StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes,blauwe datjes (08/01/2014) archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

fichebak FICHEBAK OUD-SPELERS
SK BEVEREN


VAN REMOORTEL Leopold

27-12-1948
Belg.
Begon te voetballen bij SK Beveren en is dus een echt Freethielproduct.
Kwam voor het eerst in de schijnwerpers tijdens het seizoen 1967-'68, het debuutseizoen van SK Beveren in de hoogste afdeling en dit tijdens het Paasweekend van 1968 toen geel-blauw een bekerwedstrijd diende af te werken op het terrein van Beerschot. Sportkring kwam toen aan de aftrap met een veredeld reservenelftal en met Leopold dus in de spits. Was meteen de uitblinker bij geel-blauw en zag dat beloond worden met het scoren van één doelpunt. Uiteindelijk werd het 2-2 en bij de strafschoppenreeks toonde de thuisploeg zich de betere. Wat later kwam de ploeg van 't Kiel op bezoek naar de Freethiel voor de competitie en kwatongen beweren dat beide clubs het toen op een akkoordje hadden gegooid : Beerschot de bekerkwafilicatie en Beveren de twee competitiepunten, die SKB op dat moment zeer goed kon gebruiken in de strijd om het behoud. Geel-blauw won dan ook de partij met 3-2 door twee goals van Freddy Buyl en één van Leopold zelf, die opnieuw in de basis stond.
Leopold stond trouwens in de laatste vijf wedstrijden van dat seizoen aan de aftrap en liet zich daar zeker niet in onbetuigd. Zo scoorde hij in de thuismatch tegen Club Brugge (28ste speeldag) met een kopbal net na de rust de gelijkmaker maar twintig minuten voor tijd zorgde Bailliu er toch nog voor dat de Brugse vice-landskampioen met de overwinning ging lopen (1-2).
E&eacuren week later was Leopold, samen met de Joegoslaaf Ranogajec, de uitblinker bij Sportkring in de thuiswedstrijd tegen Sporting Charleroi (29ste speeldag) met ditmaal wel een positief resultaat tot gevolg. Geel-blauw won met 2-0 en door deze zege was Beveren meteen ook zeker van het behoud.
Leopold kwam tijdens de competitie 1968-'69 niet in actie bij het eerste elftal maar pakte wel de titel met de provinciale junioren (in die ploeg o.a. ook Ruymbeke, Braem, Verhaert en Van Bergen).
Kwam in de zomer van 1969 wel in actie tijdens de Rappan-beker, een tornooi tussen verschillende Europese clubs verdeeld in poules.
Was zo o.a. de uitblinker in de thuiswedstrijd tegen het Zwitserse La Chaux-de-Fonds, glansrijk door SK Beveren gewonnen met 4-0.
Verliet op 21-jarige leeftijd reeds de Freethiel en ging voor de kersverse fusieclub Sporting Lokeren voetballen (1970).

Leopold was de eerste Beverse voetballer uit de clubgeschiedenis die als UEFA-junior werd opgeroepen voor de Heizeltrainingen. Tot het spelen van interlands kwam hij echter nooit.
Ook zijn aantreden in het Beverse eerste elftal bleef dus vrij beperkt maar de concurrentie in de spits was dan ook niet mals met o.a. Jean Janssens, Robert Rogiers en Hugo De Raeymaeker, niet meteen de eerste de beste.

Clubs als speler :
SK BEVEREN (tot 1970)
Sporting Lokeren
FC Vigor Hamme

aantal wedstrijden (aantal goals) :
1967-1968 : 5 (2)

plaats in het elftal :
aanvaller

competitiedebuut bij SK Beveren :
thuis tegen R. Beerschot AC (26ste speeldag 1967-1968)

eerste competitiegoal voor SK Beveren :
thuis tegen R. Beerschot AC (26ste speeldag 1967-1968)

GDV.