StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes,blauwe datjes (08/01/2014) archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

fichebak FICHEBAK OUD-SPELERS
SK BEVEREN


PEERSMAN Rudy

22-03-1956
Belg.
Begon bij SK Beveren te voetballen en doorliep op de Freethiel alle jeugdrangen.
Maakte er zelfs furore als jeugdspeler en behaalde o.m. een titel met de provinciale knapen.
Maakte één maand na zijn 18de verjaardag, onder trainer Rik Matthijs, eerder verrassend zijn eersteklassedebuut.
Mocht toen op de voorlaatste speeldag uit bij uittredend landskampioen Club Brugge (28-4-1974) tien minuten na de rust de plaats innemen van de geblesseeerde Robert Rogiers. Luttele minuten daarvoor had Brugge-spits Ruud Geels de 1-0 eindstand reeds op het bord gekopt.
Rudy bleef daarna echter ruim 3,5 jaar verstoken van eersteklassevoetbal en mocht enkel nog eens opdraven met het eerste elftal tijdens vriendschappelijke duels. Was zo onder meer actief in de voorbereidingscampagne op de competitie 1976-'77.
Aan de rust van de uitwedstrijd bij tweedeklasser Sint-Niklaas mocht Rudy de plaats innemen van Bob Stevens en in de thuiswedstrijd tegen een andere tweedeklasser VG Oostende mocht hij 20 minuten voor tijd invallen voor Johan Coninx. Beide partijen werden trouwens door geel-blauw verrassend met nipte 1-0 cijfers verloren.
Maakte één seizoen later (1977-'78) twee invalbeurten tijdens wedstrijden voor de beker van Vlaanderen, een tornooi ingericht door dagblad Het Volk en dat veel publieke belangstelling genoot. Eerst thuis tegen Lokeren (1-0) en daarna eveneens thuis tegen AA Gent (2-2). SK Beveren deed het in die eerste editie van de beker van Vlaanderen trouwens voortreffelijk en kon zich zelfs plaatsen voor de finale.
SK Beveren werd echter in hetzelfde weekend van die finale ook uitgenodigd om een tornooi te gaan spelen in het Spaanse Allicante. Beveren verkoos om zijn sterkste elftal op te stellen voor de finale van de beker van Vlaanderen en zo vertrok trainer Urbain Braems naar Spanje met een noodploeg die vooral uit jongeren bestond en waar dus ook Rudy deel van uit maakte. Verder in die ploeg ook nog o.a. Danny Pfaff, Marc Van Den Bogaert, Gunther Dauwe, Benno Pintens, Freddy Truyens, Gino Stevelinck en er waren ook vier gastspelers van AS Oostende aanwezig w.o. de spits Hans Aabech. Geel-blauw verloor van het plaatselijke Hercules met 3-1 en ook het Russische Dinamo Tblissi leek te sterk (4-1).
Mocht in de competitie 1977-'78 toch ook nog eens tweemaal proeven van het eersteklassevoetbal. Eerst mocht Rudy in de uitwedstrijd tegen Antwerp (20-11-1977) tien minuten voor tijd invallen voor Eddy Jaspers maar de 3-1 nederlaag lag toen al vast en vier maanden later mocht Rudy in de Wase derby thuis tegen Lokeren (26-3-1978) opnieuw tien minuten voor tijd invallen, ditmaal in de plaats van Jan Hoebeeck.
De wedstrijd eindigde op een billijk 1-1 gelijkspel waardoor geel-blauw nog steeds in de top-5 van het klassement vertoefde.
Rudy kwam tijdens het fantastische seizoen 1978-'79 enkel aan bod tijdens het afsluitende tornooi in het Franse Toulouse. Mocht toen in de troostingsfinale tegen FC Barcelona (6-6-1979) een halfuur voor tijd invallen. Geel-blauw gaf toen in de slotfase een 1-0 voorsprong nog volledig uit handen (1-2).
Verliet na dat seizoen (1979) de Freethiel en ging voor vierdeklasser Eeklo voetballen.

Is de zoon van Hilaire Peersman die in de periode tussen 1954 en 1960 doelman was bij SK Beveren.
Rudy ontpopte zich bij de Beverse jeugd tot een erg beloftevolle speler die echter de pech kende dat zijn leeftijdsgenoot Marc Baecke als vaste linksachter furore maakte in het eerste elftal. Kreeg aldus weinig speelkansen en begon op 23-jarige leeftijd reeds op een lager niveau te voetballen.
Niettegenstaande Rudy meer intrinsieke voetbalkwaliteiten bezat dan zijn jongere broer Luk kan deze laatste toch meer eersteklasse-ervaring voorleggen. Werd later nog een tijdje talentscout voor SK Beveren.
Werd in 2013, samen met ex-Beverenspeler Marc Van Britsom, één van de sportief verantwoordelijken bij de nieuwe fusieclub Herleving Sint-Pauwels (derde provinciale).

clubs als speler :
SK BEVEREN (tot 1979)
KFC Eeklo
K. Berchem Sport
KFC Eendracht Zele
KSV Temse

aantal wedstrijden (aantal goals) :
1973-1974 : 1 (0)
1977-1978 : 2 (0)

totaal aantal wedstrijden (totaal aantal goals) :
3 (0)

plaats in het elftal :
linksachter

competitiedebuut bij SK Beveren :
uit bij Club Brugge (28-04-1974)

GDV.