StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes,blauwe datjes (08/01/2014) archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

fichebak FICHEBAK OUD-SPELERS
SK BEVEREN


ODURO Akwasi Kwakye

08-02-1987
Belg / Ghanees.
Werd in 2006 door KSK Beveren weggehaald bij Standard Luik waar hij in de B-kern vertoefde.
Maakte tijdens de winterstop van het seizoen 2006-2007 zijn debuut in het Beverse eerste elftal tijdens het "Fieldturf Tarkett Soccer cup"-tornooi, gespeeld in de Gentse Topsporthal (7-1-2007). Geel-blauw won trouwens, net als drie jaar eerder, het tornooi, ditmaal door FC Dender in de finale met 7-2 te verslaan.
Toen linksachter Mahan één dag voor de thuiswedstrijd tegen Germinal Beerschot (20-1-2007) zijn kat stuurde naar de training werd deze door trainer Meeuws prompt uit de ploeg gezet en zo kon Akwasi zijn eersteklassedebuut maken. Speelde tegen de Antwerpse club meteen een dijk van een wedstrijd en kreeg daar veel lofbetuigingen voor in de kranten en van trainer Meeuws. De partij eindigde op een billijk 1-1 gelijkspel maar daar schoot Sportkring niet echt veel mee op in de harde degradatiestrijd. Daarna kwam Mahan echter opnieuw in de ploeg maar toch kwam Akwasi dat seizoen nog tweemaal aan de aftrap. Eerst in de catastrofale uitwedstrijd tegen Moeskroen (10-2-2007) waar geel-blauw een comfortabele 0-2 voorsprong alsnog uit handen gaf en nog met 4-2 de boot inging en ook nog op de laatste speeldag in de alles-of-niets wedstrijd uit bij Sint-Truiden (19-5-2007).
Akwasi verloor met geel-blauw op Staaien met 3-2 terwijl concurrent Lierse met 1-4 "mocht" winnen in Lokeren. De degradatie was meteen een feit.
Miste met geel-blauw het volgende seizoen compleet de start in de tweede afdeling na een 0 op 6. Werd daarna door trainer Czeniatynski uit de ploeg gezet maar kwam op de 14de speeldag (uit bij Lierse, 0-2) in de ploeg voor de geschorste Manga en verdween niet meer uit het basiselftal.
Akwasi steeg met Sportkring gestaag naar de kop van het klassement en rond de jaarwisseling behoorde KSK Beveren zelfs tot de grootste kanshebbers op de titel.
Beleefde zijn absoluut hoogtepunt bij geel-blauw in de thuiswedstrijd tegen Union Namen (2-2-2008). Geel-blauw leek toen lang op weg naar een tweede opeenvolgende thuisnederlaag tot Kristof Lardenoit in de eerste minuut van de blessuretijd de gelijkmaker scoorde (1-1). Nauwelijks één minuut later haalde Akwasi de achterlijn om dan met een voorzet-schot uit te pakken. Namen-doelman Habran verkeek zich volledig en devieerde de bal in eigen doel : 2-1. De Freethiel stond nog eens ouderwets in vuur en vlam en Akwasi wist met zijn geluk geen blijf.
Daarna ging het echter steil bergaf met Beveren. De titelambities en zelfs een kans op een eindrondeticket smeltten als sneeuw voor de zon. Akwasi eindigde met Sportkring tenslotte op een teleurstellende negende plaats op 28 punten van kampioen Kortrijk.
Verliet na dat seizoen (2008) de Freethiel en zat zelfs een tijdje zonder club om dan daarna aan een (kort) Servisch voetbalavontuur te beginnen.

Vrij snelle verdediger (1m80), technisch bedreven en stevig in de duels. Akwasi is geboren in het Duitse Keulen uit Ghanese ouders maar kwam reeds in zijn eerste levensjaar in België terecht.
Speelde vier seizoenen bij Standard in de jeugdreeksen en in de B-kern waarin hij o.a. samen speelde met de latere Rode Duivels Pocognoli, Legear en Mirallas. Keerde na zijn passage in Noorwegen opnieuw naar Belgiƫ terug.

clubs als speler :
KVC Gierle
KFC Turnhout
R. Jeunesse Rochefort FC
Standard Luik
KSK BEVEREN (2006-2008)
FK Radnicki Kragujevac (Servië)
FK Bodo Glimt (Noorwegen)
R. Cappellen FC
KV Turnhout
SK Wilrijk
RC Schaerbeek
KFC Katelijne-Waver
KV Turnhout
KVK Beringen

aantal wedstrijden (aantal goals) :
2006-2007 : 4 (0)
2007-2008 : 22 (1)

totaal aantal wedstrijden (totaal aantal goals) :
26 (1)

plaats in het elftal :
linksachter

competitiedebuut bij KSK Beveren :
thuis tegen Germinal Beerschot Antwerpen (20-01-2007)

enige competitiegoal voor KSK Beveren :
thuis tegen Union Namen (02-02-2008)

GDV.