StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes,blauwe datjes (08/01/2014) archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

fichebak FICHEBAK OUD-SPELERS
SK BEVEREN


REVEL Christophe

25-03-1979
Fransman.
Kwam in februari 2002 als vrije speler bij KSK Beveren terecht, dat toen met een groot keepersprobleem zat opgezadeld.
Maakte zijn Belgisch competitiedebuut in de thuiswedstrijd tegen Sporting Charleroi (23-2-2002) en was toen meteen ook de uitblinker bij geel-blauw.
Kon toen met enkele geslaagde tussenkomsten één punt huishouden voor Sportkring (1-1) maar daarmee kwam Beveren echter geen stap verder want de rode lantaarn bleef in het bezit van de Freethielclub en daar zou in het verdere verloop van dat seizoen geen verandering meer in komen.
Sportkring verloor onder trainer Thierry Pister immers de laatste tien wedstrijden allemaal. Toch kon men Christophe in al die verloren partijen weinig verwijten. Zo was hij ondanks de vier tegendoelpunten in de uitmatch bij Standard (4-1, 2-3-2002) opnieuw de beste speler bij geel-blauw.
Ook was er pech mee gemoeid in de thuiswedstrijd tegen Moeskroen (23-3-2002) en één week later in de uitwedstrijd bij Westerlo (30-3-2002). In beide partijen diende Christophe in de slotfase een tegendoelpunt te verwerken wat telkens tot een onverdiende 1-0 nederlaag leidde. In die bewuste thuismatch tegen Moeskroen speelde KSK Beveren trouwens met een bijzonder jonge ploeg want Johan Van Rumst was met zijn 24 lentes toen de oudste SKB-speler aan de aftrap.
Ondanks de laatste plaats kon Beveren toch de degradatie ontlopen wegens de financiële wantoestanden bij RWDM en Eendracht Aalst.
Christophe bleef na dat seizoen wel op de Freethiel en startte het seizoen 2002-2003 als tweede doelman na de Ier Graham Stack, die van het Engelse Arsenal overkwam. Door een blessure van Stack kon Christophe toch vier volle competitiematchen na elkaar spelen. In die vier partijen kon geel-blauw echter wel maar één enkel punt behalen en dit in de thuiswedstrijd tegen Lommel SK (28-9-2002). Christophe hield in die partij zijn netten schoon maar de 0-0 eindstand werd later op het seizoen door de KBVB geschrapt van de tabellen wegens het faillissement van de Limburgse club. Later op het seizoen kon Christophe zich nog éénmaal laten opmerken en dit in de uitwedstrijd tegen Standard (20-4-2003). Viel daar na één uur spelen in voor de geblesseerde Philip Deckers en diende zich toen enkel gewonnen te geven bij een laat strafschopdoelpunt (2-0).
Christophe verliet na dat seizoen (2003) de Freethiel en ging terug in zijn vaderland voetballen.

Uitstekende doelman waarbij het meevoetballen zeker één van zijn sterkste punten was. Bezat tevens zeer goede reflexen en kon, ondanks zijn niet zo grote lengte (1m80), toch zijn mannetje staan bij hoge ballen.
Toen Christophe bij Beveren zijn debuut maakte in februari 2002 was hij reeds de zesde (!) doelman die geel-blauw tijdens die rampzalige competitie had opgesteld. Een absoluut record in de clubgeschiedenis.
Werkte zich tijdens het seizoen 2008-2009 bij de Franse tweedeklasser Vannes op tot een echte bekerheld door het stoppen van vele strafschoppen verdeeld in verschillende rondes. Bereikte met zijn club tenslotte de finale van de Franse Ligabeker waarin het echter met 4-0 verloor tegen topklasser Bordeaux.
Ontpopte zich bij Beveren tijdens het seizoen 2002-2003 tot een echte kameleon. Veranderde toen immers geregeld van kapsel. Gaande van donker haar tot een blond kapsel met een paardestaart om dan te eindigen met een rastakapsel.

clubs als speler :
Plancoët (Frankrijk)
Léhon (Frankrijk)
EA Guingamp (Frankrijk)
Léhon (Frankrijk)
Stade Rennes (Frankrijk)
KSK BEVEREN (2002-2003)
Garde-Ivy Pontivy (Frankrijk)
Vannes OC (Frankrijk)

clubs als coach :
Stade Rennes (Frankrijk) (keeperstrainer)
FC Lorient (Frankrijk) (keeperstrainer)
Marokko (keeperstrainer)
Olympique Lyon (Frankrijk) (keeperstrainer)
LOSC Lille (Frankrijk) (keeperstrainer)
Stade Brest (Frankrijk) (keeperstrainer)

aantal wedstrijden (aantal goals) :
2001-2002 : 10 (0)
2002-2003 : 5 (0)

totaal aantal wedstrijden (totaal aantal goals) :
15 (0)

plaats in het elftal :
doelman

competitiedebuut bij KSK Beveren :
thuis tegen Sporting Charleroi (23-02-2002)

GDV.