StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes,blauwe datjes (08/01/2014) archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

fichebak FICHEBAK OUD-SPELERS
SK BEVEREN


WESTERLINCK Alain

13-06-1968
Belg.
Werd op 15-jarige leeftijd door zijn vader vrijgekocht en belandde in 1985 bij KSK Beveren.
Werd in 1988 op de Freethiel onder trainer Desaeyere in de A-kern opgenomen en maakte zijn debuut in het eerste elftal tijdens de vriendschappelijke partij uit bij de Oostvlaamse provincialer Dikkelvenne (2-5, 28-7-1988) waar zowel David Fairclough als Erik Viscaal éénmaal wisten te scoren.
Het duurde echter tot januari 1989 vooraleer Alain wat meer aan de bak kon komen. Zo speelde hij aan de zijde van libero Danny Pfaff de volle 90 minuten van de vriendschappelijke thuismatch tegen het Franse Lille (17-1-1989), waar Filip De Smet aan de aftrap verscheen maar de andere Rode Duivel Erwin Vandenbergh op de invallersbank bleef. Invaller David Fairclough besliste het duel met een goal ruim een kwartier voor tijd (1-0).
Drie weken later was Alain opnieuw present in een ander internationaal oefenduel op de Freethiel, ditmaal tegen het Hongaarse Debrecen (10-2-1989).
De Nederlander Van Velsen debuteerde in die partij voor geel-blauw en doelman Dirk Rosez bracht even voor tijd met een strafschopdoelpunt de 3-1 eindscore op het bord.
Ruim één week later was het dan zover, het eersteklassedebuut van Alain en dit in de belangrijke uitwedstrijd tegen staartploeg Cercle Brugge (19-2-1989).
Mocht toen in de slotminuut invallen voor de Nederlander Van Kessel maar door een enig mooi doelpunt van Kusto stond de 0-1 eindscore reeds op het scorebord. De derde opeenvolgende zege van geel-blauw waardoor het was opgerukt naar de tiende plaats.
Twee maanden later was er een iets langere invalbeurt weggelegd voor Alain. Viel toen in de thuispartij tegen landskampioen Club Brugge (15-4-1989) 20 minuten voor tij in voor Marc Van Britsom. Sportkring stond op dat moment verrassend met 3-1 voor maar moest de volledige tweede helft een zware druk ondergaan van de Bruggelingen. Ceulemans kon 7 minuten voor het einde wel nog milderen tot 3-2 maar verder kwamen de bezoekers niet meer. Een sensationele maar superbelangrijke zege.
Zijn derde en laatste invalbeurt maakte hij op de twee na laatste speeldag uit bij Sint-Truiden (22-4-1989). Viel toen in de voorlaatste minuut in voor Stefan Van Der Heyden bij een 0-0 tussenstand maar één minuut later kreeg geel-blauw alsnog het deksel op de neus door een goal van Cjetkovic (1-0). Ondanks deze nederlaag kon Sportkring na dat weekend toch opgelucht ademhalen omdat de resultaten van de concurrenten meevielen en zodoende het behoud voor 100% een zekerheid was.
Alain verliet na dat seizoen wel de Freethiel en verhuisde naar de kersverse derdeklasser Standaard Wetteren (1989).
Belandde een 15-tal jaar later opnieuw op de Freethiel om er bij de fusieclub Waasland-Beveren trainer te worden van de U11.

Voetballer die zijn gebrek aan technisch vernuft op het terrein compenseerde met zijn werklust en inzet. Probeerde ook steeds een goede mentaliteit aan de dag te leggen en die over te brengen op zijn ploegmaats.
De liberoplaats was de favoriete positie van Alain maar hij kon zijn ambitie om op de Freethiel een vaste basisplaats te bemachtigen niet waarmaken.
Behoorde in 1987 wel tot de kern van de nationale militaire ploeg.

clubs als speler :
Hoogmolensport
KSK BEVEREN (1985-1989)
Standaard Wetteren
KV Oostende
Racing Mechelen
R. Cappellen FC
Racing Jet Waver
KFC Strombeek
KSK Hoboken
R. Ruisbroek FC

clubs als coach :
RS Waasland-SK Beveren (jeugd)

aantal wedstrijden (aantal goals) :
1988-1989 : 3 (0)

plaats in het elftal :
verdediger

competitiedebuut bij KSK Beveren :
uit bij Cercle Brugge (19-02-1989)

GDV.