StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes,blauwe datjes (08/01/2014) archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

fichebak FICHEBAK OUD-SPELERS
SK BEVEREN


NWACHUKWU Sunny

15-01-1976
Nigeriaan.
Werd in 1998 van vierdeklasser Heidebloem Lille naar KSK Beveren getransfereerd.
Scoorde tijdens de voorbereidingscampagne van de competitie 1998-'99 in de vriendschappelijke wedstrijd uit bij de buren van Nieuwkerken-Waas (22-7-1998) twee doelpunten met een 1-3 overwinning als gevolg.
Kon zoals verwacht bij geel-blauw geen basisplaats bemachtigen maar maakte op de tweede speeldag toch al zijn competitiedebuut bij KSK Beveren. Mocht toen tijdens de thuiswedstrijd tegen Anderlecht (29-8-1998) acht minuten voor tijd invallen voor de Macedoniƫr Nuhiji en zo helpen om de 2-1 voorsprong vast te houden.
Dat lukte uiteindelijk en zo was geel-blauw meteen een stunt rijker wat niet naar de zin was van Anderlecht-coach Arie Haan die na de wedstrijd vooral de defensieve speelstijl van Beveren-trainer Gzil hekelde.
Drie weken later viel Sunny opnieuw een invallersrol te beurt, ditmaal tijdens de uitwedstrijd bij Standard (19-9-1998). Nam toen een kwartier voor tijd de plaats in van Remco Torken en opnieuw zorgde geel-blauw voor een stunt want ondanks een numerieke minderheid gedurende driekwart van de wedstrijd (rood voor Imagbudu) trok Sportkring opnieuw aan het langste eind (1-2).
Stond tijdens die competitie welgeteld tweemaal aan de aftrap. De eerste maal uit bij zijn ex-club KRC Genk (4-10-1998) waar Sunny zelfs de volledige partij uitspeelde.
Een sterk gehavend maar verdienstelijk Beveren verloor toen met nipte 1-0 cijfers tegen de latere bekerwinnaar. Kwam vier weken later opnieuw aan de aftrap maar ditmaal kende Sunny minder geluk want hij moest in die thuiswedstrijd tegen Eendracht Aalst (0-2, 31-10-1998) reeds na 25 minuten spelen het terrein verlaten wegens een knieblessure. Was ook bijzonder ongelukkig in de bekerpartij thuis tegen Westerlo (0-0, 17-10-1998, 1/16 finale). Viel toen net na de rust in voor Arben Nuhiji maar kreeg bij het begin van de eerste verlenging een tweede gele kaart onder de neus geduwd. Geel-blauw werd uiteindelijk uitgeschakeld na het nemen van de strafschoppen na een beslissende misser van aanvoerder Bert Dhont (3-4).
Kwam tijdens de terugronde van dat seizoen enkel nog in actie door een invalbeurt thuis tegen Standard (27-2-1999). Mocht of moest toen bij een 0-5 achterstand tien minuten voor tijd invallen voor Bart Van Den Eede. Sportkring verloor uiteindelijk nog met 0-6 wat meteen de grootste nederlaag van KSK Beveren betekende in de hoogste afdeling.
Verliet na één jaar reeds de Freethiel maar vond niet direct onderdak. Begon wat later toch aan een Canadees voetbalavontuur maar hij sloot zijn actieve voetbalcarrière toch af in België.

Kleine (1m69) maar vinnige spits. Was technisch bedreven en tevens vrij snel.
Lag bij toenmalig Beveren-trainer Stany Gzil blijkbaar niet in de bovenste lade want Sunny kreeg toch wel bitter weinig speelkansen in het eerste elftal.
Kon voor zijn komst naar de Freethiel nochtans al aardig wat adelbrieven voorleggen. Zo was Sunny jeugdinternationaal van Nigeria en speelde hij tijdens het seizoen 1993-'94 bij KRC Genk een tiental eersteklassewedstrijden.
Bereikte in 1997 met tweedeklasser Tielen zeer verrassend de halve finales van de Belgische beker waarin het door Anderlecht werd uitgeschakeld.

clubs als speler :
ACB Lagos (Nigeria)
KRC Genk
Germinal Ekeren
KFC Tielen
KFC Heidebloem Lille
KSK BEVEREN (1998-1999)
Montreal Impact (Canada)
KSV Zottegem
Montreal Impact (Canada)
HSV Hoek (Nederland)
Achilles Veen (Nederland)
FC Turkse Rangers
KFCO Wilrijk
KVC Rosselaar Hulsen Sportief
KWS Linkhout

aantal wedstrijden (aantal goals) :
1998-1999 : 11 (0)

plaats in het elftal :
aanvaller

competitiedebuut bij KSK Beveren :
thuis tegen RSC Anderlecht (29-08-1998)

GDV.