StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes,blauwe datjes (08/01/2014) archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

fichebak FICHEBAK OUD-SPELERS
SK BEVEREN


MORALES Dimitrios

25-07-1984
Belg / Chileen.
Is afkomstig van Chileense ouders maar werd wel in Antwerpen geboren.
Begon te voetballen bij de jeugd van Sint-Anneke maar na enkele jaren liet Dimitrios het voetbal links liggen en begon aan atletiek te doen en sloot zich aan bij de atletiekclub Burcht Atletiek 84. Besloot op 16-jarige leeftijd toch weer te gaan voetballen en kwam zo in 2000 bij KSK Beveren terecht.
Was vanaf 2001 actief bij de Beverse reserven en speelde daar met o.m. Jonas Ivens, Bjorn Vleminckx, Greg Van Avermaet en Kristof Lardenoit.
Won in de zomer van 2002 met de Beverse beloften de "beker van Beveren" door in de finale SK Kallo te verslaan met 4-0 (22-8-2002).
Maakte twee dagen later totaal onverwacht zijn eersteklassedebuut. Beveren- trainer Herman Helleputte had voor de uitwedstrijd tegen Lierse (24-8-2002) immers een acuut gebrek aan spitsen. Zo werd Dimitrios samen met Lars De Smet uit de B-kern opgevist om bij de aftrap op het Lisp plaats te nemen op de invallersbank. Ruim twintig minuten voor tijd werd Dimitrios dan in het veld gebracht ter vervanging van de Ivoriaan Péhé Joss. Geel-blauw stond op dat moment met 1-0 in het krijt maar had in die tweede helft al verschillende doelkansen gemist op de oververdiende gelijkmaker. In blessuretijd maakte een doelpunt van thuisspeler Mitu dan volledig een eind aan de ambitie van Sportkring om alsnog een punt uit de brand te slepen (2-0).
Enkele weken later werd de uitslag door het Sportcomité zelfs nog omgezet in een 5-0 forfaitnederlaag voor KSK Beveren, bleek namelijk dat Dimitrios niet speelgerechtigd was.
Dimitrios begon na die partij opnieuw bij de reserven te voetballen tot hij op een bepaalde dag niet meer kwam opdagen voor de trainingen op de Freethiel en aldus "spoorloos" werd.
Later bleek dat hij bij AA Gent zijn conditie onderhield. Vond in 2003 dan toch onderdak bij de Oostvlaamse tweedeklasser Denderleeuw.

Tweevoetige voetballer met als grootste troef zijn snelheid en daar zullen zijn enkele jaren atletiektraining en dan vooral de sprintnummers voor een groot deel tussen zitten. Talent genoeg dus blijkbaar maar toch was een carrière op het hoogste niveau niet voor hem weggelegd.
Werd in de zomer van 2002 opgeroepen voor het nationale Chileense beloftenelftal dat toen een tornooi in het Nederlandse Utrecht afwerkte.
Was de 250ste speler die SK Beveren opstelde in de eerste afdeling.

Belandde in 2019 bij tweedeprovincialer YB SK Beveren maar hij hield het daar na enkele maanden reeds voor bekeken.

clubs als speler :
Sint-Anneke Sport
KSK Beveren (2000-2002)
FC Denderleeuw
Ternesse Wommelgem
SK Wilrijk
Sporting Sint-Gillis-Waas
VC Linkeroever
Sporting Burcht FC
Verbroedering Zwijndrecht
YELLOW BLUE SK BEVEREN (2019)

aantal wedstrijden (aantal goals) :
2002-2003 : 1 (0)

plaats in het elftal :
aanvaller

enige competitiewedstrijd voor KSK Beveren :
uit bij Lierse SK (24-08-2002)

GDV.