StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes,blauwe datjes (08/01/2014) archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

fichebak FICHEBAK OUD-SPELERS
SK BEVEREN


SINAI Moshe

22-02-1961
Israeliër.
Werd door KSK Beveren als testspeler opgesteld in een uitwedstrijd bij tweedeklasser FC Eeklo (0-2, 18-7-1987), dit in het kader van de beker van Vlaanderen. Scoorde daarin één doelpunt en liet er een uitstekende indruk na waardoor hij enkele dagen later een contract kreeg aangeboden op de Freethiel en alzo het Beverse middenveld kwam versterken.
Maakte zijn Belgisch competitiedebuut op de tweede speeldag. Werd toen door trainer Ladislav Novak aan de aftrap gebracht in de uitwedstrijd tegen Club Brugge (23-8-1987). Speelde daar een nogal onopvallende partij en werd twintig minuten voor tijd verwisseld voor aanvaller Schmedding bij een 1-0 achterstand.
Uiteindelijk werd het nog 2-0 en zo miste geel-blauw volledig zijn competitiestart want ook de openingsmatch thuis tegen Lokeren ging verloren (0-1).
Moest zich daarna tevreden stellen met een drietal invalbeurten. Zo mocht Moshe op de vijfde speeldag twintig minuten voor tijd invallen tijdens de spectaculaire thuiswedstrijd tegen Beerschot (5-9-1987). De wedstrijd lag toen bij een 3-0 voorsprong wel al in een beslissende plooi maar toch kon hij zich nog eens laten opmerken toen hij een tiental minuten voor tijd Franz-Jozef Schmedding in de diepte kon sturen waarna de Westduitse stormram zijn derde doelpunt van de avond kon scoren : 4-0, meteen de eindstand.
Stond twee weken later dan toch nog eens aan de aftrap nl. tijdens de thuismatch tegen Winterslag (19-9-1987). Moshe speelde toen, net als de gehele ploeg, een erg matige partij en dat bleef niet zonder gevolgen want een kwartier voor het einde besliste de Ijslander Torfason (ex-Beveren) de wedstrijd met een kopbaldoelpunt na een misverstand in de Beverse defensie (0-1). Het was voor het Europees voetballende Beveren reeds de vierde nederlaag van het seizoen wat zich dan ook vertaalde in een dertiende plaats in het klassement, nog net boven de degradatiezone.
Moshe mocht ook aan de aftrap verschijnen van de Europacupmatch uit bij Bohemians Praag (Tjechoslowakije). Het was de terugwedstrijd van de eerste ronde in de toenmalige UEFA-beker (1-10-1987). Geel-blauw had de heenmatch op de Freethiel met 2-0 gewonnen (goals van Fairclough) en bezat dus een mooie uitgangspositie. Doch een vroeg doelpunt van de thuisploeg gooide roet in het eten en zo beleefde Moshe, samen met de ganse ploeg een bijzonder lastige avond. Gelukkig kon KSK Beveren rekenen op een beresterke doelman Rosez die nog op zijn minst drie gemaakte doelpunten uit zijn kooi ranselde. Zo beëindigde Sportkring bibberend het einde van de partij met een 1-0 nederlaag maar met dus wel de kwafilicatie op zak voor de volgende ronde.
Het was echter wel het laatste optreden van Moshe in het geelblauwe shirt want eind oktober 1987 verliet hij de Freethiel en ging terug naar zijn vaderland om er opnieuw bij Hapoel Tel Aviv te voetballen.

Linksvoetige en technisch sterk begaafde voetballer. Kon bij zijn komst naar KSK Beveren op 26-jarige leeftijd reeds uitstekende referenties voorleggen.
Zo werd Moshe op 20-jarige leeftijd (1981) in zijn thuisland reeds verkozen tot speler van het jaar en werd hij voor zijn komst naar de Freethiel reeds 46 maal geselecteerd voor het nationale A-elftal van Israël.
Moshe werd daarom door verschillende Beverse bestuursleden aangekondigd als de nieuwe Schönberger maar helaas draaide het anders uit. Moshe was wat aan de trage kant en had vooral problemen met het nogal viriele en sterk fysieke Belgische voetbal. Toen ook nog bleek dat zijn gezin (vrouw en twee kinderen) grote aanpassingsproblemen ondervond in Belgi&eull besloot Moshe om vroegtijdig de Freethiel te verlaten en terug naar Israël te keren. Zo kwam toch wel zeer vlug een einde aan zijn enige buitenlandse voetbalavontuur.
Werd in 1990 ook nog eens verkozen tot Israëlisch voetballer van het jaar en werd daar in zijn thuisland zelfs eenmaal tot sportman van het jaar uitgeroepen. Speelde in totaal 345 eersteklassematchen in Israël waarin hij 102 maal wist te scoren en werd bij zijn geliefde club Hapoel Tel Aviv verkozen tot voetballer van de eeuw.

clubs als speler :
Maccabi Jaffa FC (Israël)
Hapoel Tel Aviv FC (Israël)
KSK BEVEREN (1987)
Hapoel Tel Aviv FC (Israël)
Bnei Yehuda Tel Aviv FC (Israël)
Hapoel Tel Aviv FC (Israël)

clubs als coach :
Hapoel Tel Aviv FC (Israël)
Maccabi Petah Tikva FC (Israël)
Hapoel Kfar Saba (Israël)
nationale beloften Israël (U21)
Olympische ploeg Israël
assistent-bondscoach Israël
Maccabi Herzliya (Israël)
Maccabi Petah Tikva FC (Israël)

aantal wedstrijden (aantal goals) :
1987-1988 : 6 (0)

plaats in het elftal :
linksmidden

competitiedebuut bij KSK Beveren :
uit bij Club Brugge KV (23-08-1987)

GDV.