StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes,blauwe datjes (08/01/2014) archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

fichebak FICHEBAK OUD-SPELERS
SK BEVEREN


VAN STEEN David

24-09-1982
Belg.
Werd in 1991 van Jong Vlaanderen Kruibeke naar KSK Beveren getransfereerd.
Doorliep vanaf dan alle jeugdreeksen op de Freethiel tot hij door onwaarschijnlijke omstandigheden zijn eersteklassedebuut mocht maken.
Was bij aanvang van het seizoen 2001-2002 de vijfde doelman bij Sportkring en toch stond hij bij de uitwedstrijd tegen Lommel SK (16-2-2002) onder de lat.
Aangezien Gilbert Bodart, Philip Deckers en David Meul op dat moment allemaal in de lappenmand lagen en Kris Van De Putte in het begin van de competitie naar RWDM was getransfereerd kreeg David plotseling de kans om zich op het hoogste niveau te tonen.
Het was echter wel een beetje een vergiftigd geschenk om op dat moment het Beverse doel te verdedigen. Geel-blauw had in 22 wedstrijden nog maar 13 punten gesprokkeld, twee zeges en 7 gelijke spelen en had al 58 goals binnen gekregen met een logische laatste plaats als gevolg. Sportief liep het dus van geen meter maar ook naast het terrein rommelde het langs alle kanten want nieuwbakken trainer Pister lag na één week reeds overhoop met sportief directeur Jean-Marc Guillou. Chaos alom dus.
De wedstrijd zelf dan. Die duurde in feite maar één minuut want al zo vlug vloog er een vrije trap van Lommel-speler Mennes tegen de netten : 1-0 en een ferme opdoffer voor David. Beveren kwam mooit in de wedstrijd en het was gewoon wachten op een tweede goal van de thuisploeg. Dat kwam er dan ook toen net voor het halfuur Davy Theunis een hoekschop in eigen doel verwerkte : 2-0 en boeken toe. Mennes en Danilevicius zorgden in de slotfase uiteindelijk voor een 3-1 eindstand, de veertiende nederlaag van geel-blauw. Maar David mocht, op enkele schoonheidsfoutjes na, terugblikken op een feilloze partij.
Eén week later zat David op de bank voor de thuiswedstrijd tegen Sporting Charleroi (23-2-2002) want ondertussen was er reeds een nieuwe doelman gearriveerd op de Freethiel nl. de Fransman Christophe Revèl, de zesde in rij dus.
Toen één week later ook Philip Deckers weer fit werd bevonden verdween David weer op de achtergrond en zo bleef het dus bij dat ene optreden in de hoogste afdeling.
David kreeg na dat seizoen geen nieuw contract meer op de Freethiel en begon dan op een lager niveau te voetballen.

Beleefde, naar eigen zeggen, die ene wedstrijd als in een droom en beschouwde het als een ervaring die ze hem nooit meer kunnen afpakken.
Werd in 2010 op het gala van niet-professionele voetballers verkozen tot de meest betrouwbare doelman uit de provincie Antwerpen en dit als doelman van SK Schoten.
Promoveerde met HRS Haasdonk in 2015 van de derde naar de tweede provinciale.
Maakte in 2019 met datzelfde Haasdonk nog eens een promotie mee, dus naar de eerste provinciale.
Degradeerde 1 jaar later echter met de club om dan in 2022 opnieuw naar de hoogste provinciale reeks te stijgen.

clubs als speler :
KFC Jong Vlaanderen Kruibeke
KSK BEVEREN (1991-2002)
KVC Willebroek-Meerhof
K. Berchem Sport
KFC Schoten SK
KFC Vrasene
KFC Schoten SK
HRS Haasdonk

aantal wedstrijden (aantal goals) :
2001-2002 : 1 (0)

plaats in het elftal : doelman

enige competitiematch bij KSK Beveren :
uit bij Lommel SK (16-02-2002)

GDV.