StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes,blauwe datjes (08/01/2014) archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

fichebak FICHEBAK OUD-SPELERS
SK BEVEREN


VAN DER GOTEN Nico

31-01-1972
Belg.
Werd door talentscout (en gewezen Beveren-speler) Maurice Renier ontdekt bij het Antwerpse Zandvliet en belandde zo in 1986, samen met zijn broer Tom, op de Freethiel.
Behaalde één jaar later reeds een kampioenstitel met de nationale Beverse scholieren, met in die ploeg o.a. ook nog Geert De Vlieger, Hervé Van Overtvelt en Gerry Poppe. Was enkele jaren later opnieuw aan het feest toen hij met de provinciale junioren het kampioenschap won.
Werd bij aanvang van het seizoen 1994-'95 door trainer Jos Daerden opgenomen in de Beverse A-kern en maakte zijn debuut in het eerste elftal tijdens de traditionele openingsklassieker uit bij de Nederlandse amateurclub Clinge (15-7-1994).
Nico werd toen bij de rust in de ploeg gebracht waarna hij reeds binnen het kwartier tweemaal wist te scoren. Uiteindelijk won geel-blauw de vriendschappelijke partij met monsterlijke 0-12 cijfers.
Vertrok enkele dagen later met de volledige A-kern op oefenkamp in het Nederlandse Den Helder en was daar ook actief in enkele oefenpartijen zoals tegen FC Haarlem (1-1, 22-7-1994), waarin hij tijdens het laatste halfuur de plaats innam van Jacky Boonen.
Toen na de winterstop de Nederlandse topclub PSV Eindhoven naar de Freethiel kwam voor een oefenpartij stond Nico zelfs aan de aftrap (24-3-1995). Hij werd toen halfweg de tweede helft vervangen door Koen Caluwé maar de 0-1 eindstand stond reeds op het bord, een goal net voor de pauze van de toen nog jonge Braziliaanse topspits Ronaldo.
Maakte én maand later dan eindelijk zijn eersteklassedebuut toen hij in de thuiswedstrijd tegen Sporting Charleroi (2-1, 29-4-1995) de 17-jarige Bart Van Den Eede in de slotminuut mocht vervangen. Trainer Daerden gunde toen de eveneens debuterende Van Den Eede een welverdiende applausvervanging.
Mocht één week later een iets langere invalbeurt maken, ditmaal in de uitwedstrijd tegen een alweer Waalse club Standard Luik (6-5-1995). Nico verving toen een kwartier voor tijd Peter Meeusen bij een 4-1 achterstand, wat meteen ook de eindstand zou worden en daarmee kwam Sportkring in feite nog goed weg. Omdat trainer Daerden die avond nogal wat verdedigers miste opteerde hij voor een opstelling zonder libero en dat werd niet bepaald een goede keuze.
De thuisploeg was van meetaf aan heer en meester, creëerde onnoemelijk veel doelkansen waarvan er uiteindelijk "slechts" vier van werden benut. Julien Lodders kon halfweg de tweede helft met een kopbalgoal de nederlaag toch nog wat draaglijker maken (4-1).
Nico verliet na dat seizoen echter wel de Freethiel (1995) en ging voor de derdeklasser Hoogstraten voetballen.

Was met zijn 65 kg voor 1m69 é& eacuten van de lichtgewichten onder de voetballers. Was daardoor echter wel zeer wendbaar maar de kopbalduels waren niet echt aan Nico besteed.
Behaalde in 1994 aan de Antwerpse universiteit het diploma van handelsingenieur en zette daarna alles op het voetbal om eens te testen hoever zijn mogelijkheden lagen. Helaas kon hij zich nooit een vaste plek op het Beverse middenveld bemachtigen en was het eersteklassevoetbal dus wel wat te hoog gegrepen voor Nico. Voetbalde aldus reeds als 23-jarige op een lager nationaal niveau.
Werd in 2012 door zijn ex-club Zandvliet uitgenodigd bij de inhuldiging van het nieuwe kunstgrasterrein.

clubs als speler :
Zandvliet Sport
KSK BEVEREN (1986-1995)
VV Hoogstraten
KFCO Wilrijk

aantal wedstrijden (aantal goals) :
1994-1995 : 2 (0)

plaats in het elftal :
middenvelder

competitiedebuut bij KSK Beveren :
thuis tegen RSC Charleroi (29-04-1995)

GDV.