StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes,blauwe datjes (08/01/2014) archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

fichebak FICHEBAK OUD-SPELERS
SK BEVEREN


VAN RUMST Stefan

13-01-1972
Belg.
Begon op 8-jarige leeftijd te voetballen bij SK Beveren en doorliep op de Freethiel alle jeugdreeksen. Werd in de loop van het seizoen 1993-'94 door trainer Jos Daerden in de Beverse A-kern opgenomen.
Maakte in de vriendschappelijke wedstrijd uit bij tweedeklasser Eendracht Aalst (1-2-1994) zijn debuut. Sportkring verloor verrassend met 4-2 en Stefan speelde als middenvelder de volledige partij.
Vier dagen later was het dan zover, het eersteklassedebuut van Stefan. Mocht toen in de uitwedstrijd bij Lierse SK (5-2-1994) een kwartier voor tijd invallen voor zijn leeftijdsgenoot Andy Janssens (zoon van Jean). Geel-blauw stond op dat moment al met 1-0 in het krijt en aan die score zou ook niets mee veranderen waardoor Beveren toch wel vrij diep in het klassement was weggezakt (13de plaats).
Stefan maakte op het Lisp door de zenuwen een nogal ongelukkige invalbeurt maar dat werd hem door Daerden zeker niet kwalijk genomen want één week later stond hij aan de aftrap van de thuiswedstrijd tegen Lommel SK (12-2-1994) ter vervanging van de geelgeschorste Marc Van Britsom en ditmaal met meer succes. Hij speelde toen een zeer goede partij tegen zijn rechtstreekse tegenstander Ronny Van Geneugden en wat meer was, door goals van Udovic en Van Overtvelt kon geel-blauw eindelijk nog eens winnen : 2-1.
Kwam drie dagen later weer aan de aftrap en ditmaal in het vriendschappelijke thuisduel tegen het Oostenrijkse Casino Salzburg (1-1, 15-2-1994). Werd toen bij de rust vervangen door Peter Meeusen die wat later het enige Beverse doelpunt uit de partij zou scoren. Salzburg zou zich enkele maanden later trouwens plaatsen voor de UEFA-cupfinale, die het tegen Inter Milaan zou verliezen.
Daarna duurde het nog twee maanden vooraleer Stefan nog eens aan de aftrap verscheen. Kapitein Lodders geraakte niet tijdig fit voor de thuismatch tegen Club Luik (16-4-1994) waardoor Stefan door trainer Daerden als libero werd uitgespeeld met gunstig gevolg overigens want geel-blauw won de genietbare partij met ruime 3-0 cijfers.
Op de laatste speeldag thuis tegen KV Mechelen (15-5-1994) had hij de eer om de afscheidnemende Hans Belligh in de slotfase te vervangen. Belligh nam immers die namiddag afscheid van KSK Beveren en kreeg van het dankbare Freethielpubliek een staande ovatie. Het was meteen ook het laatste optreden van Stefan in het shirt van Beveren want na dat seizoen verliet hij de Freethiel en ging voor de tweedeklasser Waregem voetballen (1994).

Was een hardwerkende voetballer (1m78) en bezat een uitstekende linkervoet.
Kwam in november 1993 voor het eerst in de schijnwerpers maar dan wel niet op het terrein zelf. Werd toen na de bekerpartij Beveren-Beerschot (1-2, 6-11-1993) gearresteerd op beschuldiging van hooliganisme waardoor hij een tweetal weken van zijn vrijheid werd beroofd.
Achteraf is het met Stefan wel allemaal dubbel en dik in orde gekomen.
Werd in januari 2014 aangesteld als trainer van Yellow Blue SK Beveren, een club die in 2011 werd opgericht door KSK Beveren-supporters die zich niet konden verzoenen met de fusie tussen Red Star Waasland en KSK Beveren zelf.
Loodste Yellow Blue in een paar jaar tijd van de vierde naar de tweede provinciale. Werd in oktober 2017 door de club echter ontslagen wegens tegenvallende resultaten en vooral door de wanprestatie uit bij hekkesluiter Zaffelare.

clubs als speler :
SK BEVEREN (1980-1994)
KSV Waregem
KFC Vigor Wuitens Hamme
KSV Temse
FC Nieuwkerken
KVV Klauwaerts Kemzeke
KSK Kallo

clubs als coach :
WS Meerdonk
FC Bosdam Beveren
KSK Kallo B
KSK Kallo A
YB SK Beveren (2014-2017)
KSK Klinge

aantal wedstrijden (aantal goals) :
1993-1994 : 6 (0)

plaats in het elftal :
verdedigende middenvelder

competitiedebuut bij KSK Beveren :
uit bij Lierse SK (05-02-1994)

GDV.