StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes,blauwe datjes (08/01/2014) archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

fichebak FICHEBAK OUD-SPELERS
SK BEVEREN


MONSIEUR Ludo

20-04-1950
Belg.
Werd op het einde van het seizoen 1970-'71 door SK Beveren tijdens drie vriendschappelijke wedstrijden opgesteld als testspeler. Scoorde in die drie partijen liefst vijfmaal nl. tweemaal tegen vierdeklasser HO Merchtem, éénmaal tegen de Nederlandse eredivisieclub FC Volendam en nog eens tweemaal met het Beverse reserveteam tegen tweedeklasser Berchem Sport.
Werd even later dan ook door SK Beveren definitief aangeworven en kwam aldus in 1971, samen met zijn broer Robert, op de Freethiel terecht. Werd door toenmalig Beveren-trainer Ward Volckaert op de openingsspeeldag van de competitie 1971-'72 meteen aan de aftrap gebracht, mede door de afwezigheid van kapitein Robert Rogiers. Door een own-goal van Freddy Buyl verloor geel-blauw echter die uitwedstrijd bij FC Mechelen met nipte 1-0 cijfers en bij de rust van die partij werd Ludo trouwens vervangen door een andere jongeling Luc Van Campenhout.
Eén week later werd het echter wel een voltreffer, zowel voor Ludo als voor Sportkring. Ludo opende de score toen in een thuiswedstrijd tegen Club Luik en door nog een doelpunt van Hugo De Raeymaeker behaalde geel-blauw meteen ook de eerste seizoensoverwinning (2-0).
Helaas was dit slechts één van de weinige zeges (5) die Sportkring tijdens die rampzalige competitie zou behalen. Het zou trouwens duren tot de laatste speeldag vooraleer Ludo nog eens aan de aftrap verscheen nl. uit bij FC Antwerp. Geel-blauw was toen echter al een tijdje zeker van de degradatie en er verschenen op de Bosuil nogal wat jongeren aan de aftrap zoals Johan Coninx, Toon Pfaff en debutant Rudy Van Goethem. Door een strafschopdoelpunt van thuisspeler Coe leed Sportkring toen zijn 19de nederlaag van het seizoen.
Ludo was ondertussen (1972) ook al soldaat geworden waardoor zijn veelbelovende carrière nogal in het honderd liep. Kwam zo tijdens de twee volgende competities (1972-'73 en 1973-'74) onder trainer Rik Matthijs niet meer aan bod in het Beverse eerste elftal.
Ging vanaf 1974 dan ook op een lager niveau voetballen en verhuisde naar derdeklasser Zottegem.

Beloftevolle aanvaller die zijn uitstekende start op de Freethiel echter niet kon bevestigen. De concurrentie in de spits bij geel-blauw was toen natuurlijk ook niet min met o.m. Jean Janssens, Robert Rogiers en Hugo De Raeymaeker. Was als Beveren-speler tijdens zijn legerdienst wel militair-internationaal.
Vertrok in 1976 op avontuur naar Zweden. Ludo had daar niet alleen een job in de petrochemiesector maar werd daar ook nog trainer bij de plaatselijke voetbalclub genaamd Ödsmal.
Keerde in 1988 terug naar België.

clubs als speler :
Groenendaal (Katholiek Sportverbond)
KFC Schoten SK
SK BEVEREN (1971-1974)
KSV Zottegem
Ödsmal (Zweden, speler-coach)

clubs als coach :
Ödsmal (Zweden, speler-coach)

aantal wedstrijden (aantal goals) :
1971-1972 : 4 (1)

plaats in het elftal :
aanvaller

competitiedebuut bij SK Beveren :
uit bij FC Mechelen (1° speeldag 1971-1972)

enige competitiegoal voor SK Beveren :
thuis tegen Club Luik (2de speeldag 1971-1972)

GDV.