StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes,blauwe datjes (08/01/2014) archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

fichebak FICHEBAK OUD-SPELERS
SK BEVEREN


TIMMERMAN Bernard

19-09-1938 - 07-09-1993
Belg.
Is afkomstig van Pervijze, nu een deelgemeente van Diksmuide, en werd in 1968 van tweedeklasser AS Oostende naar SK Beveren getransfereerd om daar het aanvallend compartiment te versterken.
Sukkelde tijdens zijn eerste twee maanden op de Freethiel met een hardnekkige blessure en zo kon Bernard pas op de zesde speeldag van de competitie 1968-'69 zijn eersteklassedebuut maken. Verving toen tijdens de uitwedstrijd tegen FC Mechelen de geblesseerde Bob Van De Sompel. Jaak Roelandt kon in de slotfase van die partij de achterstand nog milderen tot 2-1 maar verder kwam Sportkring niet meer, meteen de tweede nederlaag van het seizoen.
Werd één week later, thuis tegen Lierse SK, door Beveren-trainer Guy Thijs voor het eerst aan de aftrap gebracht van een eersteklassewedstrijd. Dankzij een goal van Hugo De Raeymaeker kon Sportkring die namiddag een punt thuis houden (1-1).
Behaalde op de volgende speeldag met geel-blauw een ronduit sensationele 1-4 uitoverwinning tegen de toenmalige leider Sporting Charleroi. Het was de eerste seizoensnederlaag voor de Karolingers en voor SK Beveren pas de tweede zege van het lopende seizoen. Bernard scoorde die dag trouwens zijn enige doelpunt in de eerste afdeling uit zijn carrière, de andere Beverse goals werden gemaakt door Robert Rogiers (2) en Hugo De Raeymaeker.
Stond één week later opnieuw in de basiself en ditmaal in de Oostvlaamse derby thuis tegen AA Gent. Door nog maar eens een doelpunt van De Raeymaeker kwam Sportkring even voor het halfuur op voorsprong maar Deviane bracht met zijn goal net voor het uur de Gentenaars langszij en zorgde aldus voor een billijk gelijkspel (1-1).
Voor de uitwedstrijd tegen FC Brugge (10de speeldag) dropte trainer Guy Thijs de herstelde Van De Sompel opnieuw in de ploeg en zo belandde Bernard op de invallersbank. De Bruggelingen waren duidelijk een maatje te groot voor SK Beveren en reeds voor de pauze lag de wedstrijd reeds in een beslissende plooi (2-0). Bernard mocht diep in de tweede helft nog wel de leeggespeelde Omer Janssens vervangen maar aan de score veranderde er niets meer.
Het was meteen ook het laatste optreden van Bernard bij geel-blauw in die competitie. Kwam immers nadien niet meer aan de bak en verliet na dat seizoen (1969) reeds de Freethiel en verhuisde, samen met Gilbert Waterinckx, naar het pas naar vierde klasse gedegradeerde Racing Gent.

Aanvaller (1m80) die geregeld met snelle spurten uitpakte op de flanken. Had eveneens een uitstekende voorzet in de voeten.
Debuteerde op reeds 16-jarige leeftijd in het eerste elftal van AS Oostende en scoorde voor de kustploeg 107 doelpunten in 287 partijen. Werd toen trouwens ook geselecteerd voor het nationale beloftenelftal.
Toen Bernard echter beroepsmatig diende uit te wijken naar Antwerpen drong hij bij de Oostendse voorzitter De Puydt op een transfer aan en belandde zo op de Freethiel.
Bernard stierf in 1993 op net geen 54-jarige leeftijd ten gevolge van longkanker en is van alle spelers die ooit voor SK Beveren uitkwamen in de eerste afdeling de eerste die kwam te overlijden.

clubs als speler :
SV Nieuwpoort
AS Oostende
SK BEVEREN (1968-1969)
R. Racing Club Gent

aantal wedstrijden (aantal goals) :
1968-1969 : 5 (1)

plaats in het elftal :
linksbuiten

competitiedebuut bij SK Beveren :
uit bij FC Mechelen (6de speeldag 1968-1969)

enige competitiegoal voor SK Beveren :
uit bij Sporting Charleroi (8ste speeldag 1968-1969)

GDV.