StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes,blauwe datjes (08/01/2014) archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

fichebak FICHEBAK OUD-SPELERS
SK BEVEREN


MAKHLOUFI Mehdi

14-10-1978
Fransman.
Werd in 2001 van tweedeklasser Cercle Brugge naar KSK Beveren getransfereerd.
Zijn eersteklassedebuut bij geel-blauw kon meteen tellen. Mehdi stond op de derde speeldag van de rampzalige competitie 2001-2002 aan de aftrap en dit uit titelkandidaat Club Brugge (26-8-2001). Sportkring slikte in die partij een vroeg doelpunt, stond aan de rust met 3-1 in het krijt en door drie Brugse doelpunten in de laatste 10 minuten werd het nog een zware 6-1 nederlaag niettegenstaande Beveren-doelman Bodart nog enkele knappe reddingen verrichtte.
Stond op de volgende speeldag als linksachter opnieuw aan de aftrap en ditmaal thuis tegen de verrassende co-leider Eendracht Aalst (8-9-2001). Mehdi werd halfweg de tweede helft bij een 0-1 achterstand door trainer Ferrera van het veld gehaald ten voordele van de jonge Bou-sfia. Geel-blauw slikte in het slotkwartier echter opnieuw drie tegengoals en de zware 0-4 nederlaag deed al een beetje een crisis ontstaan op de Freethiel. Een crisis die dat seizoen echter nooit zou verdwijnen want geel-blauw won amper twee (!) van de 34 competitiewedstrijden en eindigde de competitie op een troosteloze laatste plaats met amper 14 punten.
Mehdi kwam na die thuisnederlaag tegen Aalst nooit meer aan de aftrap tijdens die competitie maar mocht wel nog éénmaal invallen nl. thuis tegen Sint-Truiden (21-10-2001) toen hij halfweg de eerste helft de geblesseerde Fransman Grondin diende te vervangen. Het was trouwens de enige thuispartij die Sportkring dat seizoen winnend kon afsluiten (3-2).
Speelde wel nog de volledige bekerwedstrijd tegen derdeklasser Turnhout, gespeeld op het terrein van Dessel Sport (12-12-2001). Daarin kon SKB pas in de slotminuut afstand nemen van de derdeklasser door een fantastisch vrijschopdoelpunt van de Fransman Grondin (2-3) en zo kon geel-blauw zich alsnog plaatsen voor de kwartfinales. Daarin nam geel-blauw het op in een uitmatch uit bij Club Brugge (23-1-2002). Beveren hield daarin lang stand maar ging toch kopje onder door een goal van Simic een kwartier voor tijd (1-0). Mehdi viel vijf minuten voor tijd wel nog in voor Johan Van Rumst maar aan de 1-0 tussenstand kwam geen verandering meer en exit KSK Beveren dus.
Verhuisde na dat seizoen (2002) naar de ambitieuze tweedeklasser Wezet waar hij Gilbert Bodart terugvond als trainer. Verhuisde één jaar later (2003) met diezelfde Bodart naar KV Oostende.

Was met zijn 84 kg voor 1m84 een stevig gebouwde voetballer. Was technisch vrij sterk en had een uitstekende trap in zijn linkervoet wat hij meermaals bewees bij de Beverse reserven door het scoren van verschillende vrijschopdoelpunten.
Was op zijn zachtst uitgedrukt echter niet van de snelsten en als flankspeler was dat niet bepaald een pluspunt.
Had ook wel de pech om in een spelersgroep terecht te komen die totaal niet aan elkaar hing en waar de resultaten dan ook nog eens volledig tegenvielen.

clubs als speler :
IC Croix (Frankrijk)
ES Wasquehal (Frankrijk)
Montpellier HSC (Frankrijk)
Lille OSC (Frankrijk)
Pau FC (Frankrijk)
RC Doornik
Cercle Brugge
KSK BEVEREN (2001-2002)
CS Visé (Wezet)
KV Oostende
KV Kortrijk
USL Duinkerken (Frankrijk)
CS Grevenmacher (Groot Hertogdom Luxemburg)
KMSK Deinze
FC Tourcoing (Frankrijk)
US Tourcoing FC (Frankrijk)

clubs als coach :
lesgever P.S.G.-academy Turkije

aantal wedstrijden (aantal goals) :
2001-2002 : 3 (0)

plaats in het elftal :
linksachter

competitiedebuut bij KSK Beveren :
uit bij Club Brugge (26-08-2001)

GDV.