StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes,blauwe datjes (08/01/2014) archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

fichebak FICHEBAK OUD-SPELERS
SK BEVEREN


RODRIGUEZ Gonzalo Alves

27-06-1976
Uruguayaan.
Kwam, onder impuls van de Turkse spelersmakelaar en vermeende geldschieter Nazmi Karatmanli, in de zomer van 2000 op de Freethiel terecht.
Begon de competitie 2000-2001 misschien wat aarzelend maar naarmate het seizoen vorderde werd Gonzalo zelfs één van de sterkhouders op het Beverse middenveld en miste hij trouwens maar twee competitiematchen.
Behaalde met Sportkring op de vijfde speeldag (9-9-2000) een schitterende overwinning toen op de Freethiel bekerhouder Racing Genk van trainer Boskamp ronduit van de mat werd gespeeld. Uitblinker Benoit Thans leidde een verbluffend sterke thuisploeg toen naar een 2-0 overwinning en daarmee kwamen de Limburgers nog zeer goed weg.
Gonzalo scoorde in de thuiswedstrijd tegen Germinal Beerschot (28-10-2000) reeds na drie minuten spelen de openingstreffer door doelman Maes te verslaan met een gekruist schot. Uiteindelijk won Beveren de partij met 2-1 door een laat doelpunt van de Braziliaan Junior Guimaraes.
Behaalde anderhalve maand later met geel-blauw ook een mooie overwinning in de steeds lastige uitwedstrijd tegen Westerlo (1-2, 9-12-2000) en KSK Beveren zou trouwens de heenronde afsluiten op een onverhoopte tiende plaats met 23 punten uit 17 wedstrijden.
Scoorde in de eerste match na de winterstop zijn tweede Belgische competitietreffer en dit thuis tegen FC Antwerp (20-1-2001). De Zuidkoreaan Sang Lee knalde tegen de paal waarop Gonzalo kon scoren uit de rebound : 1-0 na tien minuten spelen.
Nog voor de pauze scoorden beide clubs nog elk éénmaal waardoor SKB zijn 7de zege van het seizoen kon boeken (2-1).
De zware financiële problemen van KSK Beveren begonnen wat later echter de kop op te steken en de sportieve resultaten begonnen dan ook ondermaats te worden.
Het sportieve behoud kwam wel niet echt meer in gevaar en dankzij een 1-0 thuiszege tegen Eendracht Aalst (28-4-2001) op de 31ste speeldag was geel-blauw meteen 100 % zeker van een verlengd verblijf in de hoogste afdeling. De licentie behalen was echter een ander paar mouwen maar ook daar slaagde KSK Beveren uiteindelijk in.
Gonzalo kreeg na dat seizoen echter geen contractverlenging op de Freethiel mede doordat de manager van Gonzalo (José Rubolota) de financiële eisen wat te hoog stelde. Keerde zodus in 2001 terug naar zijn vaderland.

Uitstekende voetballer (76 kg voor 1m77), technisch sterk en moeilijk van de bal te zetten maar ook steeds hardwerkend op het terrein.
Was dus de allereerste Uruguayaan die ooit in de Belgische eerste afdeling speelde.
Toen Gonzalo in 2001 terug naar Uruguay ging, heerste er een grote crisis in het land en was het professioneel voetbal er bijzonder slecht aan toe. Zo zat Gonzalo na enige tijd zelfs zonder club en diende hij als gastarbeider in Mexico te gaan werken om toch maar zijn gezin te kunnen onderhouden.
Zonde toch dat zo'n uitstekende voetballer toen bij geen enkele club aan de bak kon...

clubs als speler :
Racing Club de Montevideo (Uruguay)
Atlético Araçatuba (Brazilië)
KSK BEVEREN (2000-2001)
Racing Club de Montevideo (Uruguay)

aantal wedstrijden (aantal goals) :
2000-2001 : 32 (2)

plaats in het elftal :
middenvelder

competitiedebuut bij KSK Beveren :
uit bij R. Antwerp FC (19-08-2000)

eerste competitiegoal voor KSK Beveren :
thuis tegen Germinal Beerschot Antwerpen (28-10-2000)

GDV.