StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes,blauwe datjes (08/01/2014) archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

fichebak FICHEBAK OUD-SPELERS
SK BEVEREN


POPPE Gerry

19-09-1970
Belg.
Werd door Omer Joris ontdekt bij Sparta Waasmunster en in 1983 dan ook naar KSK Beveren getransfereerd.
Werd in 1990 door trainer Boskamp naar de Beverse A-kern overgeheveld.
Geel-blauw was pas gedegradeerd en maakte zich dus op voor jaartje tweede klasse.
Na een aarzelende start nam Sportkring na de achtste speeldag (thuis tegen Eendracht Aalst, 5-3, 20-10-1990) toch de leiding om die daarna nooit meer uit handen te geven. De beruchte "zaak-Kot" strooide nog wat roet in het eten maar in april 1991 kon het kampioenenfeest toch worden ingezet. Gerry kwam in die competitie 9 maal in actie met veelal invalbeurten. Kwam tijdens dat seizoen nog het meest in de schijnwerpers door zijn invalbeurt in de bekerpartij thuis tegen Standard Luik (23-12-1990, 1/8 finales).Gerry gaf toen een kwartier voor tijd een schitterende 40-meter pass naar Stefan Van Der Heyden die op zijn beurt een perfecte voorzet gaf waardoor Maurice Van Ham van dichtbij het enige doelpunt uit de partij kon binnentikken : 1-0 en exit Standard.
Stond tijdens het volgende seizoen (1991-'92), in de hoogste afdeling dus, welgeteld éénmaal aan de aftrap en dit op de slotdag uit bij SV Waregem (24-5-1992). Geel-blauw was al enkele weken verzekerd van het behoud en bleef aan de Gaverbeek aan de winnende hand : 1-2.
Zijn opvallendste verschijning dat seizoen was echter opnieuw in een bekerwedstrijd.
Werd toen in de thuismatch tegen tweedeklasser Geel (21-12-1991, 1/8 finales) na een halfuur spelen in het veld gebracht ten nadele van Robby Buyens. Gerry brak op het uur de ban voor Sportkring door met zijn onvermijdelijke linker het openingsdoelpunt op het bord te trappen. Beveren won uiteindelijk nog met ruime 3-0 cijfers en Gerry was ook bij die beide andere goals betrokken (Van Ham en Van Vossen).
Bleef tijdens het volgende seizoen (1992-'93) onder de nieuwe trainer Jos Daerden ook nog bankzitter en maakte in die competitie welgeteld zes invalbeurten. Was bij één van die invalbeurten toch nog bepalend. Verving in de Wase derby uit bij Lokeren (13-12-1993) vijf minuten voor tijd Dirk Volckerick en verstuurde diep in blessuretijd een voorzet in het Lokerse strafschopgebied waar na enig geharrewar Julien Lodders toch nog de gelijkmaker in doel kon trappen (2-2). Er stond nogal wat consternatie om dat doelpunt bij de thuisploeg. Even voordien lag thuisspeler Nijskens geblesseerd op het terrein en de Lokerse doelman D'Hondt trapte de bal buiten om zo de medische hulp aan Nijskens toe te laten. Terwijl iedereen verwachtte dat geel-blauw nadien bij de inworp de bal terug naar het Lokerse kamp zou sturen begon het integendeel nog zelf een aanval op te zetten waaruit het dus de gelijkmaker zou scoren.
Gerry verliet na dat seizoen (1993) wel de Freethiel en verhuisde naar het pas naar de hoogste afdeling gepromoveerde KV Oostende.
Kwam in 2002 terug naar de Freethiel en werd er een tijdje jeugdtrainer bij KSK Beveren.

Technisch sterke voetballer (1m75) die een gave traptechniek bezat in zijn linkervoet. Had wel problemen om een constante in zijn prestaties te leggen maar had vooral op zijn linkerflank nogal wat concurrentie met eerst Stefan Van Der Heyden en daarna Marnik Bogaerts.
Mocht in oktober 1992 gaan testen bij het Schotse Dundee maar na een nochtans positieve test bleef het verwachte contract bij Dundee echter uit waardoor Gerry alsnog het seizoen uitdeed op de Freethiel.
Speelde later bij KV Oostende toch nog een 45-tal wedstrijden in de eerste klasse en scoorde in dienst van de kustploeg o.a. één doelpunt in de uitwedstrijd tegen Club Brugge (28-8-1994) met een sensationele 2-3 overwinning als gevolg.

clubs als speler :
VK Tielrode
Sparta Waasmunster
SK BEVEREN (1983-1993)
KV Oostende
R. Antwerp FC
TOP Oss (Nederland)
KFC Tielen
K. Standaard Wetteren
Racing Mechelen
KVC Willebroek-Meerhof
Hoogstraten VV
Waaslandia Burcht
Eendracht Verrebroek
KFC Vrasene

clubs als coach :
KSK BEVEREN (jeugd)

aantal wedstrijden (aantal goals) :
1990-1991 : 9 (0)
1991-1992 : 7 (0)
1992-1993 : 6 (0)

totaal aantal wedstrijden (totaal aantal goals) :
22 (0)

plaats in het elftal :
linksmidden

competitiedebuut bij KSK Beveren :
uit bij KFC Eeklo (09-09-1990)

GDV.