THOEN Walter

26-06-1946
Belg.
Werd als doelman door SK Beveren bij de buren van Herleving Vrasene weggehaald.
Toen Sportkring in 1967 voor het eerst promoveerde naar de eerste afdeling werd doelman Van Rooy (FC Turnhout) aangeworven om als titularisdoelman aan het nieuwe seizoen te beginnen. Zo werd André Van Esbroeck invallersdoelman en vermits ook Norbert Van Puymbroeck (werd in 1963 kampioen met Beveren in Bevordering) ook nog op de Freethiel vertoefde was Walter dus in feite pas de vierde doelman bij geel-blauw voor de start van dat historische seizoen.
Toch zou Walter tijdens dat seizoen geregeld op de invallersbank plaatsnemen bij aanvang van een competitiewedstrijd. Van Rooy blesseerde zich op de tiende speeldag immers vrij ernstig in de topper thuis tegen Anderelcht (1-2) zodat Van Esbroeck vanaf toen eerste doelman werd en Walter door trainer Guy Thijs als invallersdoelman werd verkozen.
Op de dertiende speeldag stond een moeilijke verplaatsing naar het Kiel op het programma. Niettegenstaande Beveren in de eerste helft minstens de evenknie was van de thuisploeg stond het aan de rust toch reeds 2-0 voor Beerschot door twee goals van Leon Ritzen. Bij diens tweede doelpunt net voor de pauze werd Beveren-doelman Van Esbroeck aan het hoofd gekwetst en velen zagen dan ook een aanvallende fout van Ritzen maar toch werd het doelpunt gevalideerd. Van Esbroeck kon echter niet meer verder spelen en zodoende werd Walter aan de rust in de ploeg gebracht, meteen zijn eersteklassedebuut. In de tweede helft werd geel-blauw gewoon de betere ploeg, drong fel aan maar kwam toch niet meer tot scoren. Omdat ook Walter zijn weinige keeperswerk feilloos opknapte werd de rustscore dus ook de eindstand : 2-0. De tweede opeenvolgende nederlaag voor Sportkring en zo werd SK Beveren na een ronduit schitterende competitiestart toch stilaan naar de middenmoot verwezen (14 punten uit 13 wedstrijden).
Dat waren meteen ook de enige 45 minuten van Walter op het hoogste niveau want Van Esbroeck nam in de volgende partij, thuis tegen Standard (1-1) opnieuw plaats onder de Beverse lat.
Walter bleef echter wel nog enkele seizoenen actief bij de Beverse reserven tot hij in 1970 dan toch de Freethiel verliet en samen met Hugo Braem naar de tweedeprovincialer Sparta Zwijndrecht verhuisde.

Toen in 1968 de Joegoslaaf Luksa Poklepovic door SK Beveren werd aangetrokken was het duidelijk dat er voor Walter op de Freethiel geen speelgelegenheid meer zou zijn weggelegd op het hoogste niveau.
Beleefde met Zwijndrecht een schitterend seizoen 1972-'73. Niet alleen werd toen de titel in de tweede provinciale behaald maar Walter geraakte met zijn club ook vijf ronden ver in de beker van België. Daarin werd o.m. tweedeklasser Turnhout opzij gezet en pas in de 1/16 finales werd Zwijndrecht uitgeschakeld door de latere bekerwinnaar Anderlecht. De Brusselse topclub won thuis met 6-1 en werd toen getraind door George Kessler en had toen verschillende topspelers in zijn ploeg zoals doelman Ruiter, Gille Van Binst, Ludo Coeck, Rob Rensenbrink, Francois Van Der Elst en Paul Van Himst.