StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes,blauwe datjes (08/01/2014) archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

fichebak FICHEBAK OUD-SPELERS
SK BEVEREN


VEREYCKEN Stefan

29-04-1966
Belg.
Werd in 1988 door landskampioen Club Brugge uitgeleend aan KSK Beveren.
Leverde met Beveren op de openingsspeeldag van de competitie 1988-'89 een collectieve sterke prestatie. Het "Europese" Antwerp kreeg geen vat op een clever spelend Beveren en moest zich tevreden stellen met een 2-2 gelijkspel (13-8-1988).
Kreeg twee weken later echter een bittere pil te slikken nadat geel-blauw in de 1/32 finales van de Belgische beker op de Freethiel verrassend werd uitgeschakeld door derdeklasser Witgoor Dessel (0-2, 27-8-1988) maar behaalde vier dagen later met Sportkring op de vijfde speeldag eindelijk de eerste overwinning. Cercle Brugge werd op de Freethiel verslagen met 2-0 nadat de partij met een kwartier vertraging begon omdat de bezoekers in de file hadden gestaan (31-8-1988).
Maar het liep niet echt lekker bij KSK Beveren en na de toch wel bijzonder zwakke ploegprestatie thuis tegen RWDM (0-1, 10-9-1988) werd Stefan het slachtoffer en door trainer Desaeyere nadien dan ook op de invallersbank geplaatst.
De kentering voor Stefan kwam er tijdens de eerste en enige editie van het BBL-indoortornooi te Gent dat tijdens de winterstop werd afgewerkt. Beveren won verrassend het tornooi door in de finale KV Kortrijk te verslaan na het nemen van de strafschoppen (1-1, 3-2). Stefan groeide uit tot één van de tornooirevelaties en scoorde trouwens één doelpunt in de kwartfinales tegen Standard (3-2).
Verdween na dat tornooi niet meer uit het eerste elftal en speelde een uitstekende terugronde. Zo behaalde Stefan met geel-blauw net na de winterstop liefst vier overwinningen op een rij w.o. een 1-0 thuiszege tegen subtopper Standard (29-1-1989). Door deze zeges kon Sportkring voldoende afstand nemen van de degradatieplaatsen om nadien niet echt meer in de problemen te komen.
Kreeg na de thuispartij tegen Club Luik (1-4-1989) van trainer Desaeyere complimenten voor zijn knappe partij. Sportkring hield die avond het derde geklasseerde Club Luik knap in bedwang na een boeiende vertoning (0-0).
Behaalde twee weken later met Beveren op de Freethiel een verrassende overwinning tegen landskampioen Club Brugge (15-4-1989). Nadat geel-blauw in de eerste helft een 3-0 voorsprong uitbouwde kwam de zege alsnog in gevaar maar ondanks onophoudende druk van de bezoekers hielden de Waaslanders toch stand (3-2).
Zag zijn goede partij thuis tegen Anderlecht (6-5-1989) beloond worden met het scoren van een doelpunt maar de Brusselse club trok toch aan het langste eind (2-4).
Stefan wou na dat seizoen beslist nog op de Freethiel blijven maar omdat KSK Beveren en Club Brugge het financieel niet eens werden keerde hij dus na één Freethieljaar in 1989 terug naar Club Brugge.

Vrij kleine maar vinnige voetballer. Was sterk in de balrecuperatie en stevig in de duels. Bezat een goede traptechniek en een goed spelinzicht.
Omdat Stefan ongeveer hetzelfde type-speler was als Marc Van Britsom hadden velen hun twijfels over het samenspelen van beiden in één elftal.
In de terugronde werd echter duidelijk dat dit wel degelijk kon.
Kon bij zijn komst naar de Freethiel al aardig wat referenties voorleggen.
Zo speelde hij in dienst van Club Brugge reeds een 30-tal eersteklassematchen en enkele Europacupwedstrijden (o.m. tegen Spartak Moskou).
Promoveerde in 1992 met Boom naar de hoogste afdeling en werd in november 2009 teammanager van zijn ex-club Club Brugge en dat gedurende één jaar.
Werd in 2008 verkozen tot voorzitter van de vereniging van oud-spelers van Club Brugge.

clubs als speler :
Schelle Sport
Club Brugge KV
KSK BEVEREN (1988-1989)
Club Brugge KV
KFC Boom
KAA Gent
Sporting Lokeren
KFC Roeselare
KVK Ninove
R. Knokke FC
Surfers Paradise (bedrijfsvoetbal)

clubs als coach :
KSC Blankenberge

aantal wedstrijden (aantal goals) :
1988-1989 : 28 (2)

plaats in het elftal : verdedigende middenvelder

competitiedebuut bij KSK Beveren : uit bij R. Antwerp FC (13-08-1988)

eerste competitiegoal voor KSK Beveren : uit bij Beerschot VAV (18-03-1989)

GDV.