StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes,blauwe datjes (08/01/2014) archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

fichebak FICHEBAK OUD-SPELERS
SK BEVEREN


RICCIO Luigi

28-12-1977
Italiaan.
Kwam eind juli 1999 via de zogenaamde AKA-groep op de Freethiel terecht.
Die AKA-groep was een investeringsgroep gebouwd rond de Nederlander Apollonius Konijnenburg. Het was de bedoeling dat die groep geld ging investeren in het toen financieel sterk noodlijdende KSK Beveren maar uiteindelijk ging die vrij duistere zaak niet door.
Luigi kwam voor het eerst in actie bij geel-blauw in de vriendschappelijke thuiswedstrijd tegen het Griekse Panonios (27-7-1999). Hij verving toen bij de rust Stijn Vlaminck op de linksachterplaats. Sportkring verloor trouwens met 0-1 door een late goal van Papadopoulos.
Kwam é&eactuen week later aan de aftrap in de eveneens vriendschappelijke partij uit bij derdeklasser Vigor Wuitens Hamme (3-8-1999). Bleef na de rust echter in de kleedkamer en door een laat doelpunt van thuisspeler Saey verloor geel-blauw met 2-1 en zo maakte SKB dus een slechte generale repetitie voor de competitie die vier dagen later van start ging.
Beveren ontving op de openingsspeeldag Eendracht Aalst (7-8-1999) en Luigi mocht toen op de invallersbank plaatsnemen. Werd bij de rust door trainer Gzil in de ploeg gebracht ten nadele van Stijn Vlaminck maar maakte in die tweede helft niet echt een goede beurt. Liet zich o.a. nogal makkelijk in de luren leggen bij het tweede Aalsterse doelpunt (0-2) maar het moet gezegd, de gehele Beverse ploeg stond toen nog niet op punt en was dus zeker nog niet klaar voor de competitiestart.
Kwam een tiental dagen later ook nog eens in actie in een thuismatch tegen Moeskroen (17-8-1999), dit in het kader van de Ligabeker en nog maar eens mocht Luigi bij de rust invallen voor Stijn Vlaminck. De 0-1 eindstand stond toen echter al op het scorebord en zo was Sportkring meteen al uitgeschakeld. Luigi verliet een kleine twee weken later reeds de Freethiel en keerde terug naar zijn vaderland.

Het was duidelijk dat Luigi (1m76) bij zijn komst naar de Freethiel conditioneel niet in orde was en zeker enkele kilootjes te veel woog. Toonde op de trainingen nochtans staaltjes van voetballend vermogen en dat zou hij later bewijzen door o.m. een vaste waarde te worden bij de Italiaanse eersteklasser Piacenza waar hij tevens de vaste kapitein van het elftal werd.
Speelde tijdens het seizoen 1998-'99 voor de Schotse topclub Glasgow Rangers waar hij welgeteld één competitiematch speelde nl. uit bij Motherwell (1-5, 15-5-1999). Maar het was wel de partij waarin de Rangers zich verzekerden van een nieuwe landstitel en zo stond Luigi toch maar mooi op zowat alle kampioenenfoto's.
Speelde uiteindelijk in zijn gehele loopbaan 21 matchen in de Italiaanse Serie A en liefst 367 partijen in de Serie B.

clubs als speler :
AS Giarre (Italië)
Perugia (Italië)
Glasgow Rangers (Schotland)
KSK BEVEREN (1999)
AC Pistoiese (Italië)
Ternana (Italië)
AC Ancona (Italië)
Piacenza (Italië)
US Sassuolo (Italië)

clubs als coach :
FC Sion (Zwitserland) (assistent-coach)
US Palermo (Italië) (assistent-coach)
OFI Kreta (Griekenland) (assistent-coach)
Pisa (Italië) (assistent-trainer)
AC Milan U-19 (Italië) (assistent-trainer)
AC Milan (Italië) (assistent-trainer)
SSC Napels (Italië) (assistent-trainer)
Valencia CF (Spanje) (assistent-trainer)

aantal wedstrijden (aantal goals) :
1999-2000 : 1 (0)

plaats in het elftal :
linksachter

enige competitiematch bij KSK Beveren :
thuis tegen Eendracht Aalst (07-08-1999)

GDV.