StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes,blauwe datjes (08/01/2014) archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

fichebak FICHEBAK OUD-SPELERS
SK BEVEREN


VAN CAMPENHOUT Luc

30-05-1951
Belg.
Tekende als jonge snaak zijn eerste aansluitingskaart bij SK Beveren en is dus een echt Freethielproduct.
Maakte op 20-jarige leeftijd zijn debuut in de hoogste afdeling onder trainer Ward Volckaert en speelde toen vrij verrassend in het begin van de competitie 1971-'72 vier wedstrijden na elkaar.
Zo mocht Luc op de openingsspeeldag uit bij KV Mechelen aan de rust de plaats innemen van een andere jongeling Ludo Monsieur. De Mechelaars waren maar net gepromoveerd naar de hoogste afdeling en zouden maar wat graag op hun elan verder gaan en zo geschiedde dan ook. Door een own-goal van Freddy Buyl diende Sportkring puntenloos naar huis terug te keren (1-0) en het was meteen ook de eerste keer sinds de intrede in de eerste klasse (1967) dat SK Beveren zijn openingswedstrijd van de competitie verloor.
Eén week later was Luc er opnieuw bij maar deze keer wel van bij de aftrap en met meer succes. In het eigen Freethielstadion ging Club Luik voor de bijl met 2-0 dankzij doelpunten van Monsieur en De Raeymaeker. De Luikse ploeg lag geel-blauw blijkbaar goed want van de vijf thuismatchen die SKB tot dusver in de eerste klasse tegen Club Luik had afgewerkt werden er vier gewonnen en één gelijk gespeeld.
Ook op de volgende speeldag was Luc er vanaf het begin bij, ditmaal uit bij FC Diest, dat het seizoen daarvoor maar nipt de degradatie had kunnen ontlopen.
Door twee goals van Jean Janssens leek geel-blauw op een 2-2 gelijkspel af te stevenen maar dat was zonder de 19-jarige Toon Pfaff gerekend. Luttele minuten voor tijd lukte de oudere broer van Jean-Marie immers de winninggoal (2-3) waardoor SK Beveren dus zijn tweede opeenvolgende zege wist te boeken.
Voor deze partij stonden er trouwens maar 12 Beverse spelers op het scheidsrechterblad en dat mocht toen beslist als een unicum aanzien worden.
Ook de volgende tegenstander Union Sint-Gillis leek wel een haalbare kaart voor Beveren, met Luc opnieuw in de basiself, maar het werd een partij vol met tegenslagen. Zo werd er een doelpunt dubieus afgekeurd, werd er geel-blauw een strafschop ontzegd en belandde er ook nog een bal tegen de paal. Tot overmaat van ramp konden de bezoekers ook nog één van de schaarse kansen benutten waardoor dus een onverdiende 0-1 nederlaag werd geleden.
Het leek wel de voorbode van wat er daarna nog zou gebeuren in de competitie.
Geel-blauw behaalde in de volgende 26 wedstrijden nog amper 12 puntjes en eindigde dan ook afgetekend op de laatste plaats met de logische degradatie tot gevolg. Luc kwam trouwens in die 26 partijen niet meer in actie en het bleef voor hem dus bij die vier wedstrijden op het hoogste niveau want na dat seizoen (1972) besloot Luc om op een lager niveau te gaan voetballen nl. bij SK Hoboken.

Groeide op in de Beverse Klapperstraat, dichtbij het Freethielstadion waar zijn vader trouwens in de 40-er jaren actief was in het Beverse reservenelftal.
Luc werd op de Freethiel als een grote belofte beschouwd maar kwam dus niet verder dan enkele wedstrijden in het eerste elftal. De concurrentie van de meer ervaren kleppers zoals een Buyl, Vangenechten en Verelst was dan ook niet van de poes natuurlijk.
Nam door zijn transfer naar Hoboken trouwens een serieuze duik wat spelniveau betreft nl. eerste provinciale.

clubs als speler :
SK BEVEREN (tot 1972)
SK Hoboken
SK Kallo

aantal wedstrijden (aantal goals) :
1971-1972 : 4 (0)

plaats in het elftal :
verdediger

competitiedebuut bij SK Beveren :
uit bij KV Mechelen (1° speeldag 1971-1972)

GDV.