09-08-1969
Congolees.
Werd in 1997 van tweedeklasser Beerschot naar het pas naar eerste afdeling gepromoveerde KSK Beveren getransfereerd.
Kwam tijdens zijn eerste seizoen bij geel-blauw (1997-'98) meteen in een harde degradatiestrijd terecht.
Was tijdens de thuiswedstrijd tegen landskampioen Lierse (3-12-1997) de beste man op het terrein. Zijn twee doelpunten die avond volstonden echter niet voor enige puntenwinst alhoewel Sportkring duidelijk meer verdiende dan de 2-3 nederlaag. Opende anderhalve maand later de score in de thuiswedstrijd tegen subtopper Lommel (25-1-1998) met een enig mooi schot in de kruising.
Ook Bert Dhont scoorde die namiddag een wereldgoal maar die twee Beverse beautydoelpunten volstonden toch niet voor een toen broodnodige zege (2-2).
Werd de anti-held in het degradatieduel thuis tegen Moeskroen (18-4-1998).
Miste toen in de tweede helft een strafschop waardoor een wenkende zege teloorging (1-1) en geel-blauw in de gevarenzone bleef hangen.
Lokte op de voorlaatste speeldag, uit bij Germinal Ekeren (3-5-1998), bij het ingaan van het laatste kwartier een strafschop waardoor Remco Torken de gelijkmaker (1-1) kon scoren en Sportkring zo definitief het behoud wist veilig te stellen.
Kwam tijdens de volgende competitie onder trainer Stany Gzil slechts 7x aan de aftrap. Was er op de vierde speeldag wel bij toen Sportkring thuis de buren uit Lokeren (5-9-1998) diende te betwisten. Was toen echter niet aan het feest want Didier werd halfweg de tweede helft door scheidsrechter Piraux met een tweede gele kaart de kleedkamer in gestuurd. Geel-blauw stond toen al op een 0-2 achterstand en het tegendoelpunt in blessuretijd van Bert Dhont kwam te laat om alsnog een verdiend punt uit de brand te kunnen slepen (1-2).
Didier toonde zich nog eens van zijn beste zijde in de uitwedstrijd tegen Sporting Charleroi (24-10-1998) waar hij een beresterke partij afwerkte. Dwong toen net na de rust een penalty af waardoor de Hongaar Puglits de score kon openen en gaf een kwartier later de assist waaruit de Pool Marcin Zewlakow het tweede Beverse doelpunt kon scoren. Wist zelf ook nog bijna te scoren maar zijn harde pegel strandde op de paal maar desondanks was de tweede uitzege van het seizoen een feit voor KSK Beveren (1-2).
Werd één week later echter de kop van Jut bij Beveren toen hij in de thuismatch tegen Eendracht Aalst (31-10-1998) in de tweede helft een reuzekans onbegrijpelijk miste bij een 0-0 tussenstand. Tot overmaat van ramp bracht luttele minuten later zijn rechtstreekse tegenstander Temmerman de bezoekers op voorsprong waarna vijf minuten voor tijd een tweede Aalsterse doelpunt de boeken dicht deed (0-2).
Kwam na de winterstop niet veel meer aan de bak en verliet na dat seizoen (1999) de Freethiel en begon aan een voetbalavontuur in Azië.

Technisch uitstekende voetballer (1m77) die echter duidelijk problemen kende om het eersteklasseritme te volgen. Misschien dat zijn laat eersteklassedebuut daar voor iets tussen zat want Didier was toch al 28 jaar toen hij debuteerde op het hoogste niveau.
Stond bekend om zijn salto na het scoren van een doelpunt, de zogenaamde Simba-salto. Helaas hebben we dat beeld veel te weinig gezien op de Freethiel.
Simba was tijdens zijn Beveren-periode de vaste kapitein van het Congolese nationale A-elftal en veroverde in 1998 met zijn land brons in de Afrika-cup.