StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes,blauwe datjes (08/01/2014) archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

fichebak FICHEBAK OUD-SPELERS
SK BEVEREN


TRAORE Boubacar 'SECRETO'

26-09-1981
Ivoriaan.
Werd tijdens de winterstop van het seizoen 2004-2005 als 23-jarige van het Ivoriaanse FC Toumodi naar KSK Beveren getransfereerd en moest in de Beverse defensie de leemte opvullen welke zijn landgenoot Eboué had nagelaten na diens vertrek naar de Engelse topclub Arsenal.
Kampte bij zijn komst op de Freethiel, halfweg januari 2005, nog met een conditionele achterstand maar werd enkele dagen later toch reeds voor de leeuwen gegooid door trainer Helleputte en dit voor de thuiswedstrijd tegen staartploeg Bergen (22-1-2005). Zowel voor geel-blauw als voor Secreto zelf werd het een klein fiasco. De Beverse verdediging werd keer op keer simpel uitgespeeld door de bezoekers wat reeds voor het halfuur resulteerde in een 0-2 achterstand. Maar het kon nog erger. Er was amper afgetrapt voor de tweede helft toen de 0-3 reeds op het scorebord prijkte en tot overmaat van ramp kreeg enkele minuten later Secreto een tweede gele kaart onder de neus geduwd van scheidrechter Petitjean voor een te late tackle. Het vierde Bergense doelpunt een kwartier voor tijd was enkel nog voor de statistieken maar vooral de manier waarop Sportkring zich toen die avond naar de slachtbank liet leiden baarde trainer Helleputte zorgen alhoewel geel-blauw zich na die partij toch nog steeds in de brede middenmoot van het klassement bevond.
Secreto was dus logischerwijze geschorst voor de volgende partij uit bij landskampioen Anderlecht (5-2, 29-1-2005) en werd voor de rest van het seizoen een vaste bankzitter. Helaas voor Secreto mocht hij geen enkele invalbeurt maken, zelfs niet voor één minuut.
Bleef het volgende seizoen toch nog op de Freethiel (2005-2006), in de hoop wellicht om meer speelgelegenheid te krijgen van de nieuwe Franse coach Dufour.
Was in de voorbereidingscampagne dan ook wel geregeld actief. Zo speelde hij de volledige oefenpartij uit bij derdeklasser Bornem (0-2, 14-7-2005) en was één week later ook 90 minuten actief in de vriendschappelijke partij uit bij FC Nieuwkerken-Sint-Niklaas (1-2, 20-7-2005). Secreto mocht ook opdraven in de "galamatch" op de Freethiel tegen een veredeld B-elftal van Arsenal (3-3, 2-8-2005). Speelde die avond de volledige tweede helft en had toen als rechtstreekse tegenstander een wereldspits in wording nl. Robin Van Persie.
In de competitie was er voor Secreto echter geen plaatsje voorzien in het basiselftal, meer zelfs, ook op de invallersbank was er slechts sporadisch een zitje voor hem.
Het was dan ook geen wonder dat Secreto na dat seizoen de Freethiel verliet.
Begon wat later aan een Frans voetbalhoofdstuk, zij het dan wel op een lager niveau.

Kon van al de Ivorianen die destijds door Jean-Marc Guillou naar de Freethiel werden gestuurd, net als Diabis trouwens, de meeste ervaring voorleggen. Zo was Secreto (1m78) reeds op 18-jarige leeftijd een vaste waarde centraal in de defensie van de Ivoriaanse topclub ASEC Mimosas Abidjan. Behaalde met die club verschillende titels en bekers en was met ASEC ook actief in de Afrikaanse Champions League. Werd in die periode ook Ivoriaans belofteninternationaal tot hij in augustus 2002 het slachtoffer werd van een dubbele beenbreuk, waardoor hij ruim een half jaar buiten strijd was.
Kon al die ervaring echter niet ten dienste stellen van KSK Beveren. Zijn debuut in mineur bij geel-blauw is hem wellicht steeds blijven achtervolgen waardoor het dus bij dat ene optreden bleef in de Belgische eerste afdeling.

clubs als speler :
ASEC Mimosas Abidjan (Ivoorkust)
FC Toumodi (Ivoorkust)
KSK BEVEREN (2005-2006)
SC Feignies (Frankrijk)
US Roye-Noyon (Frankrijk)

aantal wedstrijden (aantal goals) :
2004-2005 : 1 (0)

plaats in het elftal :
centrale verdediger

enige competitiematch voor KSK Beveren :
thuis tegen RAEC Mons (22-01-2005)

GDV.