StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes,blauwe datjes (08/01/2014) archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

fichebak FICHEBAK OUD-SPELERS
SK BEVEREN


VOLDERS Mark

13-04-1977
Belg.
Tekende eind juli 2004 bij KSK Beveren een 1-jarig contract om er op de Freethiel als invallersdoelman te fungeren voor de Ivoriaan Copa.
Maakte echter reeds op de tweede speeldag zijn debuut bij geel-blauw omdat Copa voor de uitwedstrijd tegen Bergen (15-8-2004) last had van een onstabiele bloeddruk. Leek toen een moeilijke namiddag tegemoet te gaan nadat hij in het eerste halfuur reeds twee maal werd verslagen. Het kwam echter nog allemaal nog goed want door goals van Romaric en Eboué ging geel-blauw alsnog met een verdiend punt gaan lopen.
KSK Beveren beleefde dat seizoen ook zijn laatste Europacupavontuur en daarin draagde Mark ook zijn steentje bij. Zo viel hij reeds vroeg in voor de geblesseerde Copa tijdens de uitwedstrijd tegen Levski Sofia (1-1, 16-9-2004) en was hij 14 dagen later er van de aftrap bij voor de terugwedstrijd op de Freethiel.
Mark speelde die avond met de gehele ploeg een ijzersterke partij waardoor de Bulgaarse topclub met een 1-0 nederlaag naar huis werd gestuurd en geel-blauw zich verrassend kon plaatsen voor de poulefase. Daarin pakte Beveren echter geen enkel punt maar mocht Mark toch éénmaal aantreden nl. in de uitwedstrijd tegen het Nederlandse Heerenveen (15-12-2004).
Mark was die avond kansloos bij het doelpunt van thuisspeler Bruggink maar een moedig geel-blauw kon verder de schade beperken en ging ei zo na met een punt aan de haal (1-0).
Door een ribblessure van Copa kwam Mark net na de winterstop onder de Beverse lat te staan en zou voor de rest van de competitie niet meer uit de ploeg verdwijnen. Zorgde in de uitwedstrijd tegen de latere landskampioen Club Brugge (15-1-2005) er voor dat Sportkring niet met een zwaardere nederlaag naar huis werd gestuurd (3-1) en keepte ook uit bij Lierse (13-3-2005) een beresterke partij. Hield die namiddag zijn ploeg meerdere keren overeind en door Ivoriaanse goals van Kaiper, Romaric en Arunina pakte een efficiënt Beveren vrij verrassend de drie punten (1-3).
Was ook tijdens de uitwedstrijd tegen Cercle Brugge (2-4-2005) de beste man bij geel-blauw en pakte toen een belangrijk punt voor Sportkring (1-1) maar toch ging een ziedende Romaric net na het laatste fluitsignaal bijna in de clinch met Mark.
Gelukkig kwamen ploegmaats op tijd tussen beide zodat het bij een verbaal "gevecht" bleef. Na de wedstrijd beschouwde Romaric het voorval als een gewone woordenwisseling terwijl trainer Helleputte alles met de mantel der liefde bedekte.
Behaalde met geel-blauw op de voorlaatste speeldag een 1-1 gelijkspel uit bij Westerlo (15-5-2005) waardoor een verlengd verblijf in de hoogste afdeling een zekerheid was.
Mark kreeg echter geen nieuw contract op de Freethiel en tekende kort daarna een tweejarig contract bij de Nederlandse ere-divisieclub RBC uit Roosendaal (2005).

Is in Duitsland geboren en was een uitstekende doelman (1m89) die de nodige uitstraling bezat en over uitstekende reflexen beschikte. Had voor zijn komst naar de Freethiel reeds eersteklasse-ervaring opgedaan bij Lommel en slaagde er dus in om op de Freethiel de ongenaakbare Copa na de winterstop uit de ploeg te houden.
Had de brute pech om in zijn carrière tweemaal het failissement van een club mee te maken. Eerst in 2003 met Lommel SK en in 2009 met Excelsior Moeskroen. Leek in 2010 een nieuwe start te kunnen maken bij Sint-Truiden maar kwam daar door een zware blessure nauwelijks aan de bak.
Slaagde er in oktober 2012 niet in om via een examen een makelaarslicentie te behalen.
Zat als Lommel-speler op de bank tijdens de finale van Belgische Beker in 2001, waarin Westerlo met 1-0 wist te winnen van de Limburgse tweedeklasser.
Bereikte met datzelfde Lommel twee jaar later de halve finales van diezelfde beker maar daarin verloor Lommel dit keer van de latere bekerwinnaar La Louvière.

clubs als speler :
KTH Diest
KRC Genk
KFC Dessel Sport
KFC Lommel SK
KFC Verbroedering Geel
KSK BEVEREN (2004-2005)
RBC Roosendaal (Nederland)
R. Excelsior Moeskroen
Sint-Truiden VV

aantal wedstrijden (aantal goals) :
2004-2005 : 23 (0)

plaats in het elftal :
doelman

competitiedebuut bij KSK Beveren :
uit bij RAEC Mons (15-08-2004)

GDV.