StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes,blauwe datjes (08/01/2014) archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

fichebak FICHEBAK OUD-SPELERS
SK BEVEREN


RANOGAJEC Bozidar

04-02-1943
Kroaat.
Kwam in 1967 als testspeler bij het Nederlandse Sparta Rotterdam terecht maar kreeg er echter geen contract aangeboden omwille van een geweigerde werkvergunning. Vond echter kort daarna wel onderdak bij SK Beveren dat pas voor het eerst in de geschiedenis naar de hoogste afdeling was gepromoveerd.
Maakte onder trainer Guy Thijs pas op de zevende speeldag zijn Belgisch competitiedebuut. Was toen uit bij Olympic Charleroi (22-10-1967) echter wel meteen de spelbepalende figuur. Scoorde niet alleen de openingstreffer maar was ook de aangever van het tweede Beverse doelpunt, gescoord door Jean Janssens. Geel-blauw won zo de partij met 0-2 en boekte daarmee reeds zijn derde uitzege van het nog jonge seizoen. Was ëën week later de absolute uitblinker bij Sportkring en scoorde in die thuiswedstrijd tegen Club Luik de Beverse winninggoal (2-1). Met deze nieuwe zege nestelde SK Beveren zich verrassend in de top van de rangschikking na een schitterende 12 op 16.
Maakte met geel-blauw op de volgende speeldag echter kennis met de keerzijde van de medaille. Ondanks twee Beverse goals van Verelst en Rogiers liep SK Beveren toen uit bij Sporting Charleroi zijn eerste pandoering op in de eerste klasse (5-2).
Boekte op de elfde speeldag met geel-blauw echter opnieuw een spraakmakende overwinning op het terrein van Racing White. Mede dankzij een uitstekende prestatie van de invallersdoelman Van Esbroeck won SKB toen met 1-2.
Behaalde net na de winterstop met geel-blauw nog een mooi gelijkspel in de thuispartij tegen topclub Standard dankzij een laat doelpunt van Robert Rogiers (1-1) maar dan duurde het toch een kleine twee maanden vooraleer Bozidar nog eens aan de bak kwam in het Beverse elftal. Leed toen met Sportkring echter wel vier opeenvolgende nederlagen waardoor het degradatiespook toch plots opdook in het Freethielstadion.
Was op de voorlaatste speeldag, samen met de 19-jarige Leopold Van Remoortel, de uitblinker in de thuiswedstrijd tegen Sporting Charleroi. Geel-blauw nam revanche voor de zware nederlaag in de heenronde en stuurde de Zebra's puntenloos naar huis (2-0). Maar wat belangrijker was : door deze zege was SK Beveren nu helemaal zeker van het behoud in de eerste afdeling.
Bozidar hield het na dat ene seizoen op de Freethiel toch voor bekeken en ging voor eersteklasser Beerschot voetballen.

Werd op de Freethiel steevast Bobby genoemd en was dus de allereerste buitenlandse voetballer die voor SK Beveren in de eerste afdeling uitkwam. Was een technisch vaardige voetballer die echter vaak de persoonlijke toer opging waardoor bij velen wel eens wrevel kon ontstaan. Ook een gebrek aan snelheid was ongetwijfeld een minpunt van Bobby.
Na zijn afscheid op de Freethiel zette hij zijn carrière verder in België tot hij halfweg de jaren 70 betrokken werd in een zwaar auto-ongeval. Daarbij liet zijn vrouw het leven en werd hij zelf zwaargewond.
Na een zeer lange revalidatie begon hij aan een Amerikaans voetbalavontuur dat echter vrij kort van duur was.
clubs als speler :
Elektrostroi (Joegoslavië)
HNK Hajduk Split (Joegoslavië)
NK Zagreb (Joegoslavië)
SK BEVEREN (1967-1968)
K. Beerschot VAV
K. Beringen FC
Union Namen
Chicago Sting (USA)

aantal wedstrijden (aantal goals) :
1967-1968 : 15 (2)

plaats in het elftal :
aanvaller

competitiedebuut bij SK Beveren :
uit bij Olympic Charleroi (22-10-1967)

eerste competitiegoal voor SK Beveren :
uit bij Olympic Charleroi (22-10-1967)

GDV.