VAN DER LINDEN Rob

21-09-1952
Belg.
Verhuisde in 1979 op het einde van de transferperiode van eersteklasser Berchem Sport naar de kersverse landskampioen SK Beveren en werd aldus de stand-in van de ongenaakbare Jean-Marie Pfaff.
Kwam reeds vrij vlug in actie bij de landskampioen en dit tijdens het internationaal tornooi gespeeld in het Franse Rijsel (juli 1979). Naast SK Beveren en de plaatselijke eersteklasser namen ook nog het Oostenrijkse Austria Wenen en het Franse Saint-Etienne deel.
Niet zomaar de eerste de beste clubs dus want de Oostenrijkers speelden één jaar daarvoor nog de finale van de Europacup II (4-0 verlies tegen Anderlecht) en Saint-Etienne was in 1976 finalist van Europacup I (1-0 verlies tegen Bayern München).
Geel-blauw trad eerst aan tegen Rijsel en dit met zowat het type-elftal van het kampoenenjaar maar dat duurde niet lang want doelman Pfaff blesseerde zich in de eerste helft aan de dij en kon na de rust niet meer verder. Rob dus na de pauze tussen de Beverse palen en hij deed dat uitstekend. Met enkele knappe reddingen hield hij de nul op het bord maar omdat Sportkring ook niet tot scoren kwam dienden de strafschoppen te beslissen wie naar de finale mocht. Invaller Simoen miste zijn penalty voor Beveren en omdat Rijsel geen enkele keer miste werd geel-blauw dus naar de troostingfinale gestuurd.
Saint-Etienne won de andere partij met 4-3 zodat Beveren twee dagen later voor de derde plaats tegen Austria Wenen diende te spelen. Rob mocht deze keer aan de aftrap verschijnen maar was wel kansloos bij het openingsdoelpunt van Baumeister na 20 minuten spelen. Toen begon echter het festival-Bob Stevens. In een tijdsspanne van nauwelijks 40 minuten scoorde lange Bob viermaal en was de partij gespeeld. Een laat doelpunt van topspeler Prohaska was enkel nog goed voor de statistieken (4-2).
In de daaropvolgende competitie kwam Rob welgeteld éénmaal in actie en dit op de achtste speeldag tijdens de thuiswedstrijd tegen zijn ex-club Berchem (7-10-1979).
Jean-Marie Pfaff bleef tijdens de rust van die partij geblesseerd achter in de kleedkamer zodat Rob zijn competitiedebuut mocht maken voor de landskampioen.
Geel-blauw stond toen eerder gevleid met 1-0 voor maar net toen Beveren beter begon te spelen moest Rob onverwachts toch een doelpunt incasseren van Cornelis, 1-1 na 63 minuten. De thuisploeg was echter niet aangeslagen en trok opnieiuw volop in de aanval. De beloning liet niet lang op zich wachten want zeven minuten later scoorde Stevens de winninggoal met een schitterende vrije trap (2-1).
SK Beveren zou tenslotte het seizoen eindigen op een teleurstellende elfde plaats en Rob was nog enkel actief in het eerste elftal tijdens de winterstop in een vriendschappelijk duel uit bij vierdeklasser SK Heist (0-6, 30-12-1979) waarin hij het laatste kwartier mocht volmaken.
Rob verhuisde na dat seizoen naar de Antwerpse eersteprovincialer Germinal Ekeren (1980).

Talentrijke doelman die tijdens zijn optredens in het Beverse eerste elftal bewees over vele goede keeperskwaliteiten te beschikken. Was trouwens als speler van Herentals een tijdlang UEFA-internationaal.
Werd naar de Freethiel gehaald door toedoen van toenmalig assistent-trainer Rik Pauwels die hem nog kende van bij Berchem Sport. Rob was ook niet echt onbekend bij SK Beveren want vijf jaar voor hij bij geel-blauw terecht kwam speelde hij met Herentals een bekerwedstrijd op de Freethiel. Rob was toen de absolute uitblinker en moest zich pas op het einde van de tweede verlenging gewonnen geven bij een goal van De Raeymaeker (1-0, 25-8-1974).