StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes,blauwe datjes (08/01/2014) archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

fichebak FICHEBAK OUD-SPELERS
SK BEVEREN


TIA Tokbe Olivier

22-12-1982
Ivoriaan.
Zijn transfer naar KSK Beveren werd eind augustus 2004 reeds bekend gemaakt maar toch zou het nog bijna twee maanden duren vooraleer Olivier vanuit Ivoorkust op de Freethiel belandde en dit wegens allerlei visumpapieren die maar niet in orde geraakten.
Miste enkele dagen later zijn debuut niet in het geelblauwe shirt want hij scoorde liefst driemaal bij de Beverse reserven. Werd door trainer Herman Helleputte voor de uitwedstrijd tegen FC Brussels (30-10-2004) meteen ook in de wedstrijdkern opgenomen en maakte in die partij dan ook zijn Belgisch eersteklassedebuut toen hij een kwartier voor het einde zijn landgenoot Arunina mocht vervangen. De 1-3 eindstand stond toen echter al op het bord en in diezelfde partij brak Beveren-speler Diabis trouwens zijn kuitbeen.
Stond één week later voor het eerst aan de aftrap en dit in de thuiswedstrijd tegen KRC Genk (7-11-2004) maar ondanks zijn persoonlijke bevredigende prestatie kon geel-blauw toch niet optornen tegen het defensieve voetbal van Genk-trainer Vandereycken en Sportkring leed dan ook reeds zijn vijfde nederlaag van het seizoen (0-2).
Behaalde drie dagen later met geel-blauw een verdiend gelijkspel (1-1) in de Wase derby uit bij rivaal Lokeren (10-11-2004) dankzij een doelpunt van zijn landgenoot Romaric en boekte nog eens tien dagen later met Beveren een nipte zege in de bekerwedstrijd uit bij tweedeklasser Antwerp (20-11-2004).
Een goal kort na de rust van Moussa Sanogo besliste de partij (0-1) waardoor Beveren meteen zeker was van een plaatsje in de 1/8 finales waarin het echter twee maanden later door La Louvière zou worden uitgeschakeld.
Toch kon Olivier geen vaste stek in de Beverse aanval bemachtigen en moest hij zich in het verdere verloop van de competitie tevreden stellen met een tweetal basisplaatsen en een handvol invalbeurten.
Toch beleefde hij zijn hoogtepunt bij KSK Beveren in één van die invalbeurten.
Nam tijdens de rust van de uitwedstrijd tegen Cercle Brugge (2-4-2005) de plaats in van zijn tegenvallende landgenoot Kaiper en scoorde halfweg de tweede helft, op aangeven van Pacheco, de Beverse gelijkmaker (1-1).
Na die partij kon Romaric nog maar eens zijn temperament niet bedwingen en ging zowaar bijna op de vuist met zijn doelman (en uitblinker) Mark Volders, gelukkig zonder veel erg.
Olivier begon met geel-blauw wel nog de voorbereidingscampagne op het volgende seizoen (2005-2006) en speelde zelfs enkele oefenpartijen mee maar verliet eind juli 2005 toch de Freethiel en vond onderdak bij derdeklasser Nieuwkerken-Sint-Niklaas.

Stevige en vrij bonkige aanvaller (1m72) en vooral snel in de eerste meters.
Werd bij zijn aankomst op de Freethiel door Beveren-trainer Helleputte omschreven als een echte "bomber". Was op technisch gebied wel niet zo uitmuntend zoals zijn Ivoriaanse ploegmakkers bij KSK Beveren.
Had in dat ene Freethielseizoen misschien wel de pech dat Romaric en Sanogo toen een uitstekend aanvalsduo vormden, beiden scoorden immers 13 doelpunten, waardoor zijn speelgelegenheid wel zeer schaars was.
Had dus, in tegenstelling tot alle andere Ivorianen bij Beveren, niets te maken met de Fransman Jean-Marc Guillou. Was in 2003 trouwens een drietal maanden op proef bij FC Antwerp maar kreeg geen contract voorgeschoteld op de Bosuil.

clubs als speler :
Stade Abidjan (Ivoorkust)
R. Antwerp FC (testspeler)
Stade Abidjan (Ivoorkust)
KSK BEVEREN (2004-2005)
FC Nieuwkerken Sint-Niklaas
KFCO Wilrijk
Olympique Béja (Tunesië)
AL Ahli SC Doha (Qatar)
Ajman Club (Verenigde Arabische Emiraten)
Al-Fujairah SC (Verenigde Arabische Emiraten)
Al-Merrikh SC (Soedan)
Asi d'Abengourou (Ivoorkust)
Al-Ramtha sc (Jordanië)

aantal wedstrijden (aantal goals) :
2004-2005 : 12 (1)

plaats in het elftal :
aanvaller

competitiedebuut bij KSK Beveren :
uit bij FC Brussels (30-10-2004)

enige competitiegoal voor KSK Beveren :
uit bij Cercle Brugge (02-04-2005)

GDV.