StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes,blauwe datjes (08/01/2014) archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

fichebak FICHEBAK OUD-SPELERS
SK BEVEREN


MOUS Roger

30-10-1950
Belg.
Werd als doelman bij eersteprovincialer FC Cappellen opgemerkt door de heer Celen, toenmalig jeugdtrainer bij SK Beveren, en kwam aldus in 1968 als 17-jarige op de Freethiel terecht.
Speelde tijdens zijn eerste Freethielseizoen (1968-'69) bij de UEFA-junioren en werd toen ook opgeroepen voor de Heizeltrainingen.
Werd één jaar later (1969) concurrent van André Van Esbroeck voor de plaats van tweede doelman bij geel-blauw. De onbetwistbare titularisdoelman bij Sportkring was toen de Joegoslaaf Luksa Poklepovic, die het jaar voordien (1968) de rangen van SK Beveren kwam versterken. Poklepovic miste tijdens de competitie 1969-'70 echter geen enkele competitiewedstrijd zodat zowel Roger als André niet in actie dienden te komen.
Maakte tijdens zijn derde Beveren-seizoen (1970-'71) dan toch zijn eersteklassedebuut.
Op de vierde speeldag diende Poklepovic forfait te geven voor de uitwedstrijd bij Club Luik (27-9-1970) wegens rugklachten zodat Roger onder de Beverse lat mocht postvatten. Niettegenstaande geel-blauw daar in Luik een zware 3-0 nederlaag opliep kon men Roger weinig of niets verwijten bij de drie tegendoelpunten. Het was trouwens de eerste nederlaag van Sportkring dat seizoen en het waren ook tevens de eerste doelpunten die geel-blauw diende te incasseren. Voor Roger zou het bij die ene wedstrijd blijven maar hij kwam één maand later toch nog eens op de voorgrond en dit naar aanleiding van de Europacupmatch uit bij het Spaanse Valencia (21-10-1970, EC III 1/16 finales). Het visum van eerste doelman Poklepovic was blijkbaar niet in orde en hij mocht aldus Spanje niet binnen. Paniek dus bij SK Beveren en in allerijl werd Roger toen opgetrommeld. Uiteindelijk kwam voor Poklepovic toch nog alles in kannen en kruiken waardoor Roger op bijna 20-jarige leeftijd dus op het nippertje zijn Europees debuut miste.
Diende later op dat seizoen zijn carrière bij SK Beveren echter stop te zetten wegens een zware rugblessure. Begon na twee jaar inactiviteit dan toch opnieuw te voetballen en sloot zich weer aan bij FC Cappellen, dat toen uitkwam in de vierde klasse.

Doelman met een imposant voorkomen en dito uitstraling. Keepte steeds sober en had uitstekende reflexen in huis. Was steeds op en top gemotiveerd en uiterst geconcentreerd.
Had zonder zijn rugblessure beslist langer op de Freethiel kunnen blijven en wie weet de opkomende Jean-Marie Pfaff het vuur aan de schenen kunnen leggen.

clubs als speler :
R. Cappellen FC
SK BEVEREN (1968-1971)
R. Cappellen FC
FC Zwarte Leeuw
R. Cappellen FC
KFC Herentals
Hoogstraten VV

aantal wedstrijden (aantal goals) :
1970-1971 : 1 (0)

plaats in het elftal :
doelman

enige competitiewedstrijd voor SK Beveren :
uit bij Club Luik (27-09-1970)

GDV.