StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes,blauwe datjes (08/01/2014) archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

fichebak FICHEBAK OUD-SPELERS
SK BEVEREN


VLEESCHOUWER Bert

26-09-1971
Belg.
Werd als eerstejaarsscholier in 1986 door KSK Beveren weggehaald bij de buren van Svelta Melsele en maakte drie jaar later op de Freethiel de overstap van UEFA-junioren naar de A-kern (1989).
Kwam tijdens de voorbereidingscampagne van de competitie 1989-'90 niet aan de bak maar maakte toch vrij vlug zijn eersteklassedebuut onder trainer Rik Pauwels en dit in de uitwedstrijd bij rode lantaarn Racing Mechelen (25-11-1989).
Het was de 14de speeldag en geel-blauw had 13 punten uit evenveel wedstrijden verzameld maar het sukkelde met wat trainer Pauwels toen noemde het "kerktorensyndroom". Beveren presteerde immers thuis wel sterk maar op verplaatsing bakte het er weinig van. In die uitpartij tegen de Mechelse hekkensluiter was het niet anders. Sportkring speelde een uiterst zwakke eerste helft waarin het dan ook logisch op achterstand kwam. In de tweede helft verliep het wat beter maar zonder veel doelgevaar. Twintig minuten voor tijd mocht Bert dan de plaats innemen van libero Dirk Volckerick maar aan de 1-0 tussenstand veranderde niets meer.
Maakte een kleine vier maanden later zijn tweede invalbeurt, ditmaal uit bij leider Club Brugge (11-3-1990). Sportkring was ondertussen naar de voorlaatste plaats afgezakt en enkele dagen voor de partij in Brugge werd de Nederlander Boskamp als de nieuwe coach op de Freethiel aangesteld.
Bert mocht reeds na een kwartier spelen de plaats innemen van voorstopper Paul Lambrichts die een zware knieblessure opliep en dan ook zijn laatste wedstrijd in het Beveren-shirt zou spelen. Geel-blauw hield op Olympia 73 minuten stand maar de zestiende hoekschop voor de thuiploeg werd geel-blauw fataal want tegen de kopbal van Disztl had doelman Rosez geen verhaal.
Vijf minuten voor tijd was de kous helemaal af bij het doelpunt van Booy (2-0). Uiteindelijk zou KSK Beveren twee maanden later in hetzelfde stadion de degradatie niet kunnen ontlopen ondanks een 0-1 overwinning tegen Cercle Brugge (12-5-1990).
Bert verliet na de degradatie de Freethiel en werd uitgeleend aan tweedeklasser Boom (1990).

Bert maakte met Hervé Van Overtvelt en Geert De Vlieger deel uit van de drie Beverse musketiers die furore maakten bij de nationale UEFA-junioren in de periode tussen 1988 en 1990. In tegenstelling tot Hervé en Geert kon Bert later dus geen eersteklasseloopbaan uitbouwen.
Leek in 1989 onder trainer Walter Engels met de Beverse UEFA's op weg naar de kampioenstitel maar toch liep het nog mis en pakte Lierse in extremis de titel.
Bij de UEFA's werd Bert als verdediger uitgespeeld, bij de beloften was hij meestal verdedigende middenvelder.
Vond bij FC Boom Rik Pauwels terug als trainer en verloor met die club op de Freethiel de topper in de tweede afdeling met 3-1 (22-9-1990).

clubs als speler :
VK Svelta Melsele
KSK BEVEREN (1986-1990)
K. Boom FC
Sporting Lokeren
KFC Vigor Wuitens Hamme
SK Sint-Niklaas
KFC Poederlee
K. Stade Leuven
KSV Temse
KFC Vrasene

aantal wedstrijden (aantal goals) :
1989-1990 : 2 (0)

plaats in het elftal :
centrale verdediger

competitiedebuut bij KSK Beveren :
uit bij Racing Mechelen (25-11-1989)

GDV.