StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes,blauwe datjes (08/01/2014) archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

fichebak FICHEBAK OUD-SPELERS
SK BEVEREN


WATERINCKX Gilbert

18-01-1945
Belg.
Werd in 1967 van FC Denderleeuw naar de gloednieuwe eersteklasser SK Beveren getransfereerd om er op de Freethiel de aanval te versterken.
Werd door trainer Guy Thijs vrij verrassend aan de aftrap gebracht op de historische 3 september 1967 toen geel-blauw uit bij Sint-Truiden debuteerde in de hoogste afdeling. Gilbert stond op Staaien in de spits samen met Robert Rogiers en Jean Janssens en had een belangrijk aandeel in het 1-1 gelijkspel dat Sportkring daar behaalde. Gaf toen namelijk de assist waaruit Jean Janssens het Beverse doelpunt kon scoren. Dat dit wel degelijk een prima resultaat was mag blijken uit de resultaten die Sint-Truiden in die periode behaalde. Zo eindigden de Limburgers het seizoen daarvoor op een zesde plaats, werd in 1965 een knappe vijfde plaats behaald en in 1966 werd het beste resultaat uit de clubgeschiedenis behaald.
De Truienaars werden toen onder leiding van trainer Raymond Goethals zelfs vice-landskampioen, na het ongenaakbare Anderlecht.
Eén week later was de Freethiel voor de allereerste maal het decor van een eersteklassewedstrijd. Geel-blauw nam het die dag (10-9-1967) op tegen Daring Brussel en Gilbert begon op de invallersbank. Door goals van opnieuw Jean Janssens en kapitein Robert Rogiers werd het een vrij vlotte 2-0 overwinning en ook Gilbert deelde in de vreugde door zijn invalbeurt.
SK Beveren had dus met een 3 op 4 zijn start in de eerste klasse niet gemist.
Gilbert kwam in het verdere verloop van de competitie echter niet meer aan bod en het zou ruim één jaar duren vooraleer hij nog eens mocht aantreden in de hoogste afdeling.
Gilbert mocht toen op de vierde speeldag tijdens de uitwedstrijd tegen datzelfde Daring opnieuw een invalbeurt maken, net als William Verdonck trouwens. Geel-blauw behaalde tegen de op één na oudste club van het land een duur bevochten 3-3 gelijkspel. Voor de Beverse doelpunten zorgden Hugo De Raeymaeker, Jean Janssens en Robert Rogiers.
Sportkring behaalde zo zijn vierde punt in evenveel wedstrijden en het zou in datzelfde seizoen trouwens vier maal een 3-3 gelijkspel behalen, thuis tegen Anderlecht en Racing White en uit bij Beerschot.
Verder kwam Gilbert echter niet meer aan de bak en hij zou op het einde van dat seizoen dan ook de Freethiel verlaten en bij vierdeklasser Racing Gent op een lager niveau gaan voetballen.

Was dus één van de transfers die SK Beveren realiseerde na het behalen van de kampioenstitel in de tweede afdeling en maakte dus de grote overstap van eerste provinciale naar eerste klasse.
De sprong was duidelijk wat te groot en Gilbert had ook het talent niet om te wedijveren met zijn Beverse generatiegenoten zoals een Jean Janssens, Robert Rogiers en later ook nog Hugo De Raeymaeker.

clubs als speler :
FC Denderleeuw
SK BEVEREN (1967-1969)
R. Racing Club Gent

aantal wedstrijden (aantal goals) :
1967-1968 : 2 (0)
1968-1969 : 1 (0)

totaal aantal wedstrijden (totaal aantal goals) :
3 (0)

plaats in het elftal :
aanvaller

competitiedebuut bij SK Beveren :
uit bij Sint-Truiden VV (03-09-1967)

GDV.