StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes,blauwe datjes (08/01/2014) archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

fichebak FICHEBAK OUD-SPELERS
SK BEVEREN


OULARE Souleymane

16-10-1972
Guinees.
Werd in 1992 door KSK Beveren weggehaald bij tweedeklasser Sint-Niklaas.
Kreeg bij de start van de competitie 1992-'93 van trainer Jos Daerden in de spits bij geel-blauw vrij verrassend de voorkeur op Yves Essende, die in hetzelfde jaar werd weggehaald bij KV Oostende.
Beschaamde dat vertrouwen niet en nam een vliegende start. Had toen op de openingsspeeldag uit bij Club Luik (8-8-1992) een bijzonder groot aandeel in de verrassende 1-2 overwinning. Scoorde in die partij het eerste Beverse doelpunt en gaf de assist bij de tweede goal (Maurice Van Ham). Was anderhalve week later tijdens de thuiswedstrijd tegen Cercle Brugge (19-8-1992) opnieuw de matchwinnaar voor Sportkring. Scoorde toen op het halfuur met een fraaie kopbal het enige doelpunt van de partij (1-0). Daarmee had geel-blauw na drie speeldagen het maximum van de punten (6 op 6) en stond het fier aan de leiding in het klassement.
Leek op de dertiende speeldag thuis tegen Sporting Charleroi (21-11-1992) opnieuw de held van de Freethiel te worden toen hij halfweg de tweede helft de score kon openen doch een late goal van Brogno strooide roet in het eten (1-1).
Speelde net voor de winterstop samen met de gehele ploeg een schitterende bekerpartij thuis tegen topclub KV Mechelen (16-12-1992). Geel-blauw verpletterde toen de Maneblussers met 5-2 en Souleymane nam het tweede Beverse doelpunt voor zijn rekening.
Zijn terugronde ging echter volledig de mist in, het merendeel door blessures en hij moest zich dan ook tevreden stellen met enkele invalbeurten.
Legde bij de aanvang van de volgende competitie (1993-'94) een test af bij het Oostenrijkse Sankt Polten maar werd er teruggestuurd. Kreeg op de zesde speeldag thuis tegen Lierse (4-9-1993) nog eens een basisplaats en bedankte dat vertrouwen met een doelpunt, echter niet genoeg voor een zege (1-1).
Souleymane verkorfde het echter volledig bij trainer Daerden en het Beverse bestuur toen hij in november 1993 nog maar eens niet opdaagde voor een training. Werd daarna maandenlang opzij gelaten maar kwam op het einde van dat seizoen toch nog boven water. Kon zo in de slotminuut van de thuispartij tegen Club Luik (3-0, 16-4-1994) het derde Beverse doelpunt scoren nadat hij pas was ingevallen en stond in de thuiswedstrijd tegen het reeds veroordeelde KRC Genk (30-4-1994) zelfs nog eens aan de aftrap. Scoorde toen trouwens het openingsdoelpunt dat naar een vlotte 3-1 overwinning leidde voor geel-blauw.
Verliet na dat seizoen de Freethiel en ging voor tweedeklasser Waregem voetballen.

Met zijn 80 kg voor 1m82 een schitterend atletisch gebouwde voetballer. Was technisch zeer sterk maar vooral bijzonder snel met de bal aan de voet. Toonde zich echter ook zeer blessuregevoelig.
Was tijdens zijn Freethielperiode A-internationaal van Guinée en dat hebben ze geweten bij KSK Beveren... Had een nogal slechte gewoonte om na zijn interlandverplichtingen niet direct terug naar Beveren te komen. Liet daardoor meermaals zijn club in de steek.
Kwam in 1996 bij KRC Genk terecht waarmee hij in 1998 de Belgische beker won en één jaar later zelfs landskampioen mee werd.


Behaalde in 1995 met Waregem de titel in de tweede afdeling maar kon ook niet verhinderen dat de Westvlaamse club het jaar daarop weer degradeerde.
Werd in 1999 als speler van Genk topscorer in de hoogste afdeling met 17 goals en werd dat jaar ook verkozen tot profvoetballer van het jaar.
Kwam bij het Engelse Stoke City nauwelijks aan de bak door blessures maar scoorde voor die club toch een zeer belangrijk doelpunt in 2002. In de play-offs van de Engelse tweede klasse scoorde Souleymane de beslissende treffer tijdens de terugwedstrijd van de halve finales tegen Cardiff City.
Werd in 2014 voorgeleid in het Brussels Hof van Beroep en dit wegens verdenking van huisjesmelkerij.
Zijn zoon Obbi speelde in België onder meer voor Standard, Club Brugge en Antwerp.

clubs als speler :
Horoya AC (Guinée)
KFC Eeklo
K. Sint-Niklaas SK Excelsior
KSK BEVEREN (1992-1994)
KSV Waregem
KRC Genk
Fenerbahç SK (Turkije)
UD Las Palmas (Spanje)
Stoke City FC (Engeland)
K. Heusden-Zolder SK
CS Visé (Wezet)

aantal wedstrijden (aantal goals) :
1992-1993 : 14 (5)
1993-1994 : 14 (3)

totaal aantal wedstrijden (totaal aantal goals) :
28 (8)

plaats in het elftal :
aanvaller

competitiedebuut bij KSK Beveren :
uit bij Club Luik (08-08-1992)

eerste competitiegoal voor KSK Beveren :
uit bij Club Luik (08-08-1992)

GDV.