StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes,blauwe datjes (08/01/2014) archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

fichebak FICHEBAK OUD-SPELERS
SK BEVEREN


VAN OEKELEN Dirk

31-03-1971
Belg.
Verliet in 2002 het failliete RWDM en tekende een driejarig contract bij KSK Beveren waar hij de nieuwe linksachter werd.
Scoorde twee goals in de voorbereidingscampagne van het seizoen 2002-2003. Eerst een goal in het vriendschappelijke duel tegen Al Wasl (1-8-2002), een club uit Dubai dat toen getraind werd door Johan Boskamp. De partij werd gespeeld op het terrein van de eersteprovincialer FC Knokke en werd vrij gemakkelijk gewonnen met 3-0. &Eavuteén week later scoorde Dirk dan zijn tweede doelpunt, eveneens in een vriendschappelijke wedstrijd en ditmaal uit bij de kersverse derdeklasser Berchem Sport (6-8-2002). Door nog een doelpunt van de Ivoriaan Yapi Yapo won Sportkring deze keer met 0-2.
Dirk opende met geel-blauw vier dagen later de competitie met een verbluffende 3-0 overwinning. Nieuwkomer Bergen (10-8-2002) kreeg toen nagenoeg 90 minuten voetballes van een collectief sterk Beveren met als grote dirigent de rijzige Ivoriaan Yaya Touré. Door deze ruime zege was geel-blauw ééé week lang de fiere leider in de eerste afdeling.
Beleefde drie weken later weinig plezier aan zijn terugkeer naar Staaien toen Sportkring daar zijn vierde competitiewedstrijd kwam spelen (31-8-2002).
Halfweg de eerste helft stond Sportkring reeds met 2-0 in het krijt en toen wat later Arsenal-huurling Chilvers tegen een rode kaart aanliep was het hek helemaal van de dam met een 6-1 pandoering als gevolg.
Behaalde ruim twee maanden later met geel-blauw de eerste uitoverwinning en dit op het veld van KV Mechelen (3-11-2002). Voor aanvang werd deze partij reeds als een degradatietopper beschouwd en door de 0-2 zege deed Beveren uiteraard een goede zaak in het klassement.
Dirk sukkelde nadien lang met een knieblessure maar toen hij wat later weer fit was diende hij zich tevreden te stellen met een plaatsje op de invallersbank.
Kwam na die blessure welgeteld nog vier maal aan de aftrap met o.m. twee thuiswedstrijden die telkens zwaar werden verloren. Eerst met 2-7 tegen leider Club Brugge (25-01-2003) en drie maanden later met 0-3 tegen AA Gent (27-4-2003).
Verbrak na dat seizoen in overeenkomst met KSK Beveren zijn Freethielcontract en ging op zoek naar een andere club (2003).

Was met zijn 1m90 zeer kopbalsterk maar was wel niet van de snelsten. Werd door Beveren vooral ingehaald omwille van zijn ervaring en om zo het verlengstuk van de trainer op het terrein te worden. Helaas voor Dirk draaide het anders uit. Blessures gooiden roet in het eten maar hij werd ook gebarreerd door een sterk debuterende Arthur Boka die op de linksachterplaats zelfs de revelatie van het seizoen werd bij geel-blauw.
Dat Dirk wel degelijk een pechjaar kende op de Freethiel mag duidelijk zijn uit deze cijfers. Van de 12 partijen die hij aan de aftrap kwam verloor Beveren er 10 en slikte het liefst 35 tegendoelpunten.
Dirk was echter zonder twijfel wel één van de slimste voetballers in de eerste afdeling want hij studeerde af als dokter in de wetenschappen (bio-ingenieur).
Scoorde in 1999 voor Sint-Truiden in het Intertoto-duel uit bij het Bulgaarse Spartak Varna een doelpunt, wat meteen ook het eerste Europese doelpunt was uit de clubgeschienis van de Truiense club.
Bereikte met die Limburgse club in 2000 de halve finales van de Belgische beker, waarin aartsvijand Genk net iets te sterk leek.
Werd in februari 2022 aangesteld als de nieuwe COO bij Antwerp maar in mei 2023 kwam reeds een einde aan die samenwerking.

clubs als speler :
KFC Turnhout
Sint-Truiden VV
RWDM
KSK Beveren (2002-2003)
KVC Willebroek-Meerhof
Olvac (Katholiek Sportverbond)

aantal wedstrijden (aantal goals) :
2002-2003 : 12 (0)

plaats in het elftal :
linksachter

competitiedebuut bij KSK Beveren :
thuis tegen RAEC Mons (10-08-2002)

GDV.