StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes,blauwe datjes (08/01/2014) archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

fichebak FICHEBAK OUD-SPELERS
SK BEVEREN


VAN HERREWEGHE Steven

19-08-1976
Belg.
Werd op 10-jarige leeftijd van Standaard Wetteren naar KSK Beveren getransfereerd (1986).
Kwam in 1995 samen met vijf andere jongeren (w.o. David Van Hoyweghen en Bart Van Den Eede) in de Beverse A-kern terecht en maakte onder toenmalig trainer René Desaeyere zijn debuut in het eerste elftal tijdens de vriendschappelijke
wedstrijd thuis tegen de Olympische ploeg van Zuid-Korea (14-11-1995). Mocht toen na ruim één uur spelen de plaats innemen van Peter Meeusen, die toen op de rechtsachter speelde. Geel-blauw leidde door een goal van Thoelen op dat moment met 1-0 maar door twee late doelpunten trokken de Zuid-Koreanen toch nog verdiend het laken naar zich toe (1-2).
Maakte enkele weken later zijn eersteklassedebuut in de thuispartij tegen subtopper RWDM (2-12-1995) toen hij na één uur spelen Hervé van Overtvelt mocht vervangen. Sportkring was vroeg in de partij op voorsprong gekomen door een goal van Udovic en Steven moest dus meehelpen om die voorsprong te verdedigen. Dat scheen ook te lukken tot in blessuretijd Camus met een zondagschot uitpakte waar Beveren-doelman Maes geen verhaal tegen had : 1-1.
Geel-blauw bleef daardoor in de onderste regionen van het klassement hangen en trainer Desaeyere zei na de wedstrijd dat hij in de steek werd gelaten door enkele ervaren spelers. Nauwelijks twee weken later werd Desaeyere dan ook ontslagen en opgevolgd door Dimitri Davidovic.
Kwam tijdens de winterstop enkele malen aan bod in vriendschappelijke duels zoals in de thuispartij tegen het Nederlandse VVV Venlo (2-2, 12-1-1996) waar hij de laatste tien minuten mocht volmaken.
Mocht twee maanden later nog eens opdraven in de competitie en dit tijdens de uitmatch bij KV Mechelen (23-3-1996) waar hij een kwartier voor tijd de plaats innam van een andere jongere David Van Hoyweghen. De 2-1 eindstand stond toen wel reeds op het bord en geel-blauw bleef dus op de voorlaatste plaats hangen. Ondertussen was ook Davidovic al ontslagen en op zijn beurt opgevolgd door de Nederlander Barry Hulshoff.
Zijn derde en tevens laatste optreden op het hoogste niveau gebeurde één week later maar was er één van korte duur. In de thuispartij tegen FC Antwerp (30-3-1996) viel Steven enkele minuten voor tijd in voor topscorer Patrick Goots. De wedstrijd lag toen al in een beslissende plooi maar toch leverde Steven nog een assist af waardoor Bart Van Den Eede de 4-0 eindstand op het bord kon koppen.
Een deugddoende zege maar het kon allemaal niet baten. Op de laatste speeldag degradeerde KSK Beveren na een 3-1 nederlaag uit bij Lierse (12-5-1996).
Steven verliet na de degradatie de Freethiel en ging opnieuw bij zijn oorspronkelijke club Standaard Wetteren voetballen (1996).

Polyvalente voetballer (1m85), vrij snel en stevig in de duels.
Speelde op de Freethiel als jeugdspeler zowat op alle plaatsen in het elftal.
Begon als spits, werd later middenvelder om dan uiteindelijk bij de reserven en het eerste elftal als verdediger te eindigen.
Steven was in de periode tussen 1988 en 1991 een vaste waarde tijdens de Heizeltrainingen voor de miniemen en knapen.

clubs als speler :
Standaard Wetteren
KSK BEVEREN (1986-1996)
Standaard Wetteren
KSV Waregem
R. Racing Club Gent-Zeehaven
KV Oostende
FC Nieuwkerken Sint-Niklaas
KSV Temse
RC Wetteren-Kwatrecht
KFC Edeboys
KSC Oosterzele
VS Destelbergen
Standaard Wetteren

aantal wedstrijden (aantal goals) :
1995-1996 : 3 (0)

plaats in het elftal : verdediger

competitiedebuut bij KSK Beveren :
thuis tegen RWDM (02-12-1995)

GDV.