StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes,blauwe datjes (08/01/2014) archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

fichebak FICHEBAK OUD-SPELERS
SK BEVEREN


ROBBRECHT Gilbert

12-12-1945
Belg.
Als rasechte Beverenaar sloot hij zich als 12-jarige aan bij SK Beveren.
Behaalde in 1960 zijn eerste titel en dit met de knapenploeg van SK Beveren.
Maakte zijn competitiedebuut in het Beverse eerste elftal tijdens het seizoen 1966-'67. Sportkring speelde toen in de tweede afdeling en Gilbert zegevierde in zijn debuutmatch met geel-blauw uit bij het Luikse FC Seraing met de kleinste score (0-1). Uiteindelijk pakte geel-blauw de titel met 43 punten uit 30 wedstrijden. Gilbert speelde dat seizoen een viertal wedstrijden en deelde dus mee in de grote vreugde die er ontstond nadat Sportkring de grote poort naar de hoogste afdeling had opengebeukt.
Gilbert werd door toenmalig Beveren-trainer Guy Thijs aan de aftrap gebracht van de historische debuutwedstrijd van geel-blauw in de eerste klasse. SK Beveren had in die partij een lastige verplaatsing voor de boeg nl. uit bij subtopper Sint-Truiden (3-9-1967) dat toen werd getraind door Ward Volckaert, die enkele jaren later trainer zou worden op de Freethiel. Maar Gilbert, die toen de afwezige Freddy Buyl verving, omzeilde met geel-blauw die lastige klip en dankzij een goal van Jean Janssens behaalde de Freethielclub een mooi gelijkspel (1-1).
Gilbert kon zich echter geen vaste basisplaats veroveren bij geel-blauw en moest zelfs tot de 23ste speeldag wachten vooraleer hij nog eens in actie kwam tijdens die competitie. Maakte toen een invalbeurt tijdens de uitmatch bij Club Luik en mocht dit één week later nog eens over doen in de thuiswedstrijd tegen het Brusselse Racing White (24ste speeldag). Beide partijen werden echter door SK Beveren verloren met dezelfde cijfers (2-0).
Kwam tijdens de volgende competitie (1968-'69) slechts éénmaal aan de aftrap en dit op de 18de speeldag in de uitwedstrijd bij het Brusselse Racing White waarin Gilbert de plaats innam van de afwezige Paul Vangenechten. In die partij stopte Beveren-doelman Poklepovic wel een strafschop van thuisspeler Fons Haagdoren maar toch verloor Sportkring met de kleinste score door een own-goal van Richard Verelst (1-0).
Gilbert kwam in de twee volgende seizoenen niet meer aan de bak in het Beverse eerste elftal en speelde toen zowat elke week met de reserven.
Verliet in 1971 de Freethiel en ging toen voor derdeklasser Vigor Hamme voetballen.

Gilbert moest het als verdediger vooral hebben van zijn kracht en fysiek maar had vooral in Freddy Buyl een zware concurrent en kon zich dus nooit een vaste basisplaats veroveren in de Beverse defensie.
Was gedurende enkele jaren de vaste kapitein van het Beverse reservenelftal en werd na zijn actieve voetbalcarrière scheidsrechter in het liefhebbersverbond.

clubs als speler :
SK BEVEREN (1958-1971)
FC Vigor Hamme
K. Londerzeel SK
Puurs Excelsior FC
FC Herleving Sinaai (speler-trainer)
Excelsior AC Sint-Niklaas
SK Klinge

clubs als coach :
FC Herleving Sinaai (speler-trainer)

aantal wedstrijden (aantal goals) :
1966-1967 : 4 (0)
1967-1968 : 7 (0)
1968-1969 : 1 (0)

totaal aantal wedstrijden (totaal aantal goals) :
12 (0)

plaats in het elftal :
verdediger

competitiedebuut bij SK Beveren :
uit bij FC Seraing (1966-1967)

GDV.