StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes,blauwe datjes (08/01/2014) archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

fichebak FICHEBAK OUD-SPELERS
SK BEVEREN


ROEST Robert

30-10-1969
Nederlander.
Werd in 1994 door KSK Beveren weggehaald bij het Nederlandse FC Utrecht en dit ter vervanging van de naar KV Mechelen getransfereerde Marc Van Britsom.
Kende met Sportkring een sterke voorbereiding op de competitie 1994-'95 en bereikte toen met geel-blauw o.a. de finale van de beker van Vlaanderen. KSK Beveren mocht die finale op de eigen Freethiel afwerken maar ondanks een geruime publieke belangstelling ging geel-blauw toen tegen Club Brugge toch kansloos met 0-3 onderuit (10-8-1994).
Robert speelde nadien met Beveren eerder een vrij kleurloze competitie want Sportkring beëindigde de competitie op een nogal tegenvallende tiende plaats in het eindklassement met 32 punten uit 34 wedstrijden. Het was in België trouwens het laatste seizoen met het twee puntensysteem want vanaf het volgende seizoen (1995-'96) waren er drie punten te verdienen met een overwinning.
KSK Beveren was nochtans aan de competitie begonnen met voorzichtige Europese ambities mede door de inkomende transfers van Patrick Goots, Dominique Vanmaele en Robert zelf. Doch trainer Jos Daerden kon met Sportkring die ambities nooit hard maken en geel-blauw werd door de pers toen zowat beschreven als de gruize muis in de Belgische eerste afdeling.
Maar het moet gezegd : Robert ontgoochelde zelden in een wedstrijd en behoorde zelfs geregeld tot de betere Beveren-spelers.
Scoorde uitgerekend op zijn 25ste verjaardag een doelpunt in de uitwedstrijd tegen Club Brugge (30-10-1994) maar dat volstond niet voor enig puntengewin want geel-blauw ging toen vrij zwaar onderuit met 4-1 cijfers.
De grootste overwinning die Robert met Sportkring in die competitie behaalde was in de Oostvlaamse derby thuis tegen AA Gent (14-1-1995). Geel-blauw speelde toen wel ruim één uur ondermaats maar boekte toch nog een ruime zege (4-0).
Anderhalve week later scoorde Robert één doelpunt in de memorabele bekerpartij uit bij de buren van Lokeren (25-1-1995). KSK Beveren veegde in die wedstrijd de vloer aan met de Wase rivaal en won met verpletterende 0-7 cijfers. Sporting Lokeren zat op dat moment trouwens zowel financieel als sportief volledig aan de grond want het stond toen zowaar op een degradatieplaats in de tweede afdeling.
Robert begon de voorbereiding op het volgende seizoen (1995-'96) ook nog bij geel-blauw maar in juli 1995 werd hij toch vrij verrassend getransfereerd naar het Nederlandse Fortuna Sittard. Zo werd dat ene Freethielseizoen voor Robert ook het enige buitenlandse voetbalavontuur uit zijn carrière.

Een vrij stoere voetballer (1m82) met een geweldig loopvermogen en een uitstekend kopspel. Was technisch echter eerder beperkt maar speelde steeds met volle overgave en was vooral sterk in de balrecuperatie.
Robert was tevens zeer polyvalent want hij speelde bij SKB niet alleen op het middenveld enkele uitstekende partijen maar was ook centraal in de defensie verschillende malen "outstanding".
Keerde in 1995 op eigen verzoek terug naar zijn vaderland omdat hij zich in de Belgische competitie niet erg gelukkig voelde.
Was voor zijn komst naar de Freethiel zowel militair-, beloften-, als Olympisch internationaal bij Oranje.
Speelde in zijn loopbaan meer dan 460 wedstrijden in het betaalde voetbal.
Bereikte tweemaal de finale van de Nederlandse beker. In 1999 met Fortuna Sittard en in 2002 met FC Utrecht, maar telkens ging Ajax met de beker lopen.
Speelde met Utrecht acht partijen in de UEFA_cup waar onder twee tegen Real Madrid (1991) en twee tegen Parma (2001).
Werd na zijn actieve loopbaan in Soest eigenaar van een consultantsbureau dat aan financiële en commerciële dienstverlening doet binnen de voetbalsport.

clubs als speler :
SO Soest (Nederland)
FC Utrecht (Nederland)
KSK BEVEREN (1994-1995)
Fortuna Sittard (Nederland)
FC Utrecht (Nederland)
AGOVV Apeldoorn (Nederland)
SO Soest (Nederland)

clubs als coach :
FC Utrecht (Nederland) (jeugdtrainer)
FC Utrecht (Nederland) (assistent-trainer)
FC Utrecht (Nederland) (jeugdtrainer)
VV De Meern (Nederland)
VV Almkerk (Nederland)
HC&FC Victoria (Nederland)

aantal wedstrijden (aantal goals) :
1994-1995 : 31 (1)

plaats in het elftal :
verdedigende middenvelder (of centrale verdediger)

competitiedebuut bij KSK Beveren :
uit bij KAA Gent (20-08-1994)

enige competitiegoal voor KSK Beveren :
uit bij Club Brugge (30-10-1994)

GDV.