toen in die ploeg. Sportkring won de partij met 3-2 en Ingmar speelde op de voor hem ongewone rechtsachterplaats.
Maakte enkele weken later op de slotdag van de competitie dan toch zijn eersteklassedebuut in de uitpartij tegen Lierse SK (8-5-1982). Mocht toen 17 minuten voor tijd invallen voor Wilfried Van Moer bij een 4-1 achterstand.
Door een goal van Erwin Albert werd het uiteindelijk nog 4-2 maar de nederlaag had weinig gevolgen want Sportkring had voor die partij niets meer te winnen of te verliezen en eindigde tenslotte op een zevende plaats. Het was trouwens de laatste eersteklassewedstrijd uit de carrière van Van Moer want nadien werd hij speler-trainer bij tweedeklasser Sint-Truiden maar het was meteen ook de enige wedstrijd van Ingmar op het hoogste niveau.
Scoorde een drietal weken later wel één doelpunt in de vriendschappelijke partij uit bij Herentals (2-4, 27-5-1982).
Moest zich in de volgende twee seizoenen tevreden stellen met enkele optredens in vriendschappelijke duels. Verving zo een halfuur voor tijd Patrick Stalmans in het oefenduel tegen rivaal Lokeren (21-7-1982), gespeeld op het terrein van vierdeprovincialer Aaigem en met 1-2 gewonnen door geel-blauw.
Werd enkele weken later matchwinnaar voor geel-blauw in de uitpartij tegen AA Gent (11-8-1982), een wedstrijd in het kader van de toen zeer populaire beker van Vlaanderen. Ingmar viel toen een halfuur voor tijd in en scoorde kort nadien het enige doelpunt uit de partij na een blunder van Gent-doelman Laureyssen (0-1).
Speelde ook nog de volledige oefenpartij uit bij derdeklasser Assent (31-7-1982), waar geel-blauw verrassend met 1-0 verloor en was ook nog 70 minuten actief in de uitpartij tegen SV Waregem (10-8-1983), een terugwedstrijd van de halve finale voor de beker van Vlaanderen. Na de heenwedstrijd won geel-blauw ook die terugmatch (1-2) en plaatste zich zo dus opnieuw voor de finale, die het dan ook zou winnen van AA Gent.
Nadat SK Beveren in 1984 zijn tweede landstitel behaalde en Ingmar in datzelfde jaar met de Beverse reserven ook kampioen speelde, verliet hij daarna toch de Freethiel en ging voor de derdeklasser Jong Lede voetballen.

Technisch begaafde voetballer die als UEFA-junior 12 maal werd opgeroepen voor de nationale ploeg en door vele kenners dan ook een mooie toekomst werd voorspeld bij SK Beveren. Toen Ingmar echter doordrong tot de A-kern was het Beverse middenveld echter bijzonder sterk bezet met spelers als Paul Theunis, Schönberger, Van Moer, Schoofs, Stalmans... Kreeg daardoor nauwelijks speelgelegenheid en zette in 1984 dan ook een forse stap acheruit (derde afdeling).
Houdt al sinds jaar en dag een bloeiende kapperszaak open in Wetteren.

clubs als speler :
Racing Club Wetteren
SK BEVEREN (1975-1984)
VC Jong Lede
Standaard Wetteren
SK De Jeugd Lovendegem
Racing Club Wetteren (speler-coach)
SC Hillegem

clubs als coach :
Racing Club Wetteren (speler-coach)

aantal wedstrijden (aantal goals) :
1981-1982 : 1 (0)

plaats in het elftal :
middenvelder

enige competitiewedstrijd voor SK Beveren :
uit bij Lierse SK (08-05-1982)

GDV.