StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes,blauwe datjes (08/01/2014) archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

fichebak FICHEBAK OUD-SPELERS
SK BEVEREN


SNOECKX Karel

29-10-1973
Belg.
Belandde voor aanvang van het seizoen 2006-2007 bij Germinal Beerschot op een zijspoor en mocht toen de Antwerpse club transfervrij verlaten. Tekende eind augustus 2006 enkele dagen voor het verstrijken van de transferperiode een tweejarig contract op de Freethiel en vond bij Beveren trainer Walter Meeuws terug waarmee hij vroeger enkele jaren samenwerkte bij Lierse.
Liep zich één maand later voor het eerst in de kijker bij geel-blauw toen hij in de thuiswedstrijd tegen het "Europese" Zulte-Waregem (1-10-2006) op het kwartier het enige doelpunt van de partij wist te scoren met een mooi stiftballetje voorbij doelman Geert De Vlieger (1-0). Het was de tweede seizoenszege van Sportkring en daarmee kon Sportkring onderaan het klassement wat vrijer ademen.
Behaalde twee weken later met geel-blauw opnieuw een belangrijke overwinning en ditmaal op het Lisp tegen zijn ex-ploeg Lierse (14-10-2006). De Malinees Dissa was de auteur van het enige doelpunt uit die partij (0-1).
Karel bracht enkele weken later Sportkring op voorsprong in het degradatieduel uit bij Cercle Brugge (4-11-2006) maar ondanks dat Gervinho wat later de 0-2 op het bord schoot werd het toch geen nieuwe zege (2-2) waardoor beide clubs niet veel opschoten in de rangschikking.
Naarmate het seizoen vorderde werd het duidelijk dat Lierse en KSK Beveren onder elkaar zouden uitmaken wie er rechtstreeks zou degraderen en wie er de eindronde met de tweedeklassers ging spelen. De laatste speeldag bracht de beslissing. Geel-blauw verloor toen uit bij Sint-Truiden (19-5-2007) door een goal in de voorlaatste minuut (3-2) terwijl Lierse gemakkelijk ging winnen bij Lokeren (1-4).
In een tv-interview kort na de wedstrijd zei Karel dat hij niet verrast was door de ruime zege van zijn ex-club tegen Lokeren gezien de rivaliteit tussen beide Wase clubs... Maar het verdict was dus hard : Beveren degradeerde naar de tweede afdeling. Karel nam met Sportkring in die tweede klasse een niet zo goede start want de eerste twee wedstrijden werden telkens verloren. Tussendoor zette Karel de Freethielclub wel op weg naar een overwinning in de bekerpartij thuis tegen derdeklasser Verviers (18-8-2007) door het openingsdoelpunt te scoren. Door nog een goal van de debuterende Sandy Martens werd het uiteindelijk nog 2-0.
Karel bezorgde Beveren uit bij rode lantaarn Verbroedering Geel (10-11-2007) een eerder gevleide zege door halfweg de eerste helft het enige doelpunt uit de partij aan te tekenen (0-1) en door deze overwinning was Sportkring toch al kunnen opklimmen naar de linkerkolom van het klassement.
Gaf de assist waaruit Sandy Martens uit bij Virton (17-11-2007) diep in blessuretijd de winninggoal binnenkopte (1-2) en door deze driepunter was KSK Beveren nu zelfs virtueel leider geworden. Karel scoorde één maand later het vierde Beverse doelpunt in de thuismatch tegen Olympic Charleroi (15-12-2007) met een klinkende 4-0 zege als gevolg maar na de winterstop begon de geelblauwe motor plots te sputteren. Niet alleen de titelkansen maar ook de kansen op een eindronde verdwenen als sneeuw voor de zon met als dieptepunt van al die sportieve ellende een toch wel ontluisterende 0-7 thuisnederlaag tegen FC Antwerp (1-3-2008).
KSK Beveren sleepte zich naar het einde van de competitie en Bart Selleslags nam zelfs enkele weken de taak van hoofdtrainer op zich na het aftreden van Alex Czerniatynski.
Karel verliet na dat seizoen de Freethiel (2008) en ging voor de kersverse derdeklasser Hoogstraten voetballen.

Werd naar de Freethiel gehaald om zijn ervaring ten dienste te stellen op het Beverse middenveld. Was technisch zeker niet bij de besten maar had een uitstekend speldoorzicht en was een noeste werker op het terrein.
Behaalde in 1997 onder trainer Eric Gerets met Lierse de landstitel maar speelde met Lierse geen Champions League-voetbal want hij vertrok daarna naar de kersverse eersteklasser Lokeren.
Speelde in zijn carrière welgeteld één interland met de nationale A-ploeg.
Karel werd in de vriendschappelijke wedstrijd uit tegen Italië (29-5-1996) door bondscoach Wilfried Van Moer na één uur spelen in het veld gebracht ter vervanging van zijn toenmalige ploegmakker Nico Van Kerckhoven.
Won in 2005 met Germinal Beerschot de beker van België en speelde in die finale tegen Club Brugge een belangrijke rol door het scoren van een doelpunt en het geven van een assist.
Speelde een tiental UEFA-cupwedstrijden waar onder twee tegen Benfica (1995 met Lierse) en twee tegen Olympique Marseille (2005 met GBA).
Kwam in 2003 als Lierse-aanvoerder in aanvaring met trainer Emilio Ferrera en was zodoende niet meer welkom op de club waarna hij aan een Noors avontuur begon.
Begon na zijn professionele voetballoopbaan een veebedrijf te runnen in de Kempen.

clubs als speler :
HIH Turnhout SK
FC Turnhout
K. Lierse SK
Sporting Lokeren
K. Lierse SK
Valerengen IF (Noorwegen)
Germinal Beerschot Antwerpen
K. Lierse SK
Germinal Beerschot Antwerpen
KSK BEVEREN (2006-2008)
Hoogstraten VV
KFC Lille
White Star Schorvoort Turnhout

aantal wedstrijden (aantal goals) :
2006-2007 : 25 (2)
2007-2008 : 32 (2)

totaal aantal wedstrijden (totaal aantal goals) :
57 (4)

plaats in het elftal :
centrale middenvelder

competitiedebuut bij KSK Beveren :
uit bij Sporting Lokeren (10-09-2006)

eerste competitiegoal voor KSK Beveren :
thuis tegen SV Zulte-Waregem (01-10-2006)

GDV.