StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes,blauwe datjes (08/01/2014) archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

fichebak FICHEBAK OUD-SPELERS
SK BEVEREN


VOSTERS Herwig

25-08-1958
Belg.
Werd op 17-jarige leeftijd door SK Beveren weggehaald bij de Antwerpse provincialer Verbroedering Arendonk (1975) en kwam vier jaar later op de Freethiel in de A-kern terecht (1979). SK Beveren had pas zijn beste seizoen uit de clubgeschiedenis achter de rug met o.m. de eerste landstitel en een halve finale in de Europacup II.
Kwam enkele malen in actie tijdens de voorbereidingscampagne van de competitie 1979-'80 en mocht zo in de vriendschappelijke partij thuis tegen het Nederlandse AZ '67 (7-8-1979) tien minuten voor tijd de plaats innemen van Freddy Buyl. Geel-blauw verloor de partij met 1-3 maar dat was geen schande want AZ was toen één van de toonaangevende clubs in Nederland en had toen verschillende topspelers in zijn rangen zoals o.m. doelman Treytel, de Nederlandse internationals Hovenkamp, Metgod, Kist en verder ook nog de Deense international Nygaard en de Oostenrijkse topspits Welzl.
Vier dagen later stond Herwig aan de aftrap in de vriendschappelijke partij uit bij het ook al Nederlandse Vitesse Arnhem (11-8-1979). Hij werd door trainer Robert Goethals in de ploeg gedropt ter vervanging van de geblesseerde ouderdomsdeken Paul Vangenechten maar Herwig werd op zijn beurt tijdens de rust vervangen door Rudy Van Goethem. Sportkring leidde op dat moment met 1-2 en zou uiteindelijk de spectaculaire partij winnen met 3-4.
Eén maand later maakte Herwig dan zijn eersteklassedebuut bij de landskampioen en dit op de vijfde speeldag. Geel-blauw had een moeilijke verplaatsing naar Standard voor de boeg (15-9-1979) en miste voor dat duel liefst vijf basisspelers (Buyl, Baecke, Hofkens, Schönberger en Stevens).
Zo kwam Herwig aan de aftrap als voorstopper ter vervanging van de geschorste Buyl en verder in de ploeg ook nog o.a. Rudy Van Goethem, Jan Hoebeeck en Antoon Pfaff. Het werd een memorabele avond op Sclessin met zonder twijfel één van de meest sensationele remontes uit de Beverse clubgeschiedenis. Na één uur spelen en met een 3-0 tussenstand leek alles in kannen en kruiken voor de Luikenaars maar niets was minder waar.
Een kwartier voor tijd milderde Albert vanop de stip tot 3-1 waarna Herwig kort daarna werd vervangen door aanvaller Simoen. Een gouden wissel bleek want deze laatste scoorde wat later de aansluitingstreffer en in de voorlaatste minuut gebeurde het onwaarschijnlijke : Jan Hoebeeck knalde van dichtbij de 3-3 op het bord voorbij een machteloze Preud'homme. Van een ommekeer gesproken.
Voor Herwig bleef het echter bij dit ene optreden ondanks het feit dat het nog een lang seizoen werd voor geel-blauw met als afsluiter de verloren bekerfinale tegen Thor Waterschei (1-2).
Herwig verliet na dat seizoen dan ook de Freethiel en ging op een lager niveau voetballen nl. bij de derdeklasser Witgoor Dessel (1980).

Werd door ex-Beverenspeler en talentscout Omer Joris ontdekt bij Arendonk waar hij op 15-jarige leeftijd opgeroepen werd voor de provinciale ploeg van Antwerpen. Deed het daar zo goed dat hij zelfs geselecteerd werd voor de nationale scholierenploeg en er zelfs tot kapitein werd gebombardeerd. Werd later ook regelmatig geselecteerd voor de nationale UEFA-junioren.
Door zijn sterke prestaties bij de Beverse UEFA's en reserven leek hij voor velen de geknipte opvolger te worden van de afscheidnemende Vangenechten maar zover kwam het dus niet.
Zijn zoon Wouter was later actief bij tweedeklasser Dessel Sport.

clubs als speler :
FC Verbroedering Arendonk
SK BEVEREN (1975-1980)
Witgoor Sport Dessel
FC Verbroedering Arendonk

aantal wedstrijden (aantal goals) :
1979-1980 : 1 (0)

plaats in het elftal :
centrale verdediger

enige competitiewedstrijd voor SK Beveren :
uit bij Standard Luik (15-09-1979)

GDV.