StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes,blauwe datjes (08/01/2014) archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

fichebak FICHEBAK OUD-SPELERS
SK BEVEREN


SBAA Nadir

22-04-1982
Belg / Marokkaan.
Werd in 2001 van Germinal Beerschot naar KSK Beveren getransfereerd.
Was geregeld actief in de voorbereidingscampagne van de competitie 2001-2002.
Scoorde zo in de openingsmatch uit bij Korbeek Sport (14-7-2001) het laatste Beverse doelpunt uit die partij (0-7) en mocht een tiental minuten voor tijd invallen tijdens een wedstrijd tegen de Franse tweedeklasser Nancy (4-1, 21-7-2001), gespeeld in het Franse stadje Jarville. Mocht ook de laatste vijf minuten volmaken van de "galawedstrijd" thuis tegen een veredeld B-elftal van Arsenal (3-1, 5-8-2001).
Maakte op de openingsspeeldag reeds zijn competitedebuut bij geel-blauw toen hij door trainer Emilio Ferrera een kwartier voor tijd werd ingebracht tijdens de uitmatch bij KRC Genk (11-8-2001). Sportkring stond toen al met 4-1 in het krijt en door een derde doelpunt van Sonck werd het tenslotte nog 5-1.
Na eerst nog wat enkele invalbeurten w.o. in de thuiswedstrijd tegen Club Brugge (0-4, 26-1-2002) duurde het toch tot de 26ste speeldag vooraleer Nadir aan de aftrap kwam in de competitie, nl. thuis tegen RWDM (1-3, 9-3-2002). Ondertussen had Thierry Pister reeds het trainersroer op de Freethiel overgenomen maar de resultaten gingen van kwaad naar erger en Sportkring bengelde hopeloos op de laatste plaats.
Kwam in de laatste twee wedstrijden van de competitie eveneens aan de aftrap.
Eerst in de thuispartij tegen La Louvière (28-4-2002) waarin geel-blauw nog een vrij degelijke eerste helft speelde met een onuitgegeven spitsenduo Sbaa-Wostijn.
Doch een tegendoelpunt net na de pauze deed geel-blauw opnieuw ineenzakken als een pudding met een afgetekende 0-3 nederlaag als gevolg.
Kwam dus één week later op de laatste speeldag opnieuw aan de aftrap en dit in de uitwedstrijd tegen Anderlecht (5-5-2002). Ditmaal werd Nadir uitgespeeld op het middenveld maar ook deze keer ging geel-blauw kansloos met 3-0 onderuit.
's Anderendaags werd in het dagblad "Het Laatste Nieuws" Nadir verkozen tot de zwakste schakel van KSK Beveren met als uitleg dat hij letterlijk verloren liep in het Constant Vanden Stock-stadion. Nogal zware kritiek voor een 20-jarige want Nadir was toen heus niet de enige SKB-speler op een laag niveau.
KSK Beveren behaalde dat seizoen slechts twee overwinningen en eindigde dan ook afgetekend laatste met een schamele 14 punten. Toch mocht geel-blauw het volgende seizoen opnieuw aantreden in de hoogste afdeling omdat de licenties van zowel Eendracht Aalst en RWDM werden geweigerd.
Nadir hield het echter bij één Freethielseizoen en vertrok in 2002 naar de derdeklasser Tubeke.

Voetballer (1m75) met een dubbel paspoort.
Was als aanvaller vrij snel maar was op technisch gebied wel wat beperkt.
Kwam zo wellicht toch wat te kort om een eersteklasseloopbaan uit te bouwen. Had ook wel de pech om op de Freethiel terecht te komen in een ploeg waarvan de resultaten totaal achterwege bleven en de verstandhouding in de spelersgroep, naarmate het seizoen vorderde, totaal zoek was.
Speelde 114 partijen in de Belgische tweede klasse waar onder enkele tegen KSK Beveren. Op 31 augustus 2008 scoorde Nadir voor Olympic Charleroi de winninggoal in de slotfase van de thuispartij tegen geelblauw (3-2).

clubs als speler :
UR Durnal
Union Royale Namur
Germinal Beerschot Antwerpen
KSK BEVEREN (2001-2002)
AFC Tubize
Ethnikos Asteras FC (Griekenland)
Oud-Heverlee Leuven
Union Royale Namur
R. Olympic Club de Charleroi-Marchienne
CS Visé
RFC Liège
R. FC Meux
R. Chatelet SC
RES Mariembourg

clubs als coach :
RUW Ciney (assistent>
Union Sint-Gillis (jeugdtrainer)
Zebra-Elites (assistent-trainer)

aantal wedstrijden (aantal goals) :
2001-2002 : 8 (0)

plaats in het elftal :
aanvaller

competitiedebuut bij KSK Beveren :
uit bij KRC Genk (11-08-2001)

GDV.