StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes,blauwe datjes (08/01/2014) archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

fichebak FICHEBAK OUD-SPELERS
SK BEVEREN


PIERRE Frédéric

23-02-1974
Belg.
Zat zonder club toen hij in oktober 2002 door KSK Beveren werd binnengehaald.
Geel-blauw zat op zijn beurt in puntennood op dat moment. Het haalde in de eerste 9 wedstrijden slechts 4 luttele punten en stond dan logischerwijze ook op een degradatieplaats.
Maakte samen met een andere nieuwkomer Decroix zijn debuut bij Sportkring in de belangrijke zespuntenmatch uit bij KV Mechelen (3-11-2002). Frédéric speelde ruim één uur mee en werd dan vervangen door de Ivoriaan Kaiper. De wedstrijd lag toen al in een beslissende plooi want mede door een sublieme Yaya Touré (doelpunt en assist) leidde geel-blauw toen reeds met 0-2, ook de eindstand.
Stond één week later tegen zijn ex-club Standard (10-11-2002) opnieuw aan de aftrap maar dit keer ging geel-blauw vrij kansloos onderuit (1-3).
Kende nog eens één week later met de gehele ploeg een totale off-day tijdens de bekerwedstrijd uit bij Bocholt (16-11-2002, 1/16 finales). Ondanks een vroege voorsprong ging geel-blauw roemloos onderuit tegen de derdeklasser (2-1), tot grote woede van verschillende SKB-supporters.
Kreeg eind november 2002 last van de adductoren en door ook nog een meniscusoperatie was Frédéric dan ook enkele maanden buiten strijd.
Vertrok in februari 2003 naar China om er over een eventuele transfer te onderhandelen maar kwam enkele dagen later terug naar de Freethiel. Maakte zijn come-back in de uitwedstrijd bij Lommel (1-3-2003) waar hij bij de rust inviel voor Anouar Bou-sfia. Op het uur kwam Sportkring 3-0 achter maar mede door de uitstekende invalbeurt van Frédéric kwam geel-blauw nog terug naar 3-2 (goals van Boka en Frédéric zelf) maar verder kwam het niet meer.
Stond in de thuiswedstrijd tegen KRC Genk (15-3-2003) nog eens aan de aftrap en scoorde op het uur het enige Beverse doelpunt van de partij doch het was niet meer dan een eerredder, eindstand : 1-4.
Speelde uit bij Westerlo (2-0, 23-3-2003) zijn laatste wedstrijd in het geelblauwe shirt, verliet op het einde van dat seizoen (2003) de Freethiel en vond wat later onderdak bij tweedeklasser Eupen.

Probeerde dus zijn carrière op de Freethiel een nieuw élan te geven, mede omdat Frédéric met de toenmalige Beveren-trainer Helleputte vroeger goed had samengewerkt bij Germinal Ekeren.
Was in topconditie een zeer vinnige en vrij snelle rechtsvoetige spits (1m78), die het vooral moest hebben van zijn werkkracht. Het werd echter vlug duidelijk dat hij niet over die conditie beschikte toen hij op de Freethiel arriveerde. Kon ook moeilijk anders want Frédéric had het jaar voordien nauwelijks een wedstrijd afgewerkt.
Stond ook gekend om zijn woelig zeg maar moeilijk karakter en hij lag daarom niet zo goed in de (Afrikaans getinte) spelersgroep.
Speelde tussen 1996 en 1999 acht interlands met de Rode Duivels, zeven invalbeurten en 1 basisplaats (tegen Griekenland).
Speelde in 1996 met RWDM twee UEFA-cupwedstrijden tegen het Turkse Besiktas en was in 1997 met Moeskroen actief in vier UEFA-cupwedstrijden met onder meer het Franse Metz als tegenstander.
Behaalde in 2000 met Standard de Belgische bekerfinale. Scoorde in die finale tegen Racing Genk trouwens een doelpunt maar dat volstond niet voor de winst, Genk won met ruime 4-1 cijfers.

clubs als speler :
Leopold Foix-les-Caves
AS Mont-Saint-André
RFC Hannuit
Racing Jet Waver
KFC Germinal Ekeren
RWDM
R. Excelsior Moeskroen
Standard Luik
RSC Anderlecht
Olympique Nîmes (Frankrijk)
KSK BEVEREN (2002-2003)
KAS Eupen
Shenyang Ginde FC (China)
FC Universitatea Craiova (Roemenië)
Dubai (Verenigde Arabische Emiraten)
RFC Spy
RFC Perwez

clubs als coach :
Racing Jet Waver (assistent-coach)
RFC Perwez (jeugd)
RFC Meux (jeugd)

aantal wedstrijden (aantal goals) :
2002-2003 : 7 (2)

plaats in het elftal :
aanvaller

competitiedebuut bij KSK Beveren :
uit bij KV Mechelen (03-11-2002)

eerste competitiegoal voor KSK Beveren :
uit bij Lommel SK (01-03-2003)

GDV.