StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes,blauwe datjes (08/01/2014) archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

fichebak FICHEBAK OUD-SPELERS
SK BEVEREN


TISDALE Paul Robert

14-01-1973
Engelsman.
Toen de zware financiële problemen op de Freethiel nog maar eens de kop opstaken leek er in de zomer van 1999 een oplossing in de maak door de aankondiging van de komst van de zogenaamde AKA-groep, een investeringsgroep rond de Nederlander Appolonius Konijnenburg. Zo ging KSK Beveren een groot pak geld ontvangen en werden ook enkele inkomende transfers beloofd.
Van het geld is er nooit iets in huis gekomen maar toch kwamen eind juli een viertal nieuwe spelers naar de Freethiel afgezakt nl. de Italiaan Riccio, de Ivorianen Tano en Akassou en deze Paul Tisdale dus.
Paul kwam dus pas één week voor de competitiestart in Beveren aan, miste alzo de hele voorbereiding en maakte zijn debuut bij geel-blauw enkele dagen na zijn komst in de vriendschappelijke partij uit bij derdeklasser Hamme (3-8-1999).
Mocht toen bij de rust invallen, net als een hele rits spelers, zodat na de pauze bij Sportkring een nagenoeg volledig andere ploeg op het terrein stond. Johan Van Rumst bracht net na het uur geel-blauw vanop de strafschopstip op gelijke hoogte maar thuisspeler Saey schonk in de slotfase zijn ploeg toch nog de winst (2-1).
Stond twee later weken later aan de aftrap in de thuiswedstrijd tegen Moeskroen (17-8-1999), dit in het kader van de Ligabeker. Paul liet in die partij als centrale middenvelder een zwakke indruk, in tegenstelling tot de Hongaarse testspeler Nyikos.
Sportkring verloor trouwens de partij door een doelpunt van Casto net voor de rust (0-1) en werd dus meteen al uitgeschakeld in die Ligabeker.
Vier dagen later stond de derde speeldag op het programma en na twee nederlagen had geel-blauw dringend punten nodig in de thuispartij tegen Harelbeke (21-8-1999).
Na een sterke eerste helft en een 2-0 voorsprong bij de rust leek de eerste driepunter dan ook een feit. Halverwege de tweede helft milderde Verhoene echter de achterstand van de bezoekers tot 2-1 waarna kort daarna Paul door trainer Gzil in het elftal werd gebracht, ter vervanging van de Italiaan Bonetto. Bedoeling was om de krappe voorsprong te behouden maar luttele minuten voor tijd bezorgde de eveneens ingevallen Sandra de Freethiel een koude douche door van dichtbij de gelijkmaker binnen te tikken (2-2) en weg dus was de eerste overwinning.
Omdat de onderhandelingen met die befaamde AKA-groep maar bleven aanslepen en uiteindelijk ook niet doorgingen werd Paul enkele dagen na zijn enige eersteklassewedstrijd bij geel-blauw dan ook doorgestuurd.
Vond wat later onderdak bij het Engelse Yeovil Town, spelend in de Conference (de vijfde afdeling in Engeland).

Werd geboren in Valetta (Malta) en kende dus toch wel een zeer kort Bevers voetbalavontuur. Paul (1m75) kon voor zijn komst naar de Freethiel toch al aardig wat referenties voorleggen. Werd zo regelmatig geselecteerd voor de Engelse ploeg van de U19, speelde een 16-tal wedstrijden in de Engelse Premier League en betwistte bij het Griekse Panonios de beide partijen in de kwartfinale van de beker der Bekerwinnaars in 1999 tegen Lazio Rome.
Werd in 2001 trainer bij de universiteitsploeg van Bath en promoveerde met die club viermaal op rij.
Werd in 2008, als manager van Exeter (vierde divisie), door de tv-zender Sky Sports opgenomen in de top-10 van de meest beloftevolle managers in Engeland en werd rond die periode op zijn beurt door de krant Daily Mail verkozen tot de tweede best geklede manager in het Engelse profvoetbal (na Mourinho).

clubs als speler :
Southampton FC (Engeland)
Northampton Town FC (Engeland)
Southampton FC (Engeland)
Huddersfield Town FC (Engeland)
Southampton FC (Engeland)
Bristol City FC (Engeland)
Exeter City FC (Engeland)
Bristol City FC (Engeland)
Dundee United (Schotland)
Bristol City FC (Engeland)
Finn-Pa (Finland)
Panonios (Griekenland)
KSK BEVEREN (1999)
Yeovil Town FC (Engeland)
Exeter City FC (Engeland)

clubs als coach :
Team Bath FC (Engeland)
Exeter City FC (Engeland)
Milton Keynes Dons (Engeland)
Bristol Rovers (Engeland)
Colchester United (Engeland) (adviseur)
Stevenage (Engeland)

aantal wedstrijden (aantal goals) :
1999-2000 : 1 (0)

plaats in het elftal : middenvelder

enige competitiematch voor KSK Beveren :
thuis tegen KRC Harelbeke (21-08-1999)

GDV.