StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes,blauwe datjes (08/01/2014) archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

fichebak FICHEBAK OUD-SPELERS
SK BEVEREN


STEVELINCK Gino

25-01-1960
Belg.
Tekende als rasechte Beverenaar op 11-jarige leeftijd zijn eerste aansluitingskaart op de Freethiel. Scoorde daar in de verschillende jeugdreeksen aan de lopende band en behaalde als jeugdspeler met geel-blauw liefst zes titels.
Maakte deel uit van de noodploeg die door SK Beveren in augustus 1977 naar het Spaanse Allicante werd gestuurd om aldaar deel te nemen aan een internationaal tornooi. In datzelfde weekend speelde geel-blauw immers ook de finale van de beker van Vlaanderen en in Beveren opteerde men om voor die finale het sterkste elftal op te stellen. Naast Gino waren er nog heel wat jongeren actief in Allicante zoals o.m. Danny Pfaff, Fred Truyens, Benno Pintens maar ook een viertal gastspelers w.o. aanvaller Hans Aabech van AS Oostende.
Kwam tijdens het seizoen 1979-'80, onder het trainersduo Goethals-Pauwels, in de Beverse A-kern terecht. Het was het jaar na de eerste landstitel maar in dat seizoen liep het voor Sportkring niet zo vlot in de competitie.
Gino scoorde tijdens de winterstop éénmaal in de vriendschappelijke partij uit bij vierdeklasser FC Heist (0-6, 30-12-1979) en maakte exact drie maanden later dan toch zijn eersteklassedebuut. Voor de uitwedstrijd tegen FC Antwerp (30-3-1980) miste SK Beveren immers de geblesseerde Wim Hofkens en Jan Hoebeeck die normaal diens plaats zou innemen, was geelgeschorst.
Zodoende deed trainer Goethals een beroep op Gino om samen met Schönberger en Truyens het middenveld te bevolken. Door twee goals van Erwin Albert voor de pauze won Beveren overigens vrij makkelijk de partij (0-2) en kreeg Gino positieve kritieken van zowel de trainersstaf als de in de pers.
Eén week later was er minder reden om te juichen. Ondanks een vroege goal Van Albert leed Gino met geel-blauw een vrij zware 1-3 thuisnederlaag tegen Club Luik (6-4-1980) door drie doelpunten van de Joegoslaaf Hodzic.
Daarna was het wachten tot de voorlaatste speeldag vooraleer Gino nog eens in actie kon komen. Hij kwam toen aan de aftrap van de thuismatch tegen Winterslag (3-5-1980) ter vervanging van de zieke Schönberger en speelde een meer dan verdienstelijke partij maar ondanks een Beverse stormloop in de tweede helft gingen de Limburgers toch met de zege aan de haal (1-2).
Gino mocht ook tijdens de afscheidsmatch van ouderdomsdeken Paul Vangenechten thuis tegen het grote FC Barcelona (2-3, 7-6-1980) een paar minuten voor het einde invallen ter vervanging van Paul zelf, die een staande applausvervanging te beurt viel van de helaas weinig opgekomen supporters (4000).
Kwam tijdens het volgende seizoen (1980-'81) enkel in actie tijdens vriendschappelijke wedstrijden. Speelde zo o.m. de tweede helft in de "kleine finale" van de beker van Vlaanderen (22-8-1980) waarin geel-blauw de derde plaats kon pakken na een 4-2 thuiszege tegen KV Kortrijk en betwistte ook de tweede helft van de uitpartij tegen het Griekse AEK Athene (3-2, 19-8-1980).
Scoorde de openingsgoal in de allereerste minuut van het duel thuis tegen derdeklasser Jong Lede (3-1, 18-12-1980).
Kwam tijdens het seizoen 1981-'82, onder trainer Braems, totaal niet meer aan de bak en vertrok in 1982 dan ook naar derdeklasser Bornem.

Talentrijke voetballer (1m74) die bij de Beverse jeugd geweldige furore maakte als spits. Werd later echter omgevormd tot middenvelder.
Was technisch flink onderlegd, had een goede voorzet in de voeten en bezat een voorbeeldige mentaliteit. Krachtvoetbal was echter niet aan Gino besteed en door de komst in 1980 van o.a. Van Moer, De Cubber en Schoofs werden de plaatsjes op het Beverse middenveld toch wel bijzonder duur.
Maakte als speler van Germinal Ekeren de opgang mee van de derde afdeling naar de eerste afdeling maar verliet nadien wel de Antwerpse club.
Bracht als coach in 1999 KAV Dendermonde naar de derde klasse.

clubs als speler :
SK BEVEREN (1971-1982)
SV Bornem
FC Germinal Ekeren
FC Poederlee
K. Tubantia Borgerhout VK
KAV Dendermonde

clubs als coach :
KAV Dendermonde (assistent-coach en hoofdcoach)
TK Meldert
FC Sporting Sint-Gillis-Waas

aantal wedstrijden (aantal goals) :
1979-1980 : 3 (0)

plaats in het elftal :
middenvelder

competitiedebuut bij SK Beveren :
uit bij R. Antwerp FC (30-03-1980)

GDV.