StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes,blauwe datjes (08/01/2014) archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

fichebak FICHEBAK OUD-SPELERS
SK BEVEREN


SAWANEH Ebrahima 'IBOU'

07-09-1986
Gambiaan / Duitser.
Tekende eind januari 2007 een contract bij KSK Beveren, dat toen op een 14de plaats stond in het klassement, nauwelijks één puntje boven de degradatieplaatsen.
Maakte pas enkele maanden later zijn competitiedebuut voor Sportkring toen hij door trainer Meeuws in de uitwedstrijd tegen Zulte-Waregem (10-3-2007) een kwartier voor tijd werd ingebracht bij een 2-0 achterstand. Het werd nog 2-1 door een late goal van Gervinho.
Kwam in de uitmatch bij AA Gent (2-1, 15-4-2007) voor het eerst aan de aftrap en miste kort voor de pauze een unieke kans op de gelijkmaker. Werd door trainer De Bolle, die enkele maanden daarvoor het roer overnam van Meeuws, net na de rust van de alles-of-niets wedstrijd uit bij Sint-Truiden (19-5-2007) in het veld gebracht ten nadele van Seka. Ibou scoorde nog de gelijkmaker (2-2) maar een laat vrijschopdoelpunt van Simaeys bezegelde het lot van Sportkring : de degradatie naar de tweede afdeling.
Kreeg in die tweede klasse van de nieuwe trainer Czerniatynski het volste vertrouwen en beschaamde dat vertrouwen niet. Ibou was in de eerste maanden van de competitie zowat een beetje een éénmansvoorhoede bij geel-blauw. Scoorde toen aan de lopende band en het duurde tot de zesde speeldag vooraleer iemand anders een goal wist te scoren bij geel-blauw (Tokpa uit bij Union Namen, 1-2, 6-10-2007).
Scoorde thuis tegen kopploeg OH Leuven (3-11-2007) nog maar eens de beide Beverse goals (2-0) waardoor geel-blauw zich stilaan herpakte na een zwakke zeg maar slechte start.
Ook in de uitwedstrijd tegen KVK Tienen (20-1-2008) wist Ibou tweemaal de weg naar het net te vinden en op dat moment was Sportkring een flink stuk opgeklommen in het klassement.
Met vijf punten achterstand op leider Kortrijk maar met twee wedstrijden minder gespeeld was geel-blauw op dat moment zelfs virtueel leider.
Maar dan begon de geel-blauwe motor onbegrijpelijk te sputteren. Ibou behaalde met geel-blauw wel nog eens een ruime 4-0 overwinning thuis tegen Deinze (16-2-2008) en hij bezorgde Beveren met een strafschopdoelpunt nog eens een zege thuis tegen hekkensluiter Verbroedering Geel (2-1, 15-3-2008) maar geel-blauw zakte toch steeds verder weg in de klassering en de promotiekansen smolten weg als sneeuw voor de zon.
Toch ontbond Ibou nog eens zijn duivels op de voorlaatste speeldag uit bij KVSK United (4-5-2008). Scoorde toen voor de vijfde maal dat seizoen tweemaal in één wedstrijd en Ibou eindigde tenslotte met 21 goals op een tweede plaats in de topscorersstand van de tweede klasse, na Utaka van FC Antwerp die er eentje meer wist te scoren.
Verliet na dat seizoen (2008) toch de Freethiel en ging voor de nieuwbakken eersteklasser KV Kortrijk voetballen.
Kwam zes jaar later echter terug naar de Freethiel en tekende een driejarig contract bij fusieclub Waasland-Beveren (2014).

Ontpopte zich op de Freethiel tot een bijzonder doelgerichte aanvaller (1m79). Was technisch bedreven en sterk met de bal aan de voet.
Kon al dat goede bij Kortrijk maar bevestigen toen Leekens trainer werd bij de Westvlamingen.
Zijn passages bij KV Mechelen en Bergen gingen eerder onopgemerkt voorbij maar bij OH Leuven ontbolsterde Ibou volledig. Kende daar onder trainer Van Geneugden een uitstekende periode en was op dat moment zelfs een tijdje topschutter in de eerste afdeling.
Vond bij Waasland-Beveren opnieuw Van Geneugden terug als coach maar dit keer werd het niet echt een succes. Van Geneugden werd eind december 2014 ontslagen bij de fusieclub en Ibou was in de competitie 2014-2015 nauwelijks een schim van de Ibou die we kenden van zijn eerste Freethielperiode en zijn periode bij OH Leuven.
Verliet in 2016 opnieuw de Freethiel en tekende een contract bij Roeselare.
Bereikte met Bergen in 2012 de halve finales van de Belgische beker waarin Kortrijk net iets te sterk was.
Behaalde in totaal vijf caps voor het nationaal Gambiaans elftal.

clubs als speler :
BSC Schwarz-Weiss Frankfurt (Duitsland)
SC Steinberg (Duitsland)
SG Dietzenbach (Duitsland)
SG Rosenhöhe Offenbach (Duitsland)
Wisla Krakow (Polen)
KKS Lech Poznan (Polen)
Unia Janikowo (Polen)
Eintracht Frankfurt (amateurs) (Duitsland)
KSK BEVEREN (2007-2008)
KV Kortrijk
KV Mechelen
RAEC Mons
Oud-Heverlee Leuven
Muaither SC (Qatar)
KV RS Waasland-SK BEVEREN (2014-2027)
KSV Roeselare
AFC Tubize
Union Titus Petingen
URSL Visé
Lokeren-Temse
City Pirates
KVC Wilrijk

aantal wedstrijden (aantal goals) :
2006-2007 : 5 ( 1)
2007-2008 : 34 (21)

totaal aantal wedstrijden (totaal aantal goals) :
39 (22)

plaats in het elftal :
aanvaller

competitidebuut bij KSK Beveren :
uit bij SV Zulte-Waregem (10-03-2007)

eerste competitiegoal voor KSK Beveren :
uit bij Sint-Truiden VV (19-05-2007)

GDV.