StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes,blauwe datjes (08/01/2014) archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

fichebak FICHEBAK OUD-SPELERS
SK BEVEREN


VERHAERT Constant

19-09-1950
Belg.
Constant, kortweg Stanny genoemd, startte zijn voetbalcarrière bij SK Beveren en doorliep op de Freethiel alle jeugdelftallen.
Maakte op de derde speeldag van de competitie 1968-'69 totaal onverwacht zijn debuut in het eerste elftal. De bijzonder begaafde maar qua discipline niet zo nauw kijkende Omer Janssens liet het toen immers afweten voor de thuiswedstrijd tegen het Brusselse Racing White waardoor trainer Guy Thijs de amper 18-jarige Stanny voor de leeuwen gooide. Het werd niet echt een succes voor Stanny en hij werd in de slotfase dan ook vervangen door de meer ervaren Mon Goossens. Door twee goals van De Raeymaeker en één van Rogiers kwam Sportkring in die partij driemaal op voorsprong maar een hardnekkig Racing White (met o.m. Maurice Martens, Polleunis en de é& eacutenarmige Tuyaerts in de ploeg) kwam telkens terug, eindstand : 3-3. Het was meteen ook het enige optreden van Stanny in de eerste afdeling.
Behaalde op het einde van dat seizoen (1969) met de provinciale junioren wel nog de titel en in die ploeg speelden o.a. ook nog Ruymbeke, Braem en Van Berghen.
Speelde daarna een viertal jaren met het tweede elftal waar hij een vaste pion was tot hij in 1973 uitgeleend werd aan de vierdeklasser Stade Leuven. Na zijn universitaire studies in Leuven vervulde hij daar trouwens ook zijn legerdienst.
Kwam twee jaar later (1975) terug naar de Freethiel en het leek erop of Stanny onder de nieuwe trainer Urbain Braems toch nog een vervolg zou kunnen breiden aan zijn korte eersteklasseloopbaan. Zat zo op de openingsspeeldag van de competitie 1975-'76 thuis tegen Standard (1-0, 17-8-1975) op de invallersbank maar verder kwam hij uiteindelijk toch niet meer.
Speelde daarna nog enkele seizoenen met het Beverse reserventeam en dit onder leiding van trainer Urbain Haesaert. Stanny had in die ploeg o.a. het gezelschap van Bob Stevens, Patrick Verhoosel en de opkomende jongeren Marc Baecke en Eddy Jaspers.
Verliet in 1977 dan toch de Freethiel en begon bij de Wase provincialer Herleving Vrasene te voetballen.

Stanny groeide op in de Beverse Stationsstraat en is de zoon van wijlen Louis Verhaert. Deze was in de periode tussen 1948 en 1978 liefst 30 jaar de zeer gewaardeerde voorzitter van SK Beveren.
Studeerde in Leuven af als licentiaat lichamelijke opvoeding en keerde halfweg de 80-er jaren terug naar de Freethiel om er de kinesist te worden van de Beverse A-kern. Dit deed hij tot in 1990.

clubs als speler :
SK BEVEREN (tot 1973)
K. Stade Leuven
SK BEVEREN (1975-1977)
Herleving Vrasene
Klein Laar Vrasene

clubs als coach :
Klein Laar Vrasene
FC Bosdam Beveren (KKVS-verbond)
Klein Laar Vrasene
KFC Vrasene

aantal wedstrijden (aantal goals) :
1968-1969 : 1 (0)

plaats in het elftal :
middenvelder

enige competitiematch voor SK Beveren :
thuis tegen Racing White (3° speeldag 1968-1969)

GDV.