StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes,blauwe datjes (08/01/2014) archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

fichebak FICHEBAK OUD-SPELERS
SK BEVEREN


TARACHULSKI Bartosz

14-05-1975
Pool.
Werd op de Freethiel aangeprezen door zijn manager Lubanski en tekende eind juli 1999 een éénjarig contract bij KSK Beveren. Miste daardoor wel de volledige voorbereidingscampagne bij geel-blauw maar was wel nog net op tijd speelgerechtigd voor de eerste competitiewedstrijd.
Begon met Sportkring slecht aan de competitie door twee nederlagen maar op de derde speeldag leek het dan toch te lukken toen Beveren thuis tegen Harelbeke (21-8-1999) aan de rust leidde met 2-0 door o.a. de openingsgoal van Bartosz net voor het kwartier. Toch werd het ook nu geen overwinning want bezoeker Sandra kon net voor affluiten nog de gelijkmaker netten : 2-2.
Er kwam echter geen verbetering in de resultaten van geel-blauw en na een 2 op 24 en vooral na de belabberde bekerpartij uit bij Westerlo (3-1 verlies) werd een stilaan moegestreden Stany Gzil bedankt voor bewezen diensten als coach.
Hij werd op 1 november 1999 opgevolgd door de toen totaal onbekende Emilio Ferrera, maar zijn onbekendheid duurde niet lang. Onder leiding van de nieuwe coach onderging Bartosz met de gehele ploeg een ware metamorfose en in enkele weken tijd kon Beveren zich onttrekken van de degradatieplaatsen.
Zo won Bartosz met geel-blauw de steeds geladen Wase derby thuis tegen Lokeren (4-12-1999) met 2-1 en werd vier dagen later Westerlo (8-12-1999) met een zware 4-0 nederlaag huiswaarts gestuurd (vier goals van Arben Nuhiji).
Het duurde wel tot na de winterstop vooraleer Bartosz zelf nog eens wist te scoren. Hij deed dat in de thuismatch tegen KV Mechelen (29-1-2000) wat leidde tot een belangrijke 2-1 overwinning.
Zijn derde Beverse doelpunt was echter zonder twijfel de belangrijkste.
Bartosz scoorde toen in de degradatietopper uit bij Sporting Charleroi (12-3-2000) immers het winnende doelpunt (2-3) na een echte thriller waarin geel-blauw tijdens de laatste zeven minuten een 2-0 achterstand omboog in een sensationele 2-3 overwinning. Een belangrijke stap richting behoud.
Bartosz stond ook aan de aftrap van de thuismatch tegen Sint-Truiden (22-4-2000).
Niets speciaal zou men zeggen maar het was wel de duizendste wedstrijd in de eerste afdeling van SK Beveren. De feestwedstrijd verliep echter in mineur want de bezoekers liepen tegen een mak Beveren uit tot 1-4 en pas in de slotfase kon Sportkring nog tegenprikken maar de goals vielen te laat, eindstand : 3-4.
Het contract van Bartosz werd na dat seizoen (2000) echter niet verlengd en zodoende keerde hij naar zijn vaderland terug.

Was ondanks zijn lengte (1m90) niet echt super in de kopduels maar kon technisch wel goed uit de voeten. Had soms wel wat moeite met het tempo in de Belgische competitie maar toonde wel veel werklust op het terrein en had ook zin voor samenspel.
Is zeer goed bevriend met de gebroeders Zewlakow (ex-Beveren) waarmee hij nog samenspeelde bij Polonia Warschau.
Was op zijn 40ste nog steeds actief in de Poolse derde afdeling.
Speelde in totaal 136 partijen in de Poolse hoogste afdeling en was actief tijdens drie UEFA-cupwedstrijden, 1 met Ruch Chorzow tegen Inter Milaan (2000) en 2 met Polonia Warschau tegen FC Twente (2001).

clubs als speler :
Piast Gliwice (Polen)
Gornik Zabrze (Polen)
Polonia Warschau (Polen)
KSK BEVEREN (1999-2000)
Polonia Warschau (Polen)
Ruch Chorzow (Polen)
Widzew Lodz (Polen)
Polonia Warschau (Polen)
Hapoel Beer Sheva (Israël)
Polonia Warschau (Polen)
Yeovil Town FC (Engeland)
Dunfermline Athletic FC (Schotland)
Veria FC (Griekenland)
Athletic Club Kavala FC (Griekenland)
Diagoras FC (Griekenland)
AEL Kallonis FC (Griekenland)
Pogon Siedlce (Polen)

clubs als coach :
Pogon Siedcle (assistent-trainer) (Polen)
Pogon Siedlce (hoofdtrainer) (Polen)
Legionovia Legionowo (Polen)
KKS 1925 Kalisz (Polen)

aantal wedstrijden (aantal goals) :
1999-2000 : 25 (3)

plaats in het elftal :
aanvaller

competitiedebuut bij KSK Beveren :
thuis tegen KSC Eendracht Aalst (07-08-1999)

eerste competitiegoal voor KSK Beveren :
thuis tegen KRC Harelbeke (21-08-1999)

GDV.