StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes,blauwe datjes (08/01/2014) archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

fichebak FICHEBAK OUD-SPELERS
SK BEVEREN


THANS Benoît

20-08-1964
Belg.
Kwam in de zomer van 2000, op aanvraag van toenmalig Beveren-trainer Ferrera, naar de Freethiel. Alhoewel Benoît toen wel een vrije speler was, baarde deze transfer toch vrij veel opzien in de Belgische voetbalwereld.
Vooral omdat KSK Beveren toen, op zijn zachtst uitgedrukt, financieel niet echt op rozen zat en ook omdat Benoît maar net een zeer sterke periode achter de rug had bij Westerlo.
Behaalde met geel-blauw op de tweede speeldag de eerste competitiepunten na een nipte 0-1 uitoverwinning bij nieuwkomer FC Antwerp (19-8-2000) door een subliem lobbaldoelpunt van Lambert Smid.
Was drie weken later de grote smaakmaker bij een wervelend Beveren en dit in de thuiswedstrijd tegen KRC Genk (9-9-2000) van trainer Boskamp.
Benoît opende toen na een kwartier spelen de score en niettegenstaande een rode kaart voor Smid net voor de pauze bleef geel-blauw de Genkse bekerhouder overvleugelen. Toch duurde het tot in de slotminuten vooraleer Kristof Imschoot vanop de penaltystip zekerheid kon brengen omtrent de overwinning (2-0).
Nog eens drie weken later bracht Benoît zijn ploeg opnieuw op voorsprong in de Wase derby uit bij Lokeren (30-9-2000). Hij benutte net voor het kwartier een strafschop maar door een goal van Gretarsson net voor de rust werd het tenslotte een billijk 1-1 gelijkspel in een overigens zwakke derby.
Had toevallig drie weken later opnieuw een groot aandeel in de uitzege tegen die andere nieuwkomer La Louvière (21-10-2000). Pakte toen een kwartier voor tijd uit met een schitterende actie op de linkerflank waarna zijn voorzet door thuisspeler Di Tullio in eigen doel werd verwerkt (1-3).
Een laat tegendoelpunt van Bembuana-Keve kon de Waaslanders niet meer verontrusten en zodoende boekte geel-blauw de derde driepunter van het seizoen (2-3).
Het was echter meteen ook zijn laatste partij in Beverse loondienst. Benoît kon toen, naar eigen zeggen, niet meer samenwerken met trainer Ferrera wegens een gebrek aan respect. Het was echter voor iedereen duidelijk dat dit louter een financiële kwestie was. Zodoende verbrak Benoît eenzijdig zijn Freethielcontract en vond direct onderdak bij staartploeg La Louvière.

Bijzonder stijlvolle en technisch vaardige voetballer (1m84). Beschikte over een schitterende linkervoet waarmee hij menige precisie-voorzetten kon afleveren. Het meeverdedigen was echter niet aan hem besteed waardoor bijvoorbeeld Kristof Imschoot op het Beverse middenveld wel meer dan eens voor twee diende te lopen.
Ontpopte zich wel als een echte leider en was op het terrein zowat het verlengstuk van de trainer.
Werd later door Franstalige tv-zenders meermaals gevraagd als voetbalanalist.
Volgde in januari 2012 Franky Dury op als technisch directeur bij de Belgische voetbalbond maar kreeg daar één jaar later vrij verrassend reeds zijn ontslag en werd toen opgevolgd door ex-scheidsrechter Allaerts.
Was in 1985 met Club Luik actief in vier partijen voor de UEFA-beker waar onder twee tegen het Spaanse Athletic Bilbao.
Speelde in 1989 met Standard de finale van de Belgische beker. Anderlecht won die finale met 2-0.

clubs als speler :
FC Blégny
Club Luik
RC Lens (Frankrijk)
Standard Luik
RFC Antwerp
Standard Luik
AC Bellinzona (Zwitserland)
R. Tilleur FC Liège
KVC Westerlo
KSK BEVEREN (2000)
RAA La Louvière

clubs als coach :
RCS Verviers

aantal wedstrijden (aantal goals) :
2000-2001 : 9 (2)

plaats in het elftal : linksmidden

competitiedebuut bij KSK Beveren : thuis tegen Sporting Charleroi (12-08-2000)

eerste competitiegoal voor KSK Beveren : thuis tegen KRC Genk (09-09-2000)

GDV.