PEERAER Frank

11-09-1963
Belg.
Werd op 14-jarige leeftijd van Brasschaat naar SK Beveren getransfereerd (1977).
Kwam tweemaal in actie tijdens de competitie 1983-'84, toen geel-blauw zijn tweede landstitel behaalde. Eerst uit bij rode lantaarn Beringen (18-3-1984) waar hij 20 minuten voor tijd inviel voor Peter Crève bij een 1-0 achterstand. Door een late goal van ex-Beverenspeler Schoofs werd het nog 2-0, de tweede opeenvolgende nederlaag voor de geelblauwe leider. Mocht één week later in de thuispartij tegen KV Mechelen (24-3-1984) opnieuw invallen, ditmaal een kwartier voor de rust ter vervanging van de toen ook nog piepjonge Lodders. Door een goal van Eddy Jaspers kon de Beverse noodploeg toch nog een punt thuishouden en twee punten voorsprong behouden op de naaste achtervolger Anderlecht.
Kwam één seizoen later (1984-'85) voor het eerst in de schijnwerpers op Allerheiligen 1984 tijdens de bekerpartij uit bij derdeklasser Bornem. Viel toen bij de rust in voor Heinz Schönberger en slaagde er na de rust in om liefst driemaal te scoren in nauwelijks 13 minuten tijd. Beveren won de partij makkelijk met 0-6. Maakte dat seizoen ook zijn Europees debuut en was o.m. 50 minuten actief in de memorabele thuismatch tegen het Zweedse Göteborg (7-11-1984, EC I 1/16 finales, 2-1) waarin Sportkring een pijnlijke uitschakeling tegemoet ging.
Werd na dat seizoen (1985) uitgeleend aan eersteklasser Beerschot maar keerde één jaar later (1986) terug naar de Freethiel waarna hij er zijn beste seizoen zou spelen. Speelde toen een schitterende Europacupmatch thuis tegen de Spaanse subtopper Athletic Bilbao (3-1, EC III 1/16 finales, 22-10-1986) waarin hij éénmaal scoorde en een onvergetelijke applausvervanging hem te beurt viel. Stond later ook aan de aftrap in de twee Europacupwedstrijden tegen het Italiaanse Torino (1/8 finales EC III) dat echter iets te sterk was voor een moedig Beveren. Kon tijdens dat seizoen met zijn invalbeurten ook verschillende wedstrijden nog een andere wending geven. Scoorde zo in de topper thuis tegen Club Brugge (4-10-1986) de aansluitingstreffer (1-2) waarna Marek Kusto net voor tijd vanop de strafschopstip nog de gelijkmaker wist te scoren (2-2) en viel tijdens de thuispartij tegen Antwerp (22-11-1986) halfweg de tweede helft in voor Patrick Stalmans waarna hij tien minuten voor tijd de winninggoal scoorde voor geel-blauw (2-1).
Speelde één seizoen later (1987-'88) met Sportkring vrij verrassend tegen de degradatie.
Was toen met zijn twee doelpunten wel de absolute uitblinker in de spectaculaire thuispartij tegen de latere landskampioen Club Brugge (20-12-1987), overtugend door geel-blauw gewonnen met 5-2. Stond dat seizoen ook aan de aftrap van de Europacupmatch thuis tegen het Portugese Vitoria Guimaraes (1-0, 1/16 finales EC III). Sportkring werd die avond jammerlijk uitgeschakeld na de beslissende strafschoppenreeks (4-5).
Kwam tijdens het seizoen 1988-'89 onder trainer Desaeyere nauwelijks aan de bak en speelde uit bij landskampioen KV Mechelen (2-1, 13-5-1989) zijn laatste wedstrijd in het Beveren-shirt.
Verliet na dat seizoen (1989) dan ook de Freethiel en ging voor derdeklasser Harelbeke voetballen.

Uitstekende voetballer, zeer sterk met de bal aan de voet en zeer offensief ingesteld. Probeerde, in zijn eigen stijl, steeds de kortste weg naar het doel van de tegenstander te vinden en pikte als middenvelder dan ook geregeld zijn goaltje mee.
Doordat Frank zelden een blad voor de mond nam kwam hij tijdens het seizoen 1984-'85 regelmatig in aanvaring met enkele gevestigde waarden van het eerste elftal. Werd in 1985 dan ook wijselijk uitgeleend om één jaar later met een propere lei te herbeginnen op de Freethiel.
Was als Beveren-speler tijdens de periode 1980-1982 UEFA-internationaal.

Promoveerde in 1990 met Harelbeke naar de tweede afdeling en werd alzo het seizoen daarop een tegenstander van KSK Beveren.

Frank was een uitstekende student en studeerde af in de Toegepaste Economische Wetenschappen aan de Universiteit te Antwerpen.
Werd later bijzonder succesvol in de financiële zakenwereld. Was zo de oprichter van de Fortuna Financial Group en dat is 1 van de belangrijkste vermogensbegeleiders op de Belgische markt.