SK BEVEREN

NYIKOS Jozsef

09-10-1969
Hongaar.
Werd in augustus 1999 door KSK Beveren enkele keren getest en scoorde toen o.m. drie doelpunten met de Beverse reserven in de uitwedstrijd tegen RC Harelbeke (3-4, 20-8-1999). Kort nadien tekende de toen bijna 31-jarige Hongaarse aanvaller een 1-jarig contract bij geel-blauw met een optie tot definitieve aanwerving.
Had normaal zijn competitiedebuut bij Sportkring moeten maken in de thuismatch tegen Westerlo (11-9-1999) maar die partij werd door de Beverse burgemeester Smet verboden uit vrees voor rellen. Kort voordien hadden enkele misnoegde Beveren-fans immers bedreigingen geuit aan enkele bestuursleden en uit vrees voor verdere escalaties tijdens de wedstrijd werd de partij naar een andere datum verschoven tot groot ongenoegen van de Kempense club die op dat moment bovenaan meedraaide, dit in tegenstelling tot KSK Beveren dat toen de rode lantaarn droeg.
Werd één week later door trainer Gzil dan toch aan de aftrap gebracht in de uitwedstrijd bij AA Gent (18-9-1999). Werd daar halfweg de tweede helft vervangen door Johan Van Rumst bij een 3-1 achterstand. Uiteindelijk werd het nog een zware 4-1 nederlaag.
Kreeg nadien echter nog weinig kansen om zijn kunnen te tonen. Kwam immers welgeteld nog tweemaal aan de aftrap. Dit wel onder trainer Ferrera die ondertussen het trainersroer bij geel-blauw had overgenomen en met succes. Eerst kwam Jozsef aan de aftrap in de uitmatch bij GBA (11-12-1999) waar hij zelfs de volle 90 minuten uitspeelde. Na drie opeenvolgende overwinningen leed geel-blauw die avond nog eens een nederlaag (2-0). Werd ook aan de aftrap gebracht in de Oostvlaamse derby thuis tegen AA Gent (12-2-2000) waarin hij na een uur spelen werd vervangen door Remco Torken. Door een goal van Dauwen halfweg de tweede helft verloor geel-blauw de derby nipt met 0-1.
Kon zich toch eens laten opmerken bij twee invalbeurten. Eerst in de eerder uitgestelde thuiswedstrijd tegen Westerlo (8-12-1999) waarin hij halfweg de tweede helft de plaats innam van Gunter De Meyer. Stond pas enkele minuten op het terrein wanneer een strafschopfout op hem werd gemaakt. Zo kon de Macedoniër Arben Nuhiji één van de vier goals scoren die hij die avond maakte (4-0). Mocht tijdens de uitwedstrijd tegen Lierse (1-4-2000) vier minuten voor tijd de plaats innemen van Remco Torken en scoorde twee minuten later op aangeven van Bart Van Den Eede en op een bijzonder fraaie manier het derde Beverse (en verlossende) doelpunt van de avond (1-3). Met deze zege zette geel-blauw trouwens een belangrijke stap richting behoud.
Verliet na dat ene seizoen de Freethiel (2000) en ging terug in zijn vaderland voetballen.

Vrij snelle spits (1m82) die tevens doelgericht was.
Kon bij zijn komst naar de Freethiel toch aardig wat referenties voorleggen.
Was Hongaars jeugdinternationaal en was tevens militair-internationaal van zijn land.
Werd in 1994 met zijn club VAC Samsung landskampioen van Hongarije.
Kon zich echter bij geel-blauw niet doorzetten niettegenstaande zijn ontegensprekelijke voetbalkwaliteiten.

Speelde in 1995 met het Hongaarse VAC Samsung twee kwafilicatiewedstrijden voor de Europacup der bekerwinnaars tegen het Macedonische Sileks Kratovo.